2009. március 9., hétfő

Miért lettünk oltásellenesek...?

A mi történetünk valahol ott kezdődött, hogy tavaly, amikor Picurka még a pocakomban leledzett, egy kedves olvasóm - aki maga is éppen babát várt -tette fel a kérdést, hogy milyen oltásokat tervezünk beadatni a Picinek, mert hogy annyi rosszat hallani az oltásokról manapság... "Hát, a kötelezőket, plusz talán a bárányhimlő ellenit" - válaszoltam. Akkoriban mindössze annyira voltam képben a témát illetően, hogy a tv-ben már láttam néhány híradós riportot meghurcolt szülőkről, akik nem engedték beadatni a gyerekeiknek a kötelező oltásokat...

Tavaly nyáron aztán, amikor eljutottunk a homeopátiás Torbenkova doktornőhöz, teljesen új megvilágításba került az oltás témaköre... Már írtam róla korábban is, hogy a doktornő szerint a gyerekkori allergiák, ekcéma indító oka mindenképpen az oltások beadása!

Ezt írtam tavaly:
"Új infó a kórtörténetünket illetően, hogy ő az egész allergia-mizériánkat a 3 naposan kapott BCG-oltásra, illetve az azt követő további oltásokra vezette vissza...
Ugyanis ahogy végigvettük Babócánk tüneteit, valóban mindig valamelyik oltás beadását követő időszakban jött elő valami, ami aztán tovább gyűrűzött
további hónapokon keresztül. Kezdve a kb. 2 hetesen elkezdődött, majd hosszú hónapokon keresztül tartó orrdugulással... A Torbenkova doktornő pl. azt is elmondta, hogy Nyugat-Európában mindenhol betiltott a BCG-oltás a sok mellékhatása miatt, és hát nem véletlenül van sajnos olyan sok autista is manapság ami ugyancsak a túlzott beoltásoknak tudható be. A BCG-oltást adják ugye a TBC ellen, amikor is gyakorlatilag a 3 napos csecsemőbe beleültetik a tüdőbetegség baktériumait... Amikor a baktériumok pedig dolgozni kezdenek a szervezetben, úgy 10-14 nap után, akkor az arra úgymond fogékony gyereknél (értendő ezalatt a pl. allergiára hajlamosabb gyerek), megjelennek a tüdőbetegség enyhébb kezdő tünetei, mint orrdugulás, állandó nátha stb. Majd félévesen az ekcéma, aztán az ételallergia, majd egyéb allergia, krupp, és végül az asztma. "

És hát ugyebár nálunk is végigment azóta az ekcéma-ételallergia-pollenallergia történet...
Íme néhány infó, ami a témával kapcsolatban azóta megragadott, mert túlzott elemzésekbe nem szeretnék bocsájtkozni, megtették azt már nálam sokkal okosabb emberek:

- Nyugat-Európa legtöbb országában vagy NINCS kötelező oltás, vagy az orvos a szülővel karöltve közösen dönti el, hogy mely oltásokat adják be a gyereknek, annak az addigi kórtörténete, immunérettsége alapján;

- a BCG-oltás konkrétan külföldön a legtöbb helyen már betiltásra került!

- Japánban pl. 1 éves korig NINCS oltás!

- a 15 hós korban beadandó MMR (rubeola-kanyaró-mumpsz) oltás kapcsán már az orvosok egy része is összefüggést vél felfedezni az autizmus kialakulása és az oltás között;

Az Ideál Magazin 2009/ januári számában jelent meg egy számomra nagyon tanulságos cikk az oltásokról, melyből íme egy-két kiemelt gondolat (OLVASD EL AZ EGÉSZ CIKKET, ÉRDEMES! NAGYON LÉNYEGRETÖRŐEN ÖSSZEFOGLALJA A TUDNIVALÓKAT!):
"2006-ban nálunk is bevezették a többkomponensű kombinált oltásokat, így egyszerre öt–hét oltást kapnak a gyerekek. Főleg technikai és kényelmi érvekkel indokolják a változásokat: az IPV csak injekció formájában adható be, rövidebb formájában adható be, rövidebb lesz az oltásokra fordított idő és az adminisztráció, kevesebb az oltások összekeveréséből származó baleset, egyszerűbb a szállítás. A gyerekek – jórészt csecsemők – kímélése, immunrendszerének védelme nem szerepel a szempontok között, pedig már számos szakértő figyelmeztetett arra, hogy az összetett oltások túlzott mértékben stimulálják az agyat, és ezáltal pusztítják az agysejteket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


