2009. április 17., péntek

Allergiajelentés 2009/2. - Iszonyúúúúú!!!

Hát, megyünk tovább az egyre rosszabb úton....:-(((

Az allergiahelyzet a 3 évesemnél borzasztó az elmúlt két hétben.... Az allergiavizsgálat kihozta ugyebár egyik legfőbb allergénnek nála a nyírfát, és most szembesültünk vele, hogy a szomszéd kertjéből hozzánk áthajló közel 10 méter magas hatalmas fa nyír...! Megvilágosodtunk, miért volt már 3 hónaposan is márciustól dagadt szem, kötőhártya gyulladás, köhögés, egyebek... Majd 1 évesen, 2 évesen, és most 3 évesen már totál...!

Rendkívül heves allergiarohamok, amikor is könnyező, égő, viszkető szem - a gyerek ordít, a szeme bedagad pillanatok alatt annyira, hogy alig lát ki, az arca szintúgy. Az orra ömlik, viszket és fáj - a gyerek ismét csak ordít a kínoktól. A sok orrdörzsöléstől az orra vérzik, kívül-belül sebes, az orrnyálkahártyája pedig így két hét utánra annyira bedagadt, hogy éjszakára viszont totál vattaszerű orrdugulás. Az elmúlt éjszaka pl. csak Picurka aludt, a család többi tajga mind fent voltunk, mert hiába orrcsepp, gőzölés, orrfújás, homeopátiás bogyók, semmi, a 3 évesünk egész éjjel ordított, hogy nem kap levegőt, és ököllel verte a falat az ágya mellett kínjában. Iszonyúúúúúúúú! Hozzá persze ezek után nem csoda, hogy borzasztóan ingerlékeny, semmi nem köti le, agresszív és türelmetlen.

Éppen mostanság voltunk a Torbenkova doktornőnél is homeós kontrollon, és mire beértünk nála is a rendelőbe, olyan allergiás rohama volt Babócának, hogy ott helyben nagy dózisú gyógyszert kellett rögtön benyomni neki. Azóta is mindenhova úgy járunk, hogy a gyógyszer állandóan a zsebben...:-( A doktornő megmondta, nem tudja mi az alkati szere, próbálkozunk tovább...

Csakhogy ez már nem a próbálkozás ideje... Megtettük 1,5 évig! Miután hazajöttünk tőle, rögtön kiváltottuk az allergológián felírt gyógyszert. Csakhogy sajnos most az sem hat!!!

Néhány nap után fel is hívtam a doktornőt, hogy iszonyú állapotban van a gyerek, és már ő is válaszolta, azt kell mondja, váltsuk ki a felírt allergia-gyógyszert. Hát ja, megtettük...
Tegnap óta pedig betársult mindezek mellé a görcsös-öklendezős köhögés is...
Mindig is a tavasz volt a kedvenc évszakom. EDDIG.... Sose gondoltam volna, hogy az fog egyre jobban stresszelni, ahogy egyre több virág nyílik...:-((( Játszótérre is úgy megyünk -ha egyáltalán megyünk, mert mindegyik orvostól azt a tanácsot kapjuk, tartózkodjunk minél többet zárt térben... -, hogy odaérkezve körbenézek van-e nyírfa, majd szedelődzködünk is máshova, mert különben tudom, hogy 10 perc múlva úgyis magunktól menekülünk (tettünk próbát, és sajnos tényleg így volt...:-((((

És ami borzasztóan elkeserít, az az, hogy ennyi mindent megtettünk az elmúlt 1,5 évben, egész télen arra készültünk, hogy erősödjön a gyerek az allergiaszezonra (oltáskivezetés, homeopátiás kezelés, diéta, légtisztítót vettünk, sólámpa, szellemgyógyász, kinez stbstbstb) és nem hogy jobban, hanem sokkal rosszabbul van...:-((((
Ma van a szülinapom, amit nagyon szerettem is mindig, de ma nagyon szomorú vagyok.:-((
Ja, és a héten felhívott a szellemgyógyász is, hogy be kell fejeznie Babóca gyógyítását, mert nincs rá többé engedélye "fentről", nekünk szülőknek kell megoldanunk......
Most holnap megyünk talmasszőrhöz, és úgy tűnik a biorezonanciát is kipróbáljuk.

