2010. június 21., hétfő

Babos-kukoricás vegafasírt snidlinges paradicsommal


A 'Good Food' Magazinról már nagyon sok jót hallottam. Pl. Sajtkukac, Ízbolygó és Latsia gyakran szoktak belőle káprázatosabbnál káprázatosabb ételeket és sütiket készíteni. Aztán az ára mégis (2.200 Ft a havilap:-( mindig visszatartott az újságosnál attól, hogy megvegyem (jó-jó, tudom, hogy van online recepgyűjteménye is, de én még mindig olyan konzervatív vagyok, hogy szeretem nagyon a nyomtatott sajtót!:-).
Néhány napja beszabadultam a belvárosba, megláttam a Good Food nyári vegetáriánus különkiadását és hát nem bírtam ellenállni...:-)) Juj, és milyen szuper kis receptgyűjteményem lett megint!:-) Csupa könnyen elkészíthető, de a legtöbbször fantáziadús, finom étel, kiváló, gyakran világhírű séfek ötletei alapján.
Aki további jó kis vega tippeket szeretne tőlük, az talál náluk pl. vega partirecepteket, vega grill receptgyűjteményt, és nem utolsó sorban külön vegán recepteket is.

Ez volt az első recept, amit kipróbáltam, és olyannyira jól sikerült, hogy a Kicsi kereken 6(!) db-ot bevágott belőle!:-) Na, a Nagy az alig akart enni belőle, de hát ő kb. 1 éve a tésztán, húson, kenyéren és édességen kívül gyakorlatilag nem sok mást hajlandó megenni....:-(((
Az eredeti recept tojással, sajttal írta, de én azt kihagytam, plusz panírozni is kellett volna a fasírtokat, de én csak szimplán kenyérmorzsába forgattam. Így egy kicsit száraz lett kívül, de azt annyira mégsem éreztük, mert mi snidlinges paradicsommal, a gyerekek bio ketchuppal ették. Illett volna bele még erősebb fűszerezés is, pl. petrezselyemzöldet min. elbírt volna egy jó adaggal. Belül finom krémes lett a bennelévő krumpli miatt.
Nagy előnye még, hogy nem olajban sült, hanem sütőben, tepsiben!

TIPP: bab (hüvelyes) + kukorica (gabona) = TELJES ÉRTÉKŰ FEHÉRJE, így ideális vegán gyerekek számára (is)!

Korábbi vegafasírtok, vega feltétek itt a blogon:

Babos-kukoricás vegafasírt snidlinges paradicsommal
Hozzávalók (4 főre - kb. 20 db 3 cm átmérőjű kis fasírt lett belőle):
400 g burgonya, kis kockákra vágva
100 g főtt, lecsöpögtetett konzerv bab (vagy lehet persze frissen főzött is)
200 g főtt kukorica
1/2 cs. újhagyma
1 ek. lenmagliszt + 3 ek. víz (a tojás helyettesítésére)
50 g vegán kenyérmorzsa
2 tk. olívaolaj
1 ek. teljes kiőrlésű liszt
4 db érett paradicsom, felaprítva
snidling
só, bors ízlés szerint

Tegyük fel főni a krumplit kb. 10 percre, amíg megpuhul, majd még melegen törjük át. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A babot nyomkodjuk szét kicsit villával, és keverjük el az összetört krumplival, a kukoricával, az újhagymával, a lenmagos keverékkel. Sózzuk-borsozzuk. A kenyérmorzsát keverjük össze az olajjal. Kézzel formázzunk kisebb, vagy nagyobb fasírtokat a masszából, hempergessük meg a kenyérmorzsában, majd helyezzük papírral kibélelt, vagy kiolajozott tepsire őket.
Aki szeretné bepanírozni a fasírtokat, használhat tojásmentes panírt hozzá.
A panírozás utáni állapotában le is fagyaszthatók!
Süssük 15 percig, majd még 2-3 percig grillezzük, amíg megbarnul a teteje.
A paradicsomot felaprítjuk és snidlinggel, vagy újhagymával, sóval-borssal, olívaolajjal ízesítjük.

6 megjegyzés:

  1. Melyik újságosnál vetted meg a lapot?

    VálaszTörlés
  2. Fakanál!
    A 'kis' Váci utca Fővám tér felé eső végén jobb oldalt (ha a Váci u. felé nézünk befelé) van egy kis újságos külföldi magazinokkal. Ebből a vega kiadásból ez volt az utolsó darab, de a havi Good Foodból volt még azt hiszem. A 'nagy' Váci utcában is van kb. középtájt egy nemzetközi lapos újságos, ott is szoktam látni.

    VálaszTörlés
  3. Remek ötlet, el fogom készíteni. Finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Ezt mintha nekem találták volna ki!
    Bab, kukorica, paradicsom, sndiling, ezek a kedvenceim! Még rukkolát el tudnék képzelni, hogy teljes legyen a paletta, de látom, nálad is ott figyel a háttérben! :-)

    Köszi az infót az újságról. Pont mennem kell ma Pestre, keresni fogom.

    VálaszTörlés
  5. Kipróbáltam, nagyon finom! Kissé - mit kissé, nagyon - ellapultak a fasírtok a sütúben, de az íze csudajó! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  6. Szamóca!
    Igen, a rukola is ott figyel!:-)

    Magdi!
    Paníroztad esetleg? Mert akkor talán a plusz nedvességtől lapult el... Vagy esetleg a krumplid volt "vizesebb" típus? Azért örülök, hogy az íze legalább finom volt!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...