2009. február 14., szombat

Rozmaringos kelbimbó vegakolbásszal


Mostanában nagyon rákattantam a rozmaringra, sorban halmozom a rozmaringos recepteket!:-) Imádom, amikor a sütőből terjengő illata megtölti az egész lakást!:-) Szerencsére a fűszerkertemben nagyon jól átvészeli a teleket, így ilyenkor is egy hatalmas bokorról tudom frissen csipegetni az ételekhez. Utánanéztem mire is hathat, mitől kívánom ennyire, és hát a leírtak alapján, lehet hogy az idegerősítő hatására vágyom.:-)))
Ennek a receptnek az alapötletét innen vettem, nagyon-nagyon finom ebédem sikeredett belőle, igen gyorsan! (nem, a fiúk nem ezt ették, őket ugyanis - mondjuk Valentin-nap alkalmából...:-), bár mi ezt nem igazán tartjuk -, húsos ebéddel "ajándékoztam" meg. Férj fel is vette videóra, ahogy Babóca életében először csirkecombot szopogat, mondván, "na, ezt tedd fel a blogodra, mint vegagyerek!"....:-) Igen, a Gyermek eszi húst mostanság, én meg nem főzök húst - már csak kb. 2-3 alkalommal éves szinten-, és ebből van is vita mostanság rendesen... De erről majd részletesebben egy külön bejegyzésben...!)Vegán parmezánnal szórtam meg a tetejét, és egyszerűen pirítóssal ettem. Levesnek póréhagymás-krumplis brokkolilevest csináltam, úgyhogy kíváncsi is vagyok, Picurkánknak mennyi hasfájdító megy át majd ezekből az anyatejjel....

Rozmaringos kelbimbó vegakolbásszal
Hozzávalók (kb. 3 főre):500 g kelbimbó
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaring ág

olívaolaj
vegán hamis parmezán
vegakolbász (nálam most Vegabond 'Magyaros tönkölyrúd', szerintem ez a legjobb a készen kapható vegakolbászok közül, mert nem túl fűszeres, és nem esik szét!)

Az olajat felforrósítom, beledobom az összepréselt fokhagymát és kb. egy percig pirítom. Hozzáteszem a feldarabolt vegakolbászt, kicsit azt is pirítom, majd a kelbimbót, amit sózok (csak kicsit, mert a hamis parmezán is sós!), és megszórok a rozmaring levélkékkel. Lefedve, lassú tűzön, kb. 10-15 perc alatt puhára párolom. Tálaláskor megszórom a hamis parmezánnal.
Nagyon finom!:-)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...