És ahogy mi cselekedtünk már a második gyereknél:

- felháborítónak tartom, hogy a magyar kórházakban a mindössze 3 napos, teljesen egészséges csecsemőknek úgy nyomják be a BCG oltást, hogy a gyereket elviszik vérvétel címén, beoltják, majd az esetek 90%-ban nem is közlik a szülővel, hogy a gyerek oltást kapott!!!! Anyuka pedig hetek múlva szembesül azzal, hogy valami sebhely megjelent a gyerek karján, mi lehet az? (nem, kérem, az első gyereknél egyáltalán nem egyértelmű mindenki számára, hogy oltást kap a kórházban a gyereke!)

- amint azóta megtudtam, a hivatalos protokoll szerint a születés után 6 hétig kötelező beadni a BCG-oltást! Sajnos ez alkalommal erről már lemaradtunk, de ha most születne a gyerekem, már tutira nem engedném a kórházban beadatni!!!!

Sajnos a másodszorra már alkalmazott oltáskivezetés ellenére is a Picinél a az oltás beadatása után 10 nappal jelentkeztek (ahogy a Nagynál is 'anno') az orrdugulásos tünetek, ezért egy megismételt homeopátiás oltáskivezetést kellett nála is tartani. Szerencsére így "már" 2 hós korára elmúlt az orrdugulás, nem úgy ahogy a Nagynál, akinél viszont 1,5 éves koráig tartott!

- a Pici orrdugulásos "betegségére" hivatkozva nem engedtük beadatni a 2-3-4 hós kötelező oltásokat! Először most 5,5 hósan kapott oltást.
Ennél az oltásnál ugyancsak a hivatalos protokoll szerint 2 hós kor + 2 hónapig halasztható az oltás, utána viszont már csak erős orvosi indokkal. Mert különben a védőnő köteles lejelenteni az ÁNTSZ-nek az oltás elmaradását, ők a gyámügynek és onnantól sejthető a többi... Mi ráhúztunk még 1,5 hónapot, és vártuk az idézést, de végül aztán kiderült, hogy az ÁNTSZ elfogadta, hogy a gyerek orvosi kezelés alatt állt.
Ja, a gyerekorvostól persze megkaptuk a fejmosást, azóta nem is nagyon tárgyal velünk...
Most amikor a Pici megkapta az oltást, előtte kapott oltáskivezetést, de sajnos ennek ellenére az oltóanyag betegtájékoztatójában felsorolt melléktünetek közül szinte mindet produkálta egy kivételével (nyugtalanság, álmatlanság, sírósság, hányás, hasmenés, kiütések az egész testen...).
2 hósan ezekre kapják összevontan a gyerekek az oltást, azaz 4! betegségre egyszerre: torokgyík, szamárköhögés, tetanusz, agyhártyagyulladást okozó influenza
A következő esedékes oltást már 4 hét múlva be akarta adni a háziorvos mondván, hogy úgyis nagyon el vagyunk csúszva, de én ott is kértem a min. 5 hetet.
Amit azóta tapasztaltunk: a második gyerekünk immunrendszere már most sokkal jobb az első félévben, mint az elsőé volt élete teljes 3 éve alatt! Előfordult, hogy az egész család influenzával tipródott, a Pici kivételével, aki még egy futó náthát sem kapott el!!!
És azt kell mondjam, már ezért megérte!
Húgom kislánya 6 héttel idősebb, mint Picikénk, és ő a 2+3 hós oltást kapta meg, majd az oltás után kb. 2 héttel (oltásvírusok aktiválódási ideje!) beleesett egy nagyon csúnya köhögéses hörghurutba, amiből 5 hónapja!!! nem tud szegény kikecmeregni! Azóta volt röntgen, ultrahang, vérvétel, labor, antibiotikum, semmit nem találnak, de a gyerek csak nem javult... A 3. oltást ők sem engedték már beadni, most ők is megkapták már a fejmosást a gyerekorvostól...
Összességében: le kell szögezzem, hogy én nem az oltások teljes mellőzése mellett vagyok, hanem az ellen, hogy a gyerekeket ész nélkül oltsák, már néhány naposan, néhány hónaposan, sokbetegséges, kényelmi szempontok alapján összevont oltásokkal, leginkább a gyógyszerlobby érdekeit szem előtt tartva!!! Európa, és a világ más fejlett részeinek oltásmetodikáját, tapasztalatait, a GYEREKEK ÉRDEKEIT teljesen figyelmen kívül hagyva!!!
Arról viszont igenis mindenkit lebeszélek, hogy a kötelezőkön túli plusz oltásokat beadasson a gyerekének, mert minden egyes plusz oltás tovább gyengíti a gyerekek immunrendszerét! Ezt bármely homeopátiás orvos megerősíti! (mi sajnos tudatlan első gyerekes szülőként a Nagynak még beadattuk az agyhártyagyulladás ellenit is, amit én már nagyon megbántam...)
Az oltások beadatása előtt pedig alkalmazzuk az előzetes homeopátiás oltáskivezetést, melyet az oltás előtti 1-3 napban kell kezdeni!
Az utólagos oltáskivezetésről EBBEN a bejegyzésemben ítam.
Akit érdekel még a téma, további olvasnivalók:
- infókat összegző (pro és kontra) weblap: http://vedooltas.com/
- ITT egy szorgalmas blogíró anyuka összegezte az összegyűjtött infókat;
- Könyv a témához: Dr. Martin Hirte: Védőoltásokról pro és kontra
Végezetül szívesen várom az oltásokat elhalasztó, be nem adató anyuka/apukatársak tapasztalatait is egészségügyi és egyéb vonatkozásokban egyaránt!
Érdekes lenne külföldön élő családok beszámolóit is olvasni a témában!