Mindezek után sajnos ebben az időszakban nem a konyhámban kreatívkodás, hanem a konyhában túlélés a cél, így újabb receptekkel mostanság nem igazán tudok jelentkezni....:-((

27 megjegyzés:

  1. nem lehet megkérni a szomszédot hogy vágja ki a fát? a ti költségeteken akár? a barátom is mindenre allergiás, asztmás is volt stb. ő kiskorában akpott egy akkor még kísérleti stádiumban lévő kezelést, valamyilen injekció-kúra volt, és neki nagyon sokat javult tőle. már télen teljesen normális, nyáron pedig elég neki az aerius. és hülye kérdés, de uyge szintetikus takaróitok meg párnáitok vannak?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyen gondjaitok vannak. Nem akarok beleszólni, tényleg könnyű kívülállóként belekotyogni, de én ezek után visszakanyarodnék a "hagyományos" jó erős orvosságokhoz. Tudom, hogy mellékhatások, meg ódzkodás meg mindenféle alternatív utak, lelki hátterek keresése, de mi van, ha egyszerűen nem hat???

    Gyerekkoromban én is mindenre allergiás voltam, fulladtam, kiütéseim voltak és bizony szedtem a szép lila bogyókat. Legalább egy kicsit jobb lett, ha el nem is múlt teljesen.

    Még egy kis vigasz: a legtöbb gyerek ezt szerencsére kinövi!

    VálaszTörlés
  3. Ja, és elfelejtettem, hogy boldog (abb) szülinapot egy másik áprilisitól!

    VálaszTörlés
  4. szia!

    ha ilyen komoly gondok vannak, erdemes utanajarni annak a modszernek, amivel nem az allergia tuneteit szuntetik meg, hanem magat az allergiat, megpedig ugy, hogy folyamatosan kap a beteg egy kis dozist abbol, amire allergias. ez tobb eves kezeles, de utana soha tobbet nem lesz vele problemaja. tudtommal magyarorszagon is van lehetoseg erre.

    VálaszTörlés
  5. Tudom, hogy már nagyon sok dolgot próbáltatok, rendszeresen olvaslak, bár nem szoktam hozzászólni.

    Az allergián nem feltétlenül, de az elviselésén segíthet a hangmasszázs: ellazít, nyugtat, öngyógyító folyamatok indulnak be, feszültséget vezet ki, tisztít, ráadásul a gyerekek játéknak veszik, amellett, hogy érzékenységük okán nagyon jól reagálnak rá.

    Ha érdekel, szívesen írok róla közelebbit e-mailben.

    Zsuzsa

    VálaszTörlés
  6. http://www.allergiadoktor.hu/szolg_immunterapia.php

    ez lemaradt

    VálaszTörlés
  7. Szia!

    Ha esetleg még nem döntöttétek el, hogy hová mentek biorezonanciára, nekünk van egy jól bevált doktornénink a Kálvin tér közelében!
    Nem mellesleg gyermek belgyógyász!
    Ha érdekel elküldöm az elérhetőséget!
    Sajnálom szegény picurkát! :(

    Bodza

    VálaszTörlés
  8. Kedves Siccike,

    csak pár napja olvaslak.
    nagyon sajnálom a kisfiadat, ismerősek a tünetei, én a fekete ürömre reagálok ugyanilyen brutálisan.

    Én már sok mindent kipróbáltam, nemcsak magam, de a tejallergiás kisfiam miatt is.
    Ne haragudj a velős véleményemért: szerintem a homeopátia, talpmasszázs, szellemgyógyászat, biorezonancia, hangmasszázs nem ér semmit. Inkább szedjen a kisfiad rendes gyógyszereket, mi is használtuk sokat a Ventolint, Flixotide-ot, és semmi baja nincs tőle a kisfiamnak, sőt javult, most hat éves, és elmúlt az asztmája, a tojásallergiája, a tej is múlóban. Hagyd az egészet, inkább vidd el a kisfiút végre egy komoly orvoshoz. Javaslom a budai allergiaközpontot, én is oda járok, és csinálom az immunterápiát. Érdeklődd meg, hogy kisfiadnak alkalmas-e ez a módszer.

    Éva

    VálaszTörlés
  9. Kedves Siccike!

