2009. január 7., szerda

Zabtejszínes rakott krumpli (vegán)

Egy ideje már gondolkodtam rajta, hogy kellene kreálni vmi újabb rakott krumpli verziót, mert amióta a szoptatás miatt nem használok szójajoghurtot (se), azóta az ilyetén jellegű lehetőségek is csökkentek. Aztán nemrégiben találtam rá Norci receptjére, ami jó kiindulópontot adott.:-) Az itthon talált alapanyagok szerint változtattam rajta, azaz pl. éppen csak cukkini és krumpli került bele zöldségként, illetve a korábban készített vegakolbász egy darabját lefagyasztottam, és most felengedés után felkockázva beletettem.

Nagyon finom lett a végeredmény, jól passzolt hozzá a vegakolbász fűszeres íze. Férjnek is nagyon ízlett, a Gyermek csak éppen nyammogott belőle...:-(
Nagy előnye, hogy igen gyorsan elkészíthető!:-)

Korábbi (még tojásos) rakott krumpli verzióm gabonasonkával ITT!

Zabtejszínes rakott krumpli
Hozzávalók (4 főre):
kb. 1-1,5 kg krumpli
2 kisebb cukkini
1 doboz (200 ml) zabtejszín
növényi tej (nálam most zabtej)
2-3 ek. teljes kiőrlésű liszt
vegamix
só, majoranna
olaj

Egy kiolajozott jénaiba berétegeztem a megfőtt, felkarikázott krumplit, majd rá a cukkinit, és a kockákra vágott vegakolbászt, a tetejét krumplival zártam, a krumplis rétegeket megsóztam, majorannával megszórtam. A zabtejszínt elkevertem a liszttel, a vegamixszel, sóztam és annyi zabtejet öntöttem hozzá, hogy bőséges mennyiségű szaftot kapjak a krumplira (ha nagyon híg lesz, tehetünk még bele lisztet). Leöntöttem vele a krumplit, és 180 fokra (alsó-felső sütés) előmelegített sütőben kb. 30 percig sütöttem.

4 megjegyzés:

  1. Szióka.
    A jó multkor készítettem szójatejjel rakott krumplit, na az borzalmas volt. No nem, de túl jó sem. :) Persze lehet, hogy a padlizsánnal nem stimmelt.
    Azóta találgatom, hogyan lehetne valami kellemeset alkotni. Ez olyan kipróbálnivalónak tűnik... :)

    VálaszTörlés
  2. Ja, a lényeget nem kérdeztem.
    A zabtejszínt te készíted?

    VálaszTörlés
  3. Bridge!
    Ááá, nem, a zabtejszínt veszem. Én az Oatly márkájút használom, ez a leírása szerint habbá is verhető (bár én még nem próbáltam, így van némi kételyem...). Sajnos nagyon drága, legutóbb 420 Ft/ 200 ml áron kaptam.:-( És van egy másik, ami zab főzőkrém, a sós ételekhez az is jó, az sokkal sűrűbb, és olcsóbb, kb. 250 Ft/ 200 ml.

    VálaszTörlés
  4. Megvetük az ideált, köszi hogy szóltál, ez azért hízelgő:D. Nem nagy ügy, tudom én, de azért mégiscsak felfigyelt ránk egy újságíró... meg mutogathattam anyuméknak, hogy nem felesleges beteges dolog ez a blogolás.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...