2008. július 2., szerda

Főzök én egyáltalán mostanság...?:-)

Zöldsaláta rukolával

Hát, az elmúlt 2 hétben mondhatni teljesen demotiválttá váltam a konyhámban, egyrészről a nagy meleg, másrészről a babavárás 7. hónapjába lépve a rohamosan növekvő fáradékonyságomnak és lelassulásomnak köszönhetően...
A legtöbbször enni se nagyon van kedvem, nemhogy még főzni is...!:-) Nagyon unom a napi "mit főzzek" kigondolásokat, amik ált. addig jutnak, hogy aztán vagy nem főzök semmit, vagy csak úgy összedobálok valamit... A reggeli kásákat éppen nagyon nem kívánjuk, a főtt ételeket is alig, én ennék sok nyerset legszívesebben, de BAbóca azt aztán végképp nem...:-( Meg hát most éppen teljes friss gyümölcs és zöldség sztrájkidőszakát is éli...
Estére pedig úúúúgy kidőlök, hogy a gépet bekapcsolni is alig van energiám. Készülődünk ezerrel a nyaralásra is, és hát közben elkezdődtek az új kiságy + szobarendezés + babaszületős előkészületek is.:-)
Na, jóvanmááá, nem sajnálom tovább magam:-), inkább íme legalább néhány kép az elmúlt hetek próbálkozásaiból.

Tessék kérem, lehet szavazni, melyik recept kerüljön fel, és akkor legalább célirányosan arra összpontosítok.:-)

Hideg vegyes gyümölcsleves
Kókuszos babakeksz
(kicsit túlsült, de nagyon finom volt!:-)

Málnás gyümölcstorta

Hamis palócleves


Kukoricás - meggyes zabkása

Zöldpörkölt bulgurral

Tejmentes eperfagyi

Vaníliakrémes rebarbarasüti

Tönkölykuglóf

Hideg uborkaleves

13 megjegyzés:

  1. Kérem szépen, nekem itt folyik a nyálam, pedig estig nem akartam mást enni, mint gyümölcsöt .. na, meglátjuk mi lesz belőle(m) :o)))

    Szavaznék aaaaaa ... kuglófra, a vaníliakrémes rebarbarasütire és a zöldpörköltre feltétlenül, de a palóclevest is szívesen megenném :o))) Jól ki lettél segítve :o)))

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én olyan lelkesen figyelem a receptjeidet, és a többiekét is akit itt ajánlsz ::))

    Nekem nagy segítég minden recept, mert nagyrészük tökéletesen illik a makrobiotikához is.

    Ha lehet és a tönkölykuglóf receptjét szeretném megtudni.

    (csak óvatosan említem, hogy nem gondoltál egy makrobiotikus gyógyítóval konzultálni Babócával kapcsolatban? Tudod ez is egy holisztikus megközelítés, részben ki kell vezetni azt ami eddíg lerakódott és támogatni kell a gyengébb szerveket, de nem gyógyszerrel, hanem makrobiotikus gyógyitalokkal, melyek néhány itthon is kapható speciális alapanyagból készülnek, mint kuzu és umebosi szilva, valamint zöldségekből.
    Ha már vegán módra táplálkoztok, ez csak 1 lépés. Persze lehet , hogy ez túl sok lenne most számodra, de majd ha nagyobb lesz a második Baba.... megérne egy próbát, persze lehet, hogy addíg rendeződik a helyzet, amit őszintén kívánok.)

    csakk tipp: Veránál gyors zsemle címszó alatt szereplő receptet nálunk pogácsának ették ::)) másnap is finom volt.

    VálaszTörlés
  3. ja és Makrobio voltam, csak ez lemaradt :)

    VálaszTörlés
  4. Guszta mindegyik, meg ízléses az elrendezés is.
    :)
    De jó is lenne egyszer csak úgy odaülni elé, anélkül, hogy főznék :) főleg hogy tudom, hogy nincs benne csak egy kicsi ilyen vagy olyan másvalami, amit nem eszünk/ehetünk.
    Reni


    ja és szavazok az összesre...

