2010. január 13., szerda

Napraforgós - mandarinos reggeli kása


Nem vagyok túl nagy híve a déli és szeonon kívüli gyümölcsök fogyasztásának, de a téli unalmas alma + aszaltak szekció idején néha jól esik mégis egy kis változatosság. Nem beszélve arról, hogy a Kicsi olyan szinten rákattant a mandarinra mostanság, hogy tiszta transzba esik még akkor is, ha pl. utcai árusnál látja... (ennek mondjuk nem feltétlenül örülök annyira...) Ebből adódóan ez a kása variáció neki természetesen nagyon ízlett (bár ő darált napraforgómaggal kapta, mert az egészet még kiköpködi...), és szerintem is finom, harmonikus ízű volt (ja, a Nagy nem volt hajlandó enni belőle..:-(.

Napraforgós - mandarinos reggeli kása
Hozzávalók (2 főre):
4 ek. zabpehely
1 nagy körte
1 banán
0,5 citrom leve
1 mandarin
3 ek. napraforgómag
növényi tej (nálunk ált. rizstej) + ásványvíz

A zabpelyhet egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű rizstejjel és ásványvízzel fele-fele arányban. Felforrlajuk, majd lassú tűzön puhulásig főzzük. Közben a folyadékot mindig utánapótoljuk, hogy bőségesen, 1,5 szeres mennyiségben ellepje a végére is. Az elkészült zabkását a banánnal, körtével és citromlével, botmixerrel pürésítjük. A kását két tálkába merjük, a kettéosztott mandarinnal díszítjük, az esetleg enyhén megpirított napraforgómaggal körbeszórjuk.
Finoooom!:-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...