    Sajnos tanácsot adni nem tudok, de szeretném, ha tudnád, nagyon megérintett, amit a kisfiadról írtál és együtt érzek Veled, Veletek!

    Kívánok Babócának mielőbbi jobbulást, nyugodt hétköznapokat, Neked pedig - én is áprilisi vagyok :-) - sok-sok boldog szülinapot!

    Adéle

    VálaszTörlés
  10. Nagyon köszönjük mindenkinek a hozzászólásokat!
    Lehet, hogy a bejegyzésem alapján nem ment át annyira, de Babóca jelenleg a Heim Pál pulmonológián felírt gyógyszereket kapja, a homeop. csak kiegészítés mellé. Sajnos viszont úgy tűnik annyira erős az allergia, hogy ezek a hagyományos gyógszerek se nagyon akarnak segíteni.:-( Olyannyira, hogy a héten emiatt voltam már a gyerekorvosnál is, hogy megkérdezzem, nincs-e valami erősebb, és azt mondta, annyira ritka, hogy ilyen picinél ennyire erős legyen az allergia, mint nálunk, hogy amit neki lehet, azt már felírták... Sőt, valójában az orrspray, amit kap, csak 6 éves kortól!! lenne adható, de neki azt "kell" már kapnia fél adagban...

    Lilla!
    Hát nem, a szomszéd nem fogja kivágni azt a fát...:-(

    Frutti!
    Köszi!

    Ági!
    Köszi, reméljük jövőre úgy lesz! Bár a pollenallergiára sajnos az orvostudomány nem azt mondja, hogy kinőheti..., amit én azért nem fogadok el! A táplálékallergiával más a helyzet, arra az orvosok is azt mondják, kinőheti.

    Moha!
    Köszi, erről még nem hallottam, megnézem!

    Zsuzsa!
    Tényleg? Ez jó, mert a tesóm hangmasszázzsal foglalkozik.. Na, jól el is kapom, miért nem mondta eddig!

    Bodza!
    Nektek használt amúgy? A kruppra csináltátok? Mi a 23. ker.-ben lakunk, ezér telső körben valami innen jobban elérhető helyet keresek, de ha nem megy, jelentkezem majd nálad!

    Éva!
    Utánanézek!

    Adéle!
    Köszi! Neked is boldog szülinapot!:-)

    VálaszTörlés
  11. Utánanéztem, az allergiás immunterápia 5 ves kor alatt enm alkalmazható. Azért köszi!

    VálaszTörlés
  12. Éjjel óta gondolkodom, hogy a kicsit elvigyem oda, mert neki idén most éjjel volt már a negyedik alkalommal kruppos éjszakája. A másik két fiamnak összesen volt ennyi.

    Más "betegségek" kapcsán voltunk nála, és eddig mindig rendbe hozott minket.
    A lányom 15 éves, és 2-3 éves kora óta allergiás. nem annyira súlyosan, mint a te gyermeked)
    De anno nekem még a természetgyógyászatról sem volt sok fogalmam, biorezonancia talán még nem is volt itthon ismert.
    Őt Ventolinnal és Aeriussal beállították, de van, hogy ez kevés, van, hogy nincs rá szükség.
    3 éve vízallergiája (!) van, és ezzel sem tudnak mit kezdeni, állítólag kinövi 17 éves kora körül. (ez azt jelenti, hogy fürdés után tele lesz apró viszkető pöttyökkel, ami legalább 10 perc, és nyomtalanul eltűnik)

    A bior. doki néniről még annyit, hogy tavaly én produkáltam a szívinfarktus összes tünetét, 2 hónapig jártam kivizsgálásokra, amikor is elmentem hozzá. Ugyanis nem találtak semmit.
    5 perc után közölte, hogy a nyaki csigolyám "nincs a helyén" és nyom egy ideget, attól vannak a tüneteim. (szorító mellkas, karzsibbadás, légszomj, hányinger)
    Csontkovácshoz küldött.

    Valahol igazat adok Évának is, de akkor nyugszol meg igazán, ha ezeket az utakat kijárod, és tudod, hogy megtettél mindent, amit lehet.
    Aztán ha marad a gyógyszer, hát marad.
    Csak hát az ember igyekszik a szteroidokat elkerülni, ameddig csak lehet, főleg ilyen kicsi gyereknél.

