2007. augusztus 1., szerda

Zelleres krumplifelfújt (lakto-ovo)

Hát, ma olyan bizonyos "nemnagyonvagyokéhes és semmitseakarokenni" nap volt...
Reggelire gyümölcsös-kókuszos négymag-kását csináltam, aztán ebédre volt(lett volna) a tegnapi spenót gombával, de se egyik, se másik nem kellett. Viszont meglátta a Kedves a karalábés tésztát a hűtőben, úgyhogy immáron harmadszorra azt követelte.:-))Uzsonnára ismét muffin, ezúttal bűnöztünk, és a sógornőm által hozott csokis volt soron.:-)Vacsorára pedig zelleres-krumplis felfújtat csináltam, ami ugyancsak nagyon bejött!:-) Na és a férjecskémtől kapott szuper olasz tepsi is jól vizsgázott, mert elfelejtettem kizsírozni és mégsem ragadt le egy picit se!:-)

Zelleres-krumplis felfújt
Ez a recept ismét Irmela Erckenbrechttől van, de egy másik könyvéből, amelyikben a négy évszakra lebontva vannak receptek a szezonális zöldségek felhasználásával (Querbeet a címe).

Hozzávalók (4 főre):
500 gr zellergumó, felkockázva
4 szál zellerszár, karikákra vágva
1 hagyma, apróra vágva
2 ek vaj, vagy margarin
150 ml zöldségleves
só, bors
3 tojás
750 gr burgonya, megfőzve és meghámozva
100 gr középérett Gouda sajt, frissen reszelve

Pároljuk üvegesre a vajon, vagy a margarinon a zellergumót, a szárzellert és a hagymát. Öntsük hozzá a zöldséglevest és főzzük 10 percig alacsony lángon. Fűszerezzük sóval és borssal. Törjük fel a tojásokat, majd a sárgáját keverjük a burgonyához és pürésítsük a botmixer segítségével. Verjük nagyon keményre a tojásfehérjét és keverjük óvatosan a krumplipüréhez. Öntsük a zöldséget egy kizsírozott felfújtformába, majd szórjuk rá a sajtot, arra kenjük rá a burgonyapürét. 180-200 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig.

Siccike tippje: én a receptekben megadott zöldséglevest bevallom kockából szoktam csinálni, viszont bio zöldségleves-kockát használok, amiben a fűszereken és élesztőkivonaton kívül semmi más nincs. A DM-ben kapható 'Alnatura'-t szoktam venni, 270 Ft körül van 6 db.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...