32 megjegyzés:

  1. Mi úgy tudjuk, hogy 9 hónapig el lehet halasztani a legelső BCG oltást. Így az egész sorozat jól elhúzódik. Mi sem tudtuk, hogy 1-2 naposan beoltották Botit, senki nem mondta!!! Pici korában sok oltást akartunk adatni neki a kötelezőeken túl, de most már a kötelezőket is megtiltanánk! Amikor a 15. hós MMR-t kapta, akkor teljesen kifordult magából és hónapokig beteg volt, a végén egy tüdőgyulladással megspékelve. Emiatt elmaradt a 18. hós és utána közöltem a dokinénivel, hogy meg akarom várni, hogy stabilan egészséges legyen. Megértette, de azért a védőnő minden alkalommal kérdezgette, hogy van -e már időpontunk, mert elmaradásunk van. Tényleg baromira figyelnek rá. Nemrég megkapta és megint náthás lett, nyafog, a korábbinál furábban viselkedik. Szerencsére az immunrendszere nagyban megerősödött közben, köszönhetően a Béres cseppnek, Normaflore-nak és Cebion cseppnek. De semmi ajánlottat nem kap többet. Ja, most a Prevenart ajánlgatja a dokink, mondván, hogy annál inkább kéne, mivel volt egy tüdőgyuszi és ez 5 éves koráig védettséget adna középfül-hallójárat és egyéb fülgyulladások, esetleg halláskárosodás és tüdőgyull. ellen. Nem igen hiszek benne.
    Egy kis olvasmány:
    http://www.magtar.hu/pdf/harangozo_sandor_vedooltas_2008nov.pdf
    M.

    VálaszTörlés
  2. Akkor vitatkozom.
    1. Az oltás nem gyengíti, hanem erősíti az immunrendszert, ugyanis immunválaszt vált ki a szervezetből, azaz működésre készteti. Az igaz, hogy az allergiát felerősíti, de az allergia is az immunrendszer túlzott működése miatt alakul ki.
    2. A nagynak szinte minden pluszt is beadadtunk és soha nem lett tőle még csak lázas sem.
    3. Nem tudom mit szólnának az oltás ellenesek, ha mondjuk végigsöpörne Európán egy jó kis tuberculosis járvány és nem lennének bcg-re beoltva... Pont azért nem terjednek erre felé ezek a régen nagyon sok áldozatot követelő járványok, mert mindenki be van oltva.
    4. Ha már külföldi példák, akkor ott van Ausztria, ahol nem kötelező a kanyaró elleni oltás. Terjed is elég rendesen. Sőt, bele is lehet halni...

    Nem hiszem, hogy az oltás ellenség lenne. Persze tényleg lehet, hogy jót tesz a gyereknek, ha elhúzódva kapja meg és egy kicsit több időt kap a szervezete, hogy megküzdjön vele.

