2008. április 13., vasárnap

Árpával töltött kaliforniai paprika (vegán)

Hát, egészségileg sajnos még mindig nem vagyunk a topon...:-((( Babóca immáron több, mint 2 hete igen mélyen rekedt, és egyelőre semmilyen kezelésre nincs túl nagy változás, úgyhogy a doki kilátásba helyezett egy gégészeti kivizsgálását...:-( A kötőhártyagyulladás pedig ami a múlt héten robbant be, nagyon megmakacsolta magát, olyannyira, hogy estére teljesen bedagad Szegénykém szeme, alig lát ki alóla, vörös és nagyon fáj neki. Pénteken látta doki, és megerősítette a sanda gyanúm, hogy eléggé valami pollen-allergiafélének néz ki, aminek egyrészről nagyon-nagyon nem örülünk, másrészről ismét előtérbe helyez újabb kivizsgálásokat...:-((((
Amúgy teljesen jó lenne már a közérzete, szépen erősödik is, csak ne lenne már ez a szemfájás se! Már lassan 3 hete nyűglődünk ettel a betegségsorozattal....:-((((
No, de visszatérve a főzéshez...
Ezt a töltött paprikát a hétvégén csináltam, és nagyon finom lett! Szerintem, mert a Gyermek nem igazán akart belekóstolni sem, Férj pedig éppen mást kajált (megfigyeltem, ha valami újat, ismeretlent lát, és rákérdez "miez", ha erre olyan választ kap, ami számára ismeretlen összetevőket/ szavakat tartalmaz, akkor nem hajlandó megkóstolni sem... Folyamatosan hazudozni/ lódítani viszont nincs kedvem...).
A kaliforniai paprikával amúgy nem igazán vagyok nagy barátságban, egy ideje, ha nyersen eszem, nagyon ég a gyomrom tőle. A zöld verziót pedig próbáltam már levesbe tenni, és nagyon keserű lett az íze. A héten viszont ez volt a biocsomagunkban, úgyhogy kipróbáltam ezt a receptet, és bejött!:-) Olívaolajos-citromos madárbegy-salátával ettem. Az elkészítése sem volt nagy ördöngösség, és viszonylag gyorsan el is készült. Az alaprecepten némiképp módosítottam az otthon lelt hozzávalók szerint.
Árpával töltött kaliforniai paprika
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
100 g árpagyöngy
100 g füstölt tofu
200 g növényi sajt
8 db kaliforniai paprika
2 db zöldpaprika
300 g padlizsán (én cukkinit használtam)
100 g vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld, rozmaring, vegamix
100 ml olaj
tengeri só
Az árpát előző este beáztatjuk. Másnap vegamixes, sós vízben (kb. 2,5-szeres mennyiségben) fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, és az edényben állni hagyjuk, hogy az árpa megdagadjon. Közben egy serpenyőben elkészítjük a paprika töltelékét: az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát, padlizsánt és tofut. Sóval, petrezselyemzölddel, rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük. Ha a zöldségek megpirultak, hozzákeverjük az árpát, és ha még szükséges, ízesítjük. A kaliforniai paprikát kicsumázzuk, félbe vágjuk. Kicsit megsózzuk, és beletöltjük az árpás tölteléket. A tetejére reszelt növényi sajtot szórunk.A tepsibe egy evés olajat öntünk, beletesszük a paprikákat, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Gabonaételek

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...