Szóval, ez a padlizsánragus verzió rendkívül gyorsan elkészíthető (csak a padlizsán sütése kíván némi előregondolkodást), és nekem nagyon ízlett! Férj most éppen szívesebben evett lekváros nudlit (noha amúgy mindig sósan eszi ő is), a Gyermek pedig néhány falat után - látva apát -, ugyancsak áttért a lekvárosra... Pedig tényleg finom volt!
Az eredeti recept paradicsomot és sajtot is írt hozzá, de előbbit a kezdeti szoptatás miatt, utóbbit ugyancsak a szoptatás miatt (is) kihagytam.
Korábbi nagy kedvenc spenótos nudlink: http://vegagyerek.blogspot.com/2007/09/aranyrmes-spentos-nudli-lakto.html
Padlizsánragus nudli
10-11 hós kortól
Hozzávalók (4 főre):
kb. 70 dkg / 1 kg nudli
2 közepes padlizsán
4 ek. olívaolaj
1 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cs. vágott petrezselyem
1/2 mk. szárított kakukkfű
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A padlizsánokat megmossuk, majd villával sűrűn megszurkáljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Kb. 40 perc alatt megsütjük.
Vizet forralunk a nudlinak, amikor forr megsózzuk és beletesszük a nudlit. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük.
A megsült padlizsánok belsejét kikaparjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymákat, hozzáadjuk a padlizsánt, és a fűszereket, végül beleforgatjuk a nudlit. Az egészet összerázzuk és forrón tálaljuk.
Tipp: szórhatunk a tetejére darált napraforgómagot.
Alapötlet: Kiskegyed Konyhája 2008/szeptember
Kedves Siccike!
VálaszTörlésTovábbítottam Hozzád a kérdést: Te mióta főzöl és miért?
http://cuisineadele.blogspot.com/2008/10/te-mita-fzl-s-mirt.html
Üdvözlettel,
Adéle
Szia Siccike!
VálaszTörlésHoztam én is valamit, persze tudom újszülöttes kismamának... de lennék a helyedben...
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/10/jabb-nvizsglds-krkrds.html
Köszi a "labdákat", igyekszem előbb-utóbb megválaszolni őket.:-)
VálaszTörlés