    VálaszTörlés
  3. Hát igen. Ez a hivatalos álláspont.
    Ennek ellenére a BCG oltás nagyon sok esetben igen gyenge immunitást eredményez a TBC ellen és csak rövid ideig. Hogy mi lehet az oka? Utána kell járni, hogy mi a helyzet azokkal az emberekkel, akik már egyszer kigyógyultak a TBC-ből! Vajon ők elkaphatják-e másodszorra is? Ha igen, akkor ugye a BCG erősen megkérdőjelezhető. Én amúgy nem vagyok fanatikus, nem tiltanék be minden oltást. De a BCG-t és az MMR-t nem tudom elfogadni.
    S.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    A BCG kapcsan..
    Ket kisfiunk van (3.5 es 1 ev), mindketto az USAban szuletett. Abban az allamban nem alkalmazzak a BCG oltast. Mindennek ellenere 1 evesen vegeznek egy TBC probatesztet, hogy mutat-e a szervezet alap vedettseget... es IGEN. Ezek utan le is zarjak a temat.
    Azota hazakoltoztunk, kicsit feltunk a 'meghurcoltatasoktol' .. eloszednek, hogy a nagy nem kapott BCG-t, illetve, a picit meg gyorsan hamarjaban beoltjak, hisz o akkor meg egy eve alatt volt (addig lehet beadni a BCG-t).
    Szerencsere sikerult elkerulni az orvosokat (kint nem szokas a havonkenti vizit, igy itthon is ezt tettem). Most 13 honaposan, amikor a baranyhimlo elleni oltasra jelentkeztunk, a lelkes gyerekorvos meg bevallalta volna a pici BCG-jet. Elo is jegyeztek minket.. de megfazasos indokkal elblicceltuk azt. Kozben a magam megnyugtatasara is, utanakerdeztem a tisztiorvosi szolgalatnal, ahol elmondtak, hogy azert egy eves kor a hatar, mert ez a csecsemokori tudobetegseg ellen ved.. persze ott sem minden fajtajara (ezert is toroltek a listarol szamos europai orszagban). Egy ev utan emiatt nem kell mar beadni. Persze arra is rakereztem, hogy lehet-e probatesztet vegezni (van-e alap immunitas).. erre ertetlenkedett az orvos, hogy nem csinalnak ilyet, hisz mar elmult 1 eves.
    Persze nyugodtabb lennek, ha lenne ilyen teszt, de orulok, hogy nem terhelik a kicsit ezzel az oltassal, aminek lassan mar maguk sem latjak az ertelmet.
    AM.

    VálaszTörlés
  5. Most engem is mindenki utalni fog, de akkor is azt mondom, hogy az oltasok kellenek. Mert persze most konnyen mondjuk azt, hogy nem kell a szamarkohoges elleni oltas, hiszen ugyse kapja majd el a gyerek, nincs is olyan betegseg ma mar. Leginkabb azert -ugye - mert mindenki MAS oltva van. Igy aztan - jarvanytanbol mindenki utananezhet - az en gyerekem is vedett, hiszen a populacio kb. 90 %-os vedettsege gyakorlatilag az egesz populacio vedettseget jelenti. Nade ez azert elegge - hogy finoman fogalmazzak - onzo allaspont.
    Es ne felejtsuk el, hogy bar a hetvenes evekben mar fertozesmentes volt az orszag, ma ismet terjed a tudobaj.
    Ja, es az immunrendszer mukodeserol: kimutattak, hogy a masodik gyerek MINDIG sokkal egeszsegesebb, kevesebb fertozest kap el, mert a nagyobbik gyerek miatt ohatatlanul kevesbe steril korulmenyek kozott no fel, igy az immunrendszeret tobb inger eri, amik miatt megerosodhet. (ahogy Agi is irta) Ugyanez a kulonbseg megfigyelheto a tanyan/farmon es varoson (tisztabb) korulmenyek kozott felnott gyerekek kozott. A tanyasi gyerekek egeszsegesebbek, allergiamentesek, pedig TOBB allergizalo tenyezovel talalkoznak kora gyermekkoruktol kezdve. Igen, a viragpor es tehentej allergizal, az autokbol kijovo olom meg nem - ez is erdekes...
    Szoval persze nem esz nelkul kell beoltatni a gyereket, de azert a masik oldalt is erdemes kicsit megvizsgalni.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök ennek a témának mégha nem is értek teljesen egyet az álláspontoddal. A férjem valószínűleg (sőt biztos), h egyet ért veled.
    Mi arra jutottunk, hogy beadatjuk a kötelezőket, de semmi egyebet nem. Szerencsére a nagyobbiknál még nem estünk bele kombinált oltásokba (bár javasolta a dokinő, aki amúgy homeopata is) hogyha akarom folytathatja a kombináltakkal nála. Nem kértem. Soha nem is volt semmilyen tünete (egy kis nyűgösségen kívül) az oltásoknak. A kicsinél viszont, aki kombinált oltásokat kapott erősebb volt a reakció, értsd. fájdalom, hőemelkedés, de az is csak egy napig.
    Még megpróbálták nekünk reklámozni a pneummococcus oltást. Megnyugtatásul elhoztam a brossúrákat, amiket olvasásra javasoltak. Becsülettel át is rágtam magam rajta és teljesen evidensé vált, h totál fölösleges beadatni.

