2008. május 28., szerda

Vöröslencsepüré (vegán)

Vacsorára (majd másnap ebédre is:-) készült ez a püré, amely az eredeti recept szerint kenyérkrémként is használható lenne, de aztán valszeg túl sok vizet öntöttem hozzá, így elég folyós lett krémnek. Az ízhatása olyan lágyan indiais (finom!), ami Babócánál elsőre annyira nem aratott sikert, de aztán főztem hozzá krumplit neki, és azzal együtt már győzött az éhség.:-)
Tipp: ha valamilyen gabonával tálalod, akkor a HÜVELYES + GABONA = TELJES ÉRTÉKŰ (húst helyettesítő) FEHÉRJE!

Vöröslencsepüré
Hozzávalók (4 főre, de szerintem inkább min. 5 főre):
300 g vöröslencse
650 ml víz
150 g vöröshagyma
olaj a sütéshez
1 ek. fűszersó (pl. DM-es Alnatura)
1 ek. pirospaprika
1 ek. curry
1 ek. sötét balzsamecet
1 ek. tengeri só
1 ek. őrölt kömény
1 ek. őrölt koriander

A felaprított hagymát megpirítjuk az olajon a curryvel, paprikával és fűszersóval. Beletesszük a vöröslencsét, és együtt még 5 percig pirítjuk, majd a vízzel felöntjük és lassú tűzön puhára főzzük. Végül a balzsamecettel, tengeri sóval (szerintem akár el is hagyható), az őrölt köménnyel és korianderrel ízesítjük.

Forrás: 'Matthias Langwasser: Vegane Kochkunst'

2 megjegyzés:

  1. Húú, ezt megcsinálom holnap ebédre magunknak. Tök jó, hogy odaírod az egyéb tudnivalókat is a gabonáról, meg a vitaminokról. Nekem sokat segít.

    VálaszTörlés
  2. Mama!
    Hát igen, valójában nem lenne olyan nagyon sok "alapszabály", mégis még nekem is állandóan emlékeztetnem kell magam rájuk, ezért gondoltam másnak is hasznos lehet.:-) Én a magokkal vagyok pl. úgy, hogy mindig elfelejtem őket...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...