2010. április 28., szerda

Snidlinges - cukkinis vegán rántotta

Vacsorára készült, rendkívül egyszerű és nagyon-nagyon finom!:-)
Mondtuk ezt Férjjel mindketten, bár igaz, a gyerekek nem igazán így értékelték (azt hiszem, a tofu morzsálós állagával nem voltak kibékülve...).
Ettől függetlenül mindenképpen megosztom Veletek, mert tényleg érdemes kipróbálni!:-)

Korábban készítettem már kukoricás vegán rántottát.

Nyomtatható recept

Snidlinges-cukkinis vegán rántotta
Hozzávalók (4 főre):
400 g natúr tofu (én mostanában a DM-es bio tofut használom, mert noha jóval drágább, mint az egyéb tofuk, sokkal puhább és finomabb az íze)
1-2 ek. olívaolaj
1 kisebb cukkini, kis szeletekre vágva
2 ek. világos szójaszósz (pl. Shoyu)
kb. szűk 1/4 csésze élesztőpehely
kakukkfű
snidling tetszés szerint
egy csipet kurkuma

Tipp: tehetünk bele más zöldfűszereket is, pl. apróra vágott petrezselyemzöldet, és gazdagíthatjuk egyéb zöldségekkel (pl. kaliforniai paprika, gomba stb.).

Az olajat felforrósítjuk és megsütjük benne a zöldségeket (ízléstől függően lehet puhábbra, vagy roppanósabbra hagyni). Belemorzsoljuk a tofut, megszórjuk az élesztőpehellyel, és a kurkumával, majd meglocsoljuk a szójaszósszal (érdemes a szójaszósz előtt megkóstolni, mivel az élesztőpehely elég sós, nehogy túl sósra sikeredjen a szósszal együtt!). Egy-két percig kavargatjuk, hogy átforrósodjon, rászórjuk a zöldfűszereket és azonnal tálaljuk. A snidlinget érdemes nyersen, tálalás után rászórni. Mi barna kenyérrel ettük, de egy jó kis saláta is kiváló mellé!

4 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon finom lehet!
    És a fekete sót próbáltad már? Állítólag tojásra hasonlító íze van és azzal fűszerezve a tofurántotta is hasonló ízű lesz, mint a tojásrántotta.
    Én sem próbáltam még, azért kérdezem, hátha van tapasztalatod vele.

    VálaszTörlés
  2. Bianka!
    Tényleg nagyon finom volt!:-)

    Szamóca!
    Nem a fekete sót még nem próbáltam, csak a füstölt sót. Utóbbi némiképp csalódás volt viszont, mert elég sok kellett belőle, mégsem éreztem igazán a füstölt ízt.

    VálaszTörlés
  3. Siccike, a füstölt sót én is próbáltam már, de tényleg annyi kell belőle a megfelelő füstölt ízhez, hogy utána már a túlsózás miatt nem lehet megenni az ételt.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...