    A "slusszpoén" az oltásokat illetően: a férjem 90%os eséllyel a Hepatitis B oltás következményeként sclerózis multiplexes. Köszi Pasteur Laboratórium! Szóval erről az oltásról tényleg mindenkit lebeszélnék.

    Ami a kötelező védőoltásokat illeit Franciaországban (mert nkem vazetnem kell a francia nyelvű gyermekegészségügyi kiskönyvet):
    BCG: azon gyerekeknek kötelező, akik közösségbe mennek elég korán (tehát a társadalom java része, mert ők max 3+1 hónapot tudnak otthon lenni a babával)
    DTP: 18 hónapos kor előtt be kell adni
    Vannak még erősen javallott oltások, most azokat nem írom ide. Kb. megegyeznek a magyar kötelezőkkel. Tehát egy csomó náluk kötelező oltást nem muszáj beadatni.

    VálaszTörlés
  7. Ágival és Zsuzskával értek egyet. Én is, öcsém is megkaptuk a kötelezőket, és semmilyen túlérzékenységi, vagy allergiás reakció nem fejlődött ki.

    ez az "összetett oltások túlzott mértékben stimulálják az agyat és ezáltal pusztítják az agysejteket" azért kicsit sántít. az oltások az immunrendszert, elsősorban a B-sejteket stimulálják, a neuronokhoz nemigen jutnak el.

    én egyébként attól tartok, neadjisten valamely vírus majd jól átmutálódik az oltást nem kapottak szervezetében, és olyan törzs alakul ki, hogy majd csak pislogunk. és akkor majd a gyerekek kapják előbb, nem azok a felnőttek, akik be vannak oltva. mindenkinek saját magának kell eldönteni, hogy az oltásokat beadatja-e vagy sem, csak basszus nehogy baj legyen.

    VálaszTörlés
  8. Jo kis vitaforomut valtott ki ez a tema. Nekem nincs gyerekem. Angliaban, ahol lakom az MMR oltas ellen volt/van ellenpropaganda.
    Amit tutira tudok, hogy vannak vedooltasok, hogy kotelezo-e, azt nem tudom. Egy hete voltam az orvosnal, ahol kaptam 3 vedolotast 38 eves fejjel. Ugyanis Kinaba utazom es bekellett magam oltatni. Termeszetesen nem volt kotelezo, de en biztosra akartam menni. Tifusz, Hepatitis B es Tetanusz oltast kaptam. Nem betegedtem le tole, de azert egy kicsit gyenge voltam egy fel napig.

    VálaszTörlés
  9. Sajnos azt kell mondjam, hogy ennyi sületlenséget már régen láttam leírva. Amit a bejegyzésedben írtál, az gyakorlatilag minden tudományos alapot és a racionalitást nélkülöz.(akárcsak a homeopátia) Érdekes, hogy mindenféle természettudományi és orvosi képzés nélkül hogyan lehet ennyire konkrét elképzelése embereknek a betegségek természetéről, a járványokról és az oltásokról. Persze könnyebb hinni a homeopátiában, mint a biológiában, és könnyebb csodabogyókat használni, mint megelőzni a betegségeket. Ez amúgy nagyon jellemző az egész magyar társadalomra, és jól magyarázza az emberek elképesztően rossz egészségi állapotát. Szerintem ha tényleg érdekel a téma, akkor komolyabban utána kellene nézned ezeknek a dolgoknak, és nem internetes és pletykalap szintű információkra alapoznod a tudásod!
    (mellesleg a homeopátia nagyon jó üzlet annak, aki csinálja, még ha orvos is, és soha nem fog maga ellen beszélni egy homeopata sem)

