Csokipudingos mandarintorta
1 éves kortól
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
A kevert tésztához:
150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
40 g rizsliszt
25 g kakaó/ vagy karob
3 tk. foszfátmentes borkő sütőpor
1/4 tk. só
1/2 tk őrölt fahéj
180-250 g víz (esetleg több, vagy kevesebb)
1 ek. citromlé
80 g agave szirup (én mézet használtam)
60 g napraforgóolaj
A gyümölcsréteghez:
800 g édes mandarin
2 ek. sárgabaracklekvár
2 ek. narancslé
30 g mandulaszelet
A csokipudinghoz:
20 g kakaó/ vagy karobpor
60 g kölesliszt, vagy finom kölespehely
1/4 tk. tengeri só
350 g zabtej
2-3 ek. agave szirup / vagy méz
1/2 tk őrölt vanília/ nálam ez most van. cukor volt
pálmazsír a forma kikenéséhez
A fortaformát kikenjük, majd sütőpapírral kibéleljük. A kevert tészta hozzávalói szobahőmérsékletűek legyenek! A sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés, de az én sütőm légkeverésen produkál ennyit) előmelegítjük. A liszteket, a kakaót és a sütőport egy tálba szitáljuk, egy villával a sót és a fahéjat belekeverjük. A víz felét, a citromlevet, az agave szirupot és az olajat egy másik nagy tálban összekeverjük. A lisztes keveréket kanalanként az olajas keverékbe szitáljuk, és kézi habverővel, vagy keverőkanállal rugalmas, sima tésztává keverjük. Szükség szerint a maradék vizet a liszttel felváltva kanalanként a tésztához adjuk. A tészta laza legyen, és könnyedén váljon el a kanáltól, de ne keverjük habosra. A tortaformába öntjük, lesimítjuk, és kanállal kicsit a szélek felé magasabbra húzzuk. 30-40 percig sütjük (tűpróba!). a sütőből kivéve kicsit hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, egy sütőrácsra csúsztatjuk és levesszük róla a sütőpapírt. A mandarinokat meghámozzuk. A pudinghoz a kakaót a liszttel és sóval csomómentesen elkeverjük a hideg zabtejben. Állandó keverés mellett felfőzzük, és kb. 3 percig főzzük, miközben folyamatosan keverjük. Hozzáadjuk a szirupot és a vaníliát, majd még egyszer felforraljuk. A még meleg pudingot a süteményre simítjuk, és a mandarinszeleteket rögtön belenyomkodjuk. A baracklekvárt a narancslével elkeverjük, kicsit felmelegítjük, és a mandarinra kenjük. A mandulaszeletekkel a tetejét megszórjuk.
Forrás: Angelika Eckstein: Vegan backen
Ok, a legközelebbi sütiből a férjed adagját én kérném szépen. Esküszöm egy rossz szavam sem lesz rá :o))))Ez már a képen is szépséges!
VálaszTörlésKata!
VálaszTörlésOK, fénypostával jó lesz?:-)) De be is ugorhatsz érte!:-) Ilyenkor egyébként tényleg az van, hogy osztogatom a sütit a szomszédoknak, ismerősöknek, rokonoknak, nehogy rámrohadjon, mert azért egyedül ennyivel nem bírok, meg ez pl. nem is annyira fagyasztható kategória.
Boldog születésnapot kívánok így utólag!:-))
VálaszTörlésboldog szülinapot! a trotából nekem is "küldhetsz"! :)
VálaszTörlésÍzbolygó, nana!
VálaszTörlésNagyon aranyosak vagytok, köszönöm, de azért megsúgom, hogy valójában már épp 1 hónapja, hogy 34:( vagyok...:-)