    Bocsi, hogy hosszú lett!

    VálaszTörlés
  13. Szia Siccike!
    Véletlenül keveredtem a blogodra (medvehagymás receptet kerestem). Elolvastam ezt a postodat, és ismeretlenül is bíztatni szeretnélek a történetemmel: kb. 2-3 éves koromtól allergiás vagyok, de ez csak kb. 8 éves koromban vált világossá (25-30 éve még nem volt ennyire ismert dolog az allergia az orvosok körében). Gyakorlatilag minden pollenre és állatszőrre kimutatottan allergiás voltam. Márciustól novemberig állandó náthával és kötőhártya-gyulladással küzdöttem (+ fogékony voltam minden légúti fertőzésre).
    Elkezdtek kezelni: "szezonban" erős antiallergén gyógyszereket kaptam (nem voltak annyira korszerűek, mint a maiak, többek között állandóan álmmos voltam tőlük), szezonon kívül pedig úgynevezett deszenzibilizáló injekciókat, vagyis pollenkivonatokat egyre töményebb "kiszerelésben". Ez 18-19 éves koromig tartott. Első nekifutásra durvának tűnik a rendszeres injekciózás, de egyáltalán nem volt az, pedig kifejezetten tű-fóbiás vagyok, vérvételkor is elájulok.
    Felnőtt koromra odáig jutottunk, hogy csak május végén-június elején kell orrsprayt, szemcseppet és gyógyszert használnom, a többi időszakban szinte teljesen tünetmentes vagyok.
    A gyógyszereknek semmilyen maradvány-mellékhatását nem tapasztaltam, és ma már talán az átlagosnál is ritkábban kapok el légúti fertőzéseket.
    A lényeg: a történetem azt bizonyítja, hogy az allergia "kinőhető", főleg ha időben elkezdik a kezelését. És a gyógyszerektől sem kell túlzottan tartani, ha indokolt esetben használjuk, a hátrányaik eltörpülnek amellett, hogy mennyire javítják az életminőséget.
    Még valami: engem annak idején Dr. Mezey Györgyi kezelt a Bókay u-i Gyermekklinikán. Úgy tudom, még mindig praktizál, szóval ha máshol nem találtok jó dokit, őt érdemes megkeresni.
    (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a tüneteket ronthatják a nemkívánatos körülmények, pl. feszültség, agresszió a családban vagy bármi más, ami megbontja a harmóniát. Szóval ha gyanakszol ilyesmire, érdemes lehet pszichológus segítségét is kérni - nem elsősorban a gyerkőc, hanem az egész család számára.)

    Szívből kívánok mielőbbi jobbulást!

    VálaszTörlés
  14. Kedves Siccike!

    Egy vendégemtől hallottam olyasmit, hogy egy természetgyógyász orvos akupresszurás masszázsal tudott allergiás gyereken segíteni. Nekem az akupunktura segített, már két éve teljesen tünetmentes vagyok. Nem tudom ilyen pici gyereknél lehet-e ilyesmivel próbálkozni, de érdemes lenne utánajárnod.
    Minden esetre, sok erőt és kitartást kívánok mindannyiótoknak.

    VálaszTörlés
  15. Kedves Siccike!

    Én is együttérzek és látom már jó sok tanácsot kaptál, azért én is leírom az enyémet, hátha pont ez segít. Szóval én az energy termékeket tudom javasolni, persze előtte egy supertronic mérést végeztetni. Én most ismerkedem ezekkel a termékekkel, a 2. fajtát szedem és eddig mindkettő úgy érzem működik, működött. Az energy oldalán meg tudod nézni hol van a közeletekben olyan aki ezzel foglalkozik. Ebben az a nagyon szimpatikus nekem, hogy a lelki oldallal is "foglalkozik", arra is hat.
    Kívánok minden jót és mielőbbi megkönnyebbülést Babócádnak, Neked pedig kitartás, erőt és isten éltessen sokáig!

    VálaszTörlés
  16. Szegénykéim! :(
    Egy dolog jutott még eszembe, nekünk az Avamys orrspray nagyon bevált, elvileg felnőtt szer, de én Máténak is használom, ha kell.
    Szurkolok Nektek, hogy eljöjjön a javulás!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Siccike!

