Babóca amúgy éppen megint nem volt túlzottan fogékony a darabos zöldségre, ezért mondhatjuk gyakorlatilag meg se kóstolta, csak ránézett...:-( Pedig nagyon finom lett Apa szerint is!
Ja, és a fotóról lemaradt az élesztőpehely, amivel e tetejét megszórtam (egy kis B12 vitamin), és amitől enyhén sörös íze lett.:-)
Serpenyős karalábé tofuval
Hozzávalók (4 főre):
1 vöröshagyma, felaprítva
1 ek. bio margarin
400 gr burgonya, meghámozva és felkockázva
3 sárgarépa, felkockázva
2 karalábé, meghámozva és felkockázva
1 cs. tofu
fűszersó, kakukkfű
2 dl szójatejszín
4 ek. élesztőpehely
Pároljuk meg a hagymát a margarinon, adjuk hozzá a krumplit és a répát, majd lefedve pirítsuk gyenge lángon kb. 5 percig. Tegyük bele a felkockázott karalábét, tofut és fűszerezzük sóval és bőségesen kakukkfűvel, majd fedő nélkül további 15 percig pároljuk. Ráöntjük a szójatejszínt és felforraljuk. Megszórjuk élesztőpehellyel a tetejét.
Jól illik hozzá valamilyen zöldsaláta!
igen, a wok tényleg elengedhetetlen.. :) én is rengeteget használom! még a gyengébbik változatát használom, de lassan beújítok egy jobbra!
VálaszTörlés