    VálaszTörlés
  5. Kedves Siccike!

    A fáradtság és a lassulás ellenére azért - soraidból úgy tűnik - sok-sok boldog pillanat is van a Te és kis családod életében: a közelgő nyaralás, babavárós előkészületek... S ezek nagyon-nagyon klassz dolgok! :-)

    Tök jól néznek ki az ételek! ;-)

    Én személy szerint - elkötelezett kókuszrajongóként - a kókuszos keksz receptjét olvasnám szívesen.

    Üdvözlettel,
    Adéle

    VálaszTörlés
  6. Az eddigi szavazatok alapján akkor kezdtem a sort a kuglóffal, majd jön a kókuszkeksz, és folytatom lassan a többivel is!:-)

    Kata!
    Még megy a fogyókúra?:-)

    Makrobio!
    Nálatok is vannak csemeték? Netán ők is akkor makrobiósan esznek, ha igen? Megvallom, egyelőre valahogy olyan távolinak érzem magamtól a makrobiót, de ki tudja...:-) Örülök, hogy te is találsz beillő recepteket!

    Reni!
    Na, én is most pont ebben az időszakban, vagyok, hogy olllllyan jóóóó lenne, ha valaki főzne helyettem, és nekem/ nekünk!:-)

    Adéle!
    Jön a keksz is!:-)

    VálaszTörlés
  7. Siccike!
    Naná, hogy megy, azért vagyok rákattanva az édes cuccokra :o))) De egyébként nem hívom fogyókúrának, mert azt úgysem lehet sokáig tartani, csupán ésszerű édességmegvonásnak, minden mást eszem rendesen :o)))

    VálaszTörlés
  8. Kedves Siccike!
    Régóta olvasom lopva oldaladat, receptjeidet. Most én is bejelentkeztem bloggolónak. Helyből a palóclevesre és az uborkalevesre szavaznék. Utóbbival volt egyszer egy silány próbálkozásom... sajnos nem hallgattam a megérzésemre, ugyanis a recept már eleve gyanús volt... :-( Olyan is lett az eredmény :-( Biztos vagyok benne, hogy a Tiéd finom. :-)

    VálaszTörlés
  9. Málnás tortát kérek..de nem receptet,hanem házhoz szállítást:-)

    istenien néz ki...de a többi se rossz.,sőőőőttt..
    észrevetted,hogy mennyi húsevő rendszeres olvasód?Szerintem ez nagy elismerés!
    Pussz, Nóri

    VálaszTörlés
  10. Cenerentola!
    Az uborkaleves tényleg finom lett, bár kicsit tartottam tőle én is előtte, és hát valójában a receptet én is "csentem" egy másik blogról, csak vegánosítottam. Szóval igyekszem feltenni azt is!:-)

    Nóri!
    Hát igen, lassan mindegyik fotóra kerül szavazat, úgyhogy nem nagyon fogom elkerülni a lejegyzéseiket, csak időt kell majd találnom hozzá!:-)
    Örülök is nagyon, hogy húsevők is csemegéznek nálam!:-)

    VálaszTörlés
  11. Szia!

    Nekem már nagy gyerekeim vannak ::))) Kamaszok voltak amikor én kényszerültem váltani, és elvből utáltak mindent. De szerencsére túl vagyunk ezeken, sokat változtunk. Én elfogadom, ha valamit nem kérnek ::)), ők cserébe szinte mindent jó ízűen megesznek ::))

    VálaszTörlés
  12. Névtelen!:-)
    Hát igen, a kajalázadós időszak egy részén úgy érzem már túl vagyunk, de sejtésem szerint azért még van sansz néhány körre az elkövetkező években...:-))

    VálaszTörlés
  13. Makrobio voltam és a korábbi kérdésedre válaszoltam, lassan jobb lesz ha regisztrálok (vagy Cavintont szedek, és nem felejtem el aláírni::)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...