2008. október 15., szerda

Padlizsánragus nudli (vegán)

Hát igen, a nudli bizony egy olyan kivételes (vagy inkább mondhatnám az egyetlen!) étek nálunk, ami Babóca kedvéért gyakran kerül fehérlisztes verzióban az asztalra... És hát az igazsághoz tartozik az is, hogy fagyasztott bolti verzióban... Ühümühüm, na ja, erre nem vagyok túl büszke, de az olyan időszegény korszakokban, mint amilyen a mostani is, az egyik leghatékonyabb életmentő tud lenni!:-)) Mentségemre legyen szólva, hogy csak olyat veszek, amiben a liszten, són, vízen kívül nincs más (pl. SPAR nudli).
Szóval, ez a padlizsánragus verzió rendkívül gyorsan elkészíthető (csak a padlizsán sütése kíván némi előregondolkodást), és nekem nagyon ízlett! Férj most éppen szívesebben evett lekváros nudlit (noha amúgy mindig sósan eszi ő is), a Gyermek pedig néhány falat után - látva apát -, ugyancsak áttért a lekvárosra... Pedig tényleg finom volt!
Az eredeti recept paradicsomot és sajtot is írt hozzá, de előbbit a kezdeti szoptatás miatt, utóbbit ugyancsak a szoptatás miatt (is) kihagytam.
Padlizsánragus nudli
10-11 hós kortól
Hozzávalók (4 főre):
kb. 70 dkg / 1 kg nudli
2 közepes padlizsán
4 ek. olívaolaj
1 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cs. vágott petrezselyem
1/2 mk. szárított kakukkfű
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 40 perc alatt megsütjük.
Vizet forralunk a nudlinak, amikor forr megsózzuk és beletesszük a nudlit. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük.
A megsült padlizsánok belsejét kikaparjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymákat, hozzáadjuk a padlizsánt, és a fűszereket, végül beleforgatjuk a nudlit. Az egészet összerázzuk és forrón tálaljuk.
Tipp: szórhatunk a tetejére darált napraforgómagot.
Alapötlet: Kiskegyed Konyhája 2008/szeptember

3 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Továbbítottam Hozzád a kérdést: Te mióta főzöl és miért?

    http://cuisineadele.blogspot.com/2008/10/te-mita-fzl-s-mirt.html

    Üdvözlettel,
    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Szia Siccike!

    Hoztam én is valamit, persze tudom újszülöttes kismamának... de lennék a helyedben...

    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/10/jabb-nvizsglds-krkrds.html

    VálaszTörlés
  3. Köszi a "labdákat", igyekszem előbb-utóbb megválaszolni őket.:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...