2014. március 3., hétfő

Aszalt barackos - diós, sokmagvas reggeli


Egy valóban 5 perces reggeli, amit akár több adagban előre is összekeverhetsz, és egy befőttes üvegben tárolva más napokon is felhasználhatsz! A receptben megadott mennyiség nem túl kicsi adag egy főre sem, ezért javaslom, először csak szemre annyi alapkeveréket tegyél a tányérodba, amennyit gondolsz, és a maradékot akár a munkahelyedre is elviheted egy kis befőttesüvegben. Pakolsz mellé egy kis 2 decis növényi tejet (lehet kapni több helyen), és amikor megéheztél csak ráöntöd, és már kész is a tízóraid!;)
Az amaránt és a quinoa komplex szénhidrátot biztosít, nem beszélve az igen magas fehérjetartalmukról!

Aszalt barackos - diós, sokmagvas reggeli
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 főre):
30 g dió, durvára aprítva
8 db (bio, kénezetlen) aszalt sárgabarack, durvára aprítva
50 g puffasztott amaránt
40 g natúr kukoricapehely
40 g (bio, kénezetlen) mazsola
15 g puffasztott quinoa

Keverjük össze az összes hozzávalót egy tálban, öntsünk rá bármilyen (cukormentes!) növényi tejet (pl. zabtej), és gazdagíthatjuk friss szezon gyümölccsel is tetszés szerint.

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Youth

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...