Mindenesetre így is finom lett a végeredmény! Férjnek is nagyon bejött, de a Csemetének nem igazán volt bizodalma hozzá, így meg se kóstolta...
Ja, és nagggyon laktató!
Diós kölestál
Előkészítési idő 30 perc + főzési idő 50 perc
Hozzávalók (4 főre):
1,25 l víz (a vízmennyiséget jelentősen növeltem, úgy szemre menet közben)
400 g köles (én ezt feleztem, és még így is igen sűrű volt!)
Előkészítési idő 30 perc + főzési idő 50 perc
Hozzávalók (4 főre):
1,25 l víz (a vízmennyiséget jelentősen növeltem, úgy szemre menet közben)
400 g köles (én ezt feleztem, és még így is igen sűrű volt!)
60 g dió
1/4 fej kelkáposzta
1 hagyma
1 ek. finomra vágott petrezselyem
2 ek. édes szójaszósz
4 ek. olívaolaj
só
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A diót egy tepsiben 15 percig pirítjuk, a barna héját ledörzsöljük. A hagymát és a káposztát az olajon 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a kölest, a hántolt diót, a szójaszószt. Letakarjuk, és 30 percig alkalmanként megkeverve főzzük (én közben adtam még hozzá vizet, hogy levesszerű legyen...) . Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése