2011. május 22., vasárnap

Grillzöldséges pite


Talán most már egész nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy a hirtelen jött nyárral a grillszezon is beindult.:-)
Ez a pite nagyon jó lehetőség a grillezés után esetleg megmaradt sült zöldségek felhasználására. Nálunk egy gyors szombati ebéd részeként készült  újhagymás paradicsomsaláta mellé, spárgakrémleves és epres csokipuding társaságában.
Ha nincs grillünk, készíthetjük a zöldségeket simán serpenyőben is!
Legnagyobb "hibája" az volt, hogy miután az asztalra került, kb. 10 perc múlva egy szelet sem maradt belőle!:-)

Grillezett zöldséges piteHozzávalók:
1 tekercs kész leveles tészta (én a 'Tante Fanny' tej- és tojásmentes  friss leveles tésztáját szoktam venni, ami igaz, hogy fehér lisztes, de időnként szerintem beleférhet... A teljes kiőrlésű házi leveles tészta receptje ITT!)
1 tányérnyi vegyes grillezett zöldség (nálam most cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika)
1 szál gabonakolbász - pl. füstölt gabonacsemege (a lágyabb ízek kedvelőinek ez akár el is hagyható)
200 ml növényi tejszín (érdemesebb szójatejszínt használni, mert a rizs- és zabtejszín édeskés alapíze miatt nekem most elég édeskés lett a mártás végeredménye)
3 ek. csicseriborsóliszt
3-5 ek. víz
olívaolaj
rozmaring


A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A zöldségeket kenőecsettel vékonyan beolajozzuk, megszórjuk rozmaringgal és meggrillezzük. A leveles tésztát kizsírozott (pl. kókuszzsírral kikent), vagy sütőpapírral kibélelt formába simítjuk. Rászórjuk a zöldségeket, majd rámorzsoljuk a gabonakolbászt. A mártáshoz elkeverjük a tejszínt a liszttel, és a vízzel, sózzuk, és ráöntjük a kolbászos zöldségekre.
Betoljuk a sütőbe és kb. 25 percig sütjük, amíg szépen megpirul a tészta.

Alapötlet: Veganblog

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!
    Egy szeletet kérnék én is. Gondolom gyorsan elfogyott. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...