2010. március 29., hétfő

Hamis tojássaláta


Érdekes volt a pályafutása ennek a talán inkább kenyérkrémnek, mint salátának.:-) Igazából próbaként csináltam főként kíváncsiságból, nem számítva rá, hogy a Kicsin és rajtam kívül más is nagyon vevő lesz rá a családban... Szerencsére azonban nagyot tévedtem!:-) Férj hazaérve megkóstolta, és felkiáltott "Hú, de finom!":-) A Nagynak rutinosan nem is tettem a tányérjára, majd követelte magának, és kóstolás után így kommentálta, idézem:-)): "Anya, ez olyan isteni krém, hogy ilyenre vágytam egész gyerekkoromban!" - mondta ezt 4 évesen.:-))
Na, szóval, tényleg finom, elhihetitek!:-)

Ja, és a recepthez szükséges veganéz ez alkalommal éppen egy új próba volt, ami nagyon bejött, extra light, alig olajjal, részletek később!


Hamis tojássaláta
Hozzávalók (5-6 főre):
680 g tofu
120 g vegán majonéz (tojás és tejmentes)
2 piros kaliforniai paprika, finomra aprítva
4-5 db újhagyma, a zöld és fehér rész is, finomra aprítva
2 sárgarépa, finomra aprítva
3 szárzeller, finomra aprítva
2 ek. finomra aprított friss petrezselyemzöld
1,5 ek. Dijoni mustár
3/4 tk. kurkuma
őrölt fekete bors, ízlés szerint

A tofut villával összetörjük, majd összekeverjük az összes hozzávalóval.

TIPP: háromszög alakra vágott kenyérszeletekre kenve kínálhatjuk előételként, vagy tehetjük svédasztalra. Salátaként felszolgálva vihetjük piknikre, de kiváló grillezéshez is!

Forrás: The vegan table

15 megjegyzés:

  1. Amiben biztos az ember, hogy meg sem kóstolják majd, miért ízlik legtöbbször minden szkeptikusnak? Ez fura :)
    Tetszik ez a krém.

    VálaszTörlés
  2. Hú, ez tényleg nagyon jó!
    Meglepem vele a férjem húsvétra, úgyis tojáskrémre áhítozik már hónapok óta!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon-nagyon lázba hozott a fűszerezése, fantasztikusan hangzik!! Ha nem is tofuból, de biztosan elkészítem, köszi a receptet!
    Ilyesmivel az én nagyfiam is rendszeresen "meglep" - minap megevett vendégségben két tál fokhagymalevest, miután előre elnézést kértem a háziasszonytól, amiért gyermekem biztos nem fog enni semmit. Ez még a dackorszak része volna? Vagy a negatív pszichológia csodája? :-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól hangzik! mi sem hagyjuk ki!

    VálaszTörlés
  5. Bridge!
    Na ja, tényleg időnként elég meglepőek tudnak lenni!:-)

    Majd számoljatok be róla Csajok, ha megcsináltátok!:-)

    Névtelen!:-)
    És mivel, tojással csinálnád?

    VálaszTörlés
  6. Siccike, ühümm, tojással . Egyenlőre csak ismerkedem a reformkonyhával, de nem tudom, mire jutok, család kategorikusan elutasít :-(.Tofut eddig csak rántva próbáltam, de nem ették a gyerekek, férjemről nem is beszélve....
    Janka (bocs, előbb lemaradt)

    VálaszTörlés
  7. Szemfényvesztés áldozata lettem. Ez a finomság mitől tojássaláta, még ha hamis is? Ez egy tofukrém. Úgy gondoltad, hogy a szédelgő megnevezés nélkül nem lenne sikere? Csilla

    VálaszTörlés
  8. Siccike!

    Én megcsináltam,nekem nagyon ízlett,bár nem szójajoghurttal,meg szójatejjel csináltam az öntetet rá.Nekem bejött a recept,névügyileg egyetértek Csillával,miért nem csak valami krém a neve?Bár nekem tökmindegy hogy nevezed.:)Te recepted,te blogod.
    A majonézt meg nem szeretem,de ez az öntet kifejezetten ízlik.
    Egyébként akartam kérdezni ,miért keresel minden kajára valami vega helyettesítést?A kérdést nem rosszindulatból írom,hanem mert érdekel a miértje.

    VálaszTörlés
  9. Janka!
    Nem számonkérés címén kérdeztem, csak kíváncsiságból.:-) Érdekes, amit a tofuról írtál, nálunk pl. van a rokonságban olyan, aki abszolút magyar konyhán nevelkedett, és a családi grillezések, ebédek során nálunk kedvelte meg a tofut.:-) Nagyon sokféleképp és jól el lehet készíteni, ennél a krénél pl. egyáltalán nem érezni a szója jellegzetes mellékízét! Sok sikert a továbbiakhoz!

    Csilla!
    :-) Az elnevezés eredete nagyon egyszerű, a szakácskönyben szerepelt így, amiből kinéztem. Másrészt a vegán konyhában a tofu a tojás egyik leggyakoribb helyettesítője.

    Pilchard!
    Örülök, hogy ízlett!:-) Mivel helyettesítetted a szójajoghurtot és sz.tejet? Az elnevezéssel kapcsolatban válasz az előző sorokban, amit Csillának írtam.:-)
    Egyébként valószínűleg azért keresek vega helyettesítést a különféle kajákra, hogy a családdal jobban el tudjam fogadtatni (bár sajna inkább kevesebb, mint több sikerrel, erről írtam is ma a Twitteren...). Másrészt pedig olyan fals dolognak érzem némiképp, amikor pl. egy kölestúró gombócra azt mondja vki., h. túrógombóc...

    VálaszTörlés
  10. Siccike!
    Én rendes joghurtot és rizstejet raktam bele.Laktózérzékeny vagyok,a joghurtot meg tudom enni,de a tejet nem,ahelyett rizs,zab vagy tönkölytejet használok.
    értem,értem.Nálunk csak én eszek meg ilyeneket,a férjem abszolúte elutasító a kajáimmal szemben,mondjuk nem is erőltetem.A gyerekek is választhatnak melyikből kérnek,a nagy szinte semmit nem szeret a tésztán kívül,a kicsi meg szinte mindent megeszik amit én.:)

    VálaszTörlés
  11. A tofu nem a sajt helyettese? Vagy a túróé? Úgy emlékszem az a magyar neve, hogy szójatúró, vagy rosszul emlékszem? Nagy kavar van itten ;)

    VálaszTörlés
  12. Csilla!
    Tofu és sajt helyett is használják a vegák, meg túró, meg tojás helyett is, + húspótló is a neve.:-)

    VálaszTörlés
  13. Nagyon finom a kenyérkrém, igazán megérte kipróbálni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...