    Sok- sok kitartást kívánok nektek, ne adjátok fel!
    Én is tudok egy nagyon jó biorezós szakembert Gödöllőn, ha kell, szólj és elküldöm az elérhetőségét!
    Adrica

    VálaszTörlés
  18. szia. tegnap este eszembe jutott még valami ami nagyon jó allergiára: Kalmag. beírod gugliba, sok mindent találsz róla, én is iszom. talán segíthet!

    VálaszTörlés
  19. A lanyomnak 3 evesen allapitottak meg jonehany allergiat, ugyhogy aprilistol a parlagfuszezon elotti 1-2 hetig folyamatos zyrtec-kuran volt, es meg ugy is allandoan voros volt az orra, mert csopogott folyton (de legalabb igy nem volt az oklendezos-hanyasba torkollo kohoges...) Nekunk a biorezonancia segitett, azota semmi baja, pedig mar 7 eves... :)

    Mi Varga Sandorhoz jartunk: http://gyomordoktor.hu/ csak ajanlani tudom.

    Ilona

    VálaszTörlés
  20. Hú! Nem irigyellek evvel a problémával azt hiszem. Nálunk szerencsére a nagy "csak" ekcémás. És talán végre most sikerült megtalálnunk a hatásos kezelést, de még nem akarom elkiabálni.

    Boldog szülinapot így utólag is! Remélem a jövő április vidámabb lesz.

    VálaszTörlés
  21. Bodza!
    Vízallergia?! Nem semmi...!:-(( Hát, ti is meg vagytok rendesen "áldva" az allergiákkal, ahogy látom!:-(

    Ágnes!
    Köszönöm, hogy megosztottad velünk a történeted!

    Bhakta, Harmony, Anyamanya, Adrica,Ilona!
    Köszi a tippeket!

    Bibe!
    Köszi, reméljük úgy lesz!

    VálaszTörlés
  22. Siccike!
    Sajnálom, hogy nem javul a helyzet. Megelőző szert nem kaptatok a szezon elejére, amiben az adott allergének vannak? Vagy nincs konkrétan meghatározva, hogy melyik dologra allergiás?
    Az Energy-t én is jónak tartom.


    Ez a fa-ügy nem egyszerű. Nincs lehetőség semmilyen szempontból?

    VálaszTörlés
  23. Próbáld meg Wolfgang Köbelt, ezek után már csak egy a sorban... de ne hagyd ki.
    Nagyon sajnálom szegény picikét, mert ezt lelkileg megélni is iszonyat, anyának és neki magának egyaránt. JOBBULÁST!!!!!!!!!!!!!!!!

    Anyus

    VálaszTörlés
  24. Bóna László. Egy utolsó esély a homeopátiának.

    VálaszTörlés
  25. Eddig nem ajánlotta senki a Rhinolight kezelést, de javaslom, hogy fontold meg! A családomnak nagyon jó a tapasztalata - amellett, hogy mi is Torbenkova doktornőhöz járunk. A férjemnek a golyócskák, nekem inkább ez a terápia segített a szezonban. Két hét ez a kezelés, és utána mintha eltűnt volna az allergén a környezetemből.
    Nekünk a fóti Rhinolight-orvos esik közel, és nagyon szívesen ajánlom, mert 4 gyermeke van, igazán gyerekbarát, és van tapasztalata gyermekek esetében is.
    http://www.rhinolight.hu/
    Andrea

    VálaszTörlés
  26. Reni!
    A konkrét allergének csk most lettek megállapítva. A homeós "Pollens"-szel lehetett volna immunrendszer felkészítést végezni a szezon előtt, de nálunk egész télen zajlott az oltáskivezetés, aztán mire vége lett, kezdődött is a pollen.
    Bevallom, a fakivágásban annyira nem hiszek, mert ha a lelki ok nem tárul fel, hiába vágjuk ki a fát, kijöhet idővel egy másik allergén... Akkor megint vágatni, esetleg költözni...? Meg ha átmegyünk egy másik utcába, ott is lehet, nyírfa, és mindenhol nem lehet sajnos ezt kikerülni. Én nem ezt érzem az útnak...

    Vera, Anyus!
    Köszi az infót!

    Andrea!
    A Rhinolight-ról még nem hallottam.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...