2010. január 17., vasárnap

Hasznos infók vega szülőknek (is)

Természetesen érdekes infók lehetnek nem csak vega szülőknek is.:-)

1. Fórum vegán anyukáknak
Még tavaly májusban indította Gitta ezt a fórumot a veg.hu oldalán. A célja főként tapasztalatcsere vegán anyukák, háziasszonyok között. Olvassátok és írjatok! Kérdezni lehet egymástól, és akár tőlem is.:-)
Gitta ezt írta a fórumindítóban:

"Arra gondoltam, hogy jó lenne egy hely, ahol mi anyukák, háziasszonyok megoszthatnánk egymással a konyhával és a gyermekneveléssel kapcsolatos tapasztalatainkat.

Pl: Hol lehet sárga lenmagot kapni, és egyáltalán mire jó, ki mire használja? Hogyan lehet tojáspótlásra használni? (konkrét receptek) A sokféle köles közül melyiket érdemes megvenni, melyik miért jó? A különböző receptekben szereplő különleges hozzávalókat hol lehet beszerezni, esetleg mivel lehet pótolni?
Hogyan szoktassuk a gyerekeinket az egészséges étkek fogyasztására, kinek milyen ötlete van? Kinek mi sikerült már, esetleg mások is kipróbálhatják.
Ha valakinek van otthon kenyérsütő gépe vagy malma, honnan szerzi be a magokat, hol érdemes keresni jó minőségű alapanyagokat?
Otthoni búzafű termesztéshez is információkat várok, ha vannak. Esetleg mások is kedvet kaphatnak."


2. Játszóház és családi napközi vegetáriánus ellátással is
Budapesten, a XI. kerületben nyílt nem rég a Cseperedő képességfejlesztő játszóház, melynek ötletgazdája többek közt egy vegetáriánus anyuka.
A játszóház és családi napközi vállalja vegetáriánus/ vegán gyerekek felügyeletét is, a vega/vegán étkezés lehetőségeivel együtt.
Részletek erről hamarosan a honlapjukon is olvashatóak, vagy érdeklődni lehet a honlapon megtalálható elérhetőségek alatt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...