    VálaszTörlés
  10. Kedves Siccike!
    Igen, a Briginél voltunk a Napfényesnél, én nagyon bízom benne, meg az eredményességben. A Brigi kezelései alatt szedett még Echinacea golyócskát is, és C-vitamint, meg napi 3-5 dl frissen készített almalét, saját bio almából. Amint írtam, már most van annyi hatása a kezelésnek, hogy szinte egész télen csak összesen 5-6 napot volt itthon valamilyen betegség miatt, pedig úszni is jár az ovival. Tavaly mi az allergiás időszakban (nálunk "csak" augusztus-szeptember a vészes) Schüssler sót kapott két félét, nem tudom ismered-e, ez olyan, mint a homeopátiás szerek, de könnyebb rátalálni a jó szerre, mert csak 12 féle van. A két hónap alatt csak egy-két vészesebb napunk volt. Ezen kívül mi mosódiót használunk, és ecettel öblítünk a mosógépben évek óta, így tökéletesen tiszták a ruháink, nem szennyezzük magunkat és a környezetünket sem.
    Az oltáspártiaknak üzenem, hogy a BCG oltás NEM VÉD a mostanában terjedő TBC ellen, csak a már teljesen "kihalt" gyerekkori TBC ellen, ezért nyugat Európában már SEHOL sem adják, mégsem betegedett meg több gyermek, mint itt a volt kommunista országokban, ahol még mindig mérgezik vele a kicsiket. Mi is fogunk adatni a kisebbiknek is védőoltást, de biztos, hogy nem kombináltat, hanem monokomponensűt (egyszerre egyfélét). Nekünk szerencsénk van, mert a gyerekorvosunk mellettünk áll, nem erőszakoskodik az oltások mellett. Ajánlanék még egy oldalt: www.ketezeregy.hu. Bár itt nagyon oltásellenesek, szerintem az igazság valahol középtájon van. Hülyeségnek tartom például, hogy egy kéthónapos kisbabát tetanusz ellen beoltsanak, hiszen hol szerezhet olyan szennyezett földdel érintkező mély sebet a két hónapos csecsemő, ami elfertőzödhet?????? Ennek ellenére a tetanusz jó oltás, a megfelelő időben mi is be fogjuk adatni a picinek.
    Jó egészséget nektek!!!! Szia. Szilvi

    VálaszTörlés
  11. tudod itt Lengyelorszagban semmi sem kotelezo. engem a fiam szuletese utani napon megkerdeztek,hogy beleegyezem e a BCG oltasba, es igent mondtam,akkor meg fogalmam sem volt a sok mellekhatasrol. majd olvastam egy interjut amit egy volt oltoanyag kutatoval keszitettek. valahol mindig is sejtettem,hogy nem jo,illetve semmikepp sem egy par napos honapos babanak. a "kotelezoket" beadattam,ami itt nem kotelezo, a Prevanart, a Rotat,a Hepatitist es a tobbit nem. itt tiszteletben tartjak,a dontesed. hiszen nem az allam gyereke akit be kell oltani,hanem a Tied... nem vagyok ellenes, de nem is tamogatom az agyba fobe szurkalast. ha gondolod belinkelem neked az interjut:)

    VálaszTörlés
  12. Szia Siccike,

    évek óta olvasok én is a témában, beszéltünk már róla a párommal mi is, hogy mit teszünk majd... de az ügy nagyon nehéz, kevesen vállalják azt a meghurcoltatást, ami akkor "jár" az embernek, ha megpróbálja kikerülni. Márpedig én is ezt szeretném, mert szintén meg vagyok róla győződve, hogy károsak az egészségre.

