Ja, és megvettem első cserép kenyérsütő formámat is, Auchan - 3.990 Ft. Én a kerek formájút választottam, de van szögletes is, kisebb méretben (2.990 Ft). Úgy olvastam, ilyenben a legjobb tárolni a megsült kenyeret, mert akkor lesz a legtartósabb. Mondjuk nem szabad előmelegített sütőbe tenni, úgyhogy a sütésidőt ezzel megnöveli. Nem próbáltam még, ha lesz tapasztalatom, majd megosztom veletek is!:-)
Napraforgós búzakenyér
Hozzávalók:
1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 cs. szárított élesztő
200 g napraforgómag
3 ek. fűszersó
650 ml langyos víz
Az összes száraz hozzávalót összekeverjük. Hozzáadjuk a vizet, és tésztává dagasztjuk (kb. 5 percig). 50 fokra előmelegített sütőbe tesszük lefedve és kb. 1 órát pihentetjük. Majd a tésztát egy kizsírozott sütőformába tesszük, vagy cipót formálunk belőle és azt egy beolajozott tepsire tesszük. A tetejét megkenjük vizes ecsettel, a sütő aljára vízzel telt tepsit teszünk. 200 fokon kb. 50 percig sütjük.
Szia! Szeretném megsütni ezt a kenyeret, 1 csomag élesztő hány grammÜ Külföldön élek, itt 20 grammosat vettem, és 1 kg lisztre írták. Válaszod előre is köszönöm, már jónéhány receptet megcsináltam, finomak lettek! Köszi, Csilla
VálaszTörlésCsilla!
VálaszTörlésÉn a DM-es bio szárított élesztőt szoktam használni, 500 g liszthez írják az egy csomag élesztőt (ami talán 50 g-os). A 20g-os elég kevésnek tűnik nekem 1 kg liszthez, de valószínűleg tényleg különböznek az országonkénti mércék... Javaslom, olyan arányban használd, ahogy a csomagon javasolják!
Örülök, hogy sikerültek a receptek innen a blogról!:-)
Köszönöm, megsütöttem már kétszer, nagyon finom lett! Még egy kérdés, lefedve kell sütni vagy anélkül?
VálaszTörlésCsilla
Csilla, örülök, hogy ízlett!:-) Én igazából sosem fedtem le a kenyereket, de olvastam, hogy van, aki úgy süti... Ez biztosan lfedés nélkül sült!:-)
Törlés