2009. december 14., hétfő

Fahéjas-mandulás csillagok


Íme ezévi első adventi aprósüteményünk, mellyel kapcsolatban sikerült egy jelentős hibát elkövetnünk, miszerint csak szimpla adagban készítettük!:-) Nagy hiba volt! Legalább duplázni kellett volna!:-)
A recept rendkívül egyszerű és egyben nagyszerű, családi fronton teljesen osztatlan sikert aratott!:-)
Az eredeti recept fahéjas porcukros mázat is írt a tetejére, de szerintem az abszolút elhagyható, kellően édes volt így is!


Fahéjas-mandulás csillagok
Hozzávalók (kb. 30 db 3 cm átmérőjű kis csillaghoz):
125 g őrölt mandula
75 g (nád)porcukor
1/2 ek. agave szirup (vagy méz)
1/2 tk. fahéj
1 ek. őrölt lenmag 2 ek. vízzel elkeverve
1 ek. teljes kiőrlésű liszt

A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a lenmagos keveréket és az agave szirupot. Az egészet kézzel összegyúrjuk, adhatunk hozzá még egy kis lisztet, ha túl ragadós a tészta. Két sütőpapír/ folpack között kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra, levesszük a felső papírt és csillagokat szúrunk ki belőle. A sütőre helyezzük a formákat és kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Forrás: Seitan is my motor - blog                                

4 megjegyzés:

  1. Katina!
    Azóta gondolom már láttad, a hozzávalóknál írtam, hogy kb. 30 db.

    VálaszTörlés
  2. nem:D pedig majd kiszúrta a szemem:D kössz :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...