2009. január 18., vasárnap

Reform bukta élesztő nélkül

Ez a bukta nagyon jól sikeredett!:-) Na jóóó, aki a hagyományos fehér lisztes, légies buktához van "szokva", az azért ne keressen hasonlóságot!:-) Viszont a reformsütemények kategóriában mindenképpen jó pontot szerzett. Vittem máshova is kóstolóba, és ott is szerették.:-) A reformsütikhez képest nem volt "fojtós":-), hanem könnyű, puha tésztájú, és az eltarthatósága is kiváló volt. 2-3 nap múlva is jól fogyasztható. Ja, és csoda, a Kisúrfi is komálta!:-)
Vera is készített már buktát tavaly, recept ITT.

Reform bukta élesztő nélkül
Hozzávalók (kb. 8-10 közepes méretű buktához, ami nálunk kevésnek bizonyult:-):
500 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
130 g bio növényi margarin
120 g nádcukor
3 tk. foszfátmentes borkő sütőpor

Töltelék
barack-, vagy szilvalekvár

A hozzávalókat elkeverjük annyi növényi tejjel, hogy lágy tésztát kapjunk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és négyzet alakúra vágjuk. A csíkokba kemény barack-, vagy szilvalekvárt teszünk, felgöngyöljük, és kiolajozott tepsibe egymás mellé fektetjük őket. A tetejüket megkenjük növényi tejjel, majd kb. negyedórát pihentetjük, végül 180 fokon (alsó-felső sütés) 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Én a kelt tésztákhoz mindig teszek vízzel telt tepsit a sütőbe, hogy gőzös legyen, és ne száradjon ki. Ez most is jót tett.
Képes útmutató a bukta töltéséhez, tekeréshez, itt!

Forrás: Napfényes Élet Alapítvány: Sütemények

5 megjegyzés:

  1. Siccike, nézz be hozzám egy ölelésért!

    VálaszTörlés
  2. Szia, nálam is van valami számodra, kukkants be! ;o)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Siccike!

    Látogass el hozzám is - hasonló okokból!

    :-))))

    Adéle

    VálaszTörlés
  4. Na lám, negyedik lettem...de azért elfér még, nem?
    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/01/kapsz-egy-lelst.html

    VálaszTörlés
  5. Hú, nagyon köszönöm mindenkinek a sok-sok ölelést, most igazán rám fér! Sok szeretettel ölelek vissza mindenkit!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...