2013. április 7., vasárnap

Mediterrán kölestál


A 30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS ötletei között szerepelt ez az egyszerű étel. Én a kölest szinte mindig csak édesen eszem vagy süteményekben, vagy reggeli kásákban, ezért is volt most különleges, hogy nagy ritkán sósan is készült a konyhában!:-) Egyszerű és finom!:-) 

Mediterrán kölestál (Elkészítési idő: kb. 30 perc)
Hozzávalók 2 főre:
250 g köles
250 ml víz
1 fej vöröshagyma
1 cukkini
½ padlizsán
1 sárgarépa
4 ek. olívaolaj
80 g paradicsompüré
2 teáskanál szárított oregánó
bors
csírák
40 g pirított mogyoró
A jól megmosott kölest a vízzel és ½ tk. sóval feltesszük főni, forrás után kb. 20 percig. A hagymát felaprítjuk, a cukkinit és a padlizsánt felkockázzuk, a répát felszeleteljük. 3 ek. olívaolajat felforrósítunk és 5 percig pirítjuk benne a zöldségeket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és az oregánót. 1 percig főzzük, sózzuk-borsozzuk. A kölest belekeverjük a pirított zöldségekbe, sózzuk-borsozzuk. A szárazon megpirított, felaprított mogyoróval és a csírákkal tálaljuk.
Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...