    A körülöttem lévő, ilyen irányultságú babások szintén az oltáskivezetést alkalmazzák, ezzel legalább lehet csökkenteni a mellékhatásokat. De azért ironikusnak tartom, hogy akárcsak a kemoterápiánál Anyukám, az emberek belenyugszanak, hogy hát ez kell, majd aztán valami természetes szerrel helyrehozzuk azt a rombolást, amit csinált. Ahelyett, hogy teljesen természetes módszereket használnának a gyógyuláshoz. Szükséges rossznak tekintik ezeket az olykor elég komoly mellékhatásokat. És ezek csak az első pár évben beazonositható hatások, azokról viszont senki nem beszél, hogy 10-20-30 év múlva mit okoz az emberben, mert senki sem tudja... Addigra már feledésbe merül, vagy rá sem jönnek a kapcsolódásra, stb. Az oltásbiznisz pedig dübörög, az emberek félelmére alapozva, hiszen azzal lehet a legtöbb mindent eladni, ezt nagyon jól tudja minden marketinges... Majd ez megvédi a gyerekedet, és mivel a gyógyszerlobbi jól működik, államilag kötelezővé teszik, hogy biztos piacot szerezzenek a terméküknek. Szép magyar valóság :-)

    Van egy cikk a veg.hu-n, előkerestem neked, ajánlom szeretettel:
    http://veg.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1583

    üdv,
    Nóri

    VálaszTörlés
  13. Mivel nem vagyok semmilyen téren szakember a témában, én nem szeretnék itt állástfoglalni, függetlenül attól, hogy az enyémeim megkapták az oltásokat, igaz, csak a kötelezőket, és egy agyhártyagyulladás-ellenit, mert pont akkor volt járvány itthon,- ha emlékszik rá valaki 2000 körül - , és bizony sokkal jobban rettegtem, hogy a közösségbe járó gyerekem elkapja, mint az esetleges oltási mellékhatásoktól.
    A rota pedig.. hát voltunk rotások, ha lehetett volna választani, inkább elkerülném.

    Én csak a fotóra koncentrálnék: van két gyönyörű, és azért lényegében igenis egészséges gyereked. Szabadulj meg a mi-a-jó-mi-a-nem-jó-nekik-és-miért állandó görcsétől, és hidd el, egyenesbe jönnek a dolgok. Nem a nagy okosság mondja ezt belőlem, hanem az, hogy én is a magam kárán jöttem rá arra, hogy az állandó görcsöléssel sokkal többet ártok, mint használok. Ezen túl az aggódás természetes, azzal úgyis örökké együttél az ember, ha egyszer szülővé vált.

    VálaszTörlés
  14. Akik meg vannak győződve az oltások szükségességéről, azoknak ajánlom a Hirte könyvet. Az még senkinek nem ártott meg, ha a véleményét nem légből kapottan, hanem információkra alapozva alkotta meg, nem igaz? :))

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Nem tudom, mi az az oltáskivezetés. Mi reikivel méregtelenítjük a gyereket oltás után. Eddig minden OK, egyszer volt pici láz, de 10 perc reikizés után elmúlt. Vidám babánk van, most múlt 4 hónapos. Mi nem vállaljuk a meghurcolást, de a kötelezőkön kívül nem kap más oltást.

    Bogi

    VálaszTörlés
  16. Nem akarom Siccike ugyvèdjèt jàtszani,de ùgy làtom sok kommentelo leàllt a poszt cìmènèl,igazàbòl arròl szòlt,hogy a gyermekek èrdekeit figyelembe vève oltsanak,ne mindent egyszerre,ne feltètlenul,ne a szuloket hibàztatva,ha statisztikai adatokra tàmaszkodva vagy meggyozodèsbol,stb kètelkednek.
    Flat Cat szerint a "homeopàtia jò uzlet".....mèg szerencse,hogy a gyògyszerlobby meg nem lètezik.
    Aki a szemèlyes,pozitìv tapasztalatàt hozta fel ellenpèldakènt,az inkàbb tartsa meg magànak,ahogy èn teszem ès oruljon,hogy a Siccikèvel(meg sok màssal) tortènteket nem a sajàt borèn kell àtèlnie.
    Emlìtettem màr,hogy van olyan orvos ismerosom,aki a sajàt gyermekei oltàsàt,amìg lehet csùsztattja ès a helyi(kulfoldrol ìrok) "ANTSZ"-nèl hadakozik miatta.....meg olyan is,akinek a vakàciòjàt egy neves gyògyszergyàrtòcèg finanszìrozza,mert az o termèkeit ìrja fel a pacienseinek,de sajàt magànak-tobb okbòl-M.o.-ròl hozatja a gyògyszereket.Zsu

    VálaszTörlés
  17. Nagyon köszönöm mindenkinek a sok tartalmas hozzászólást! Örülök, hogy ilyen sokakat elgondolkodtatott a téma, mely azt is bizonyítja, egy olyan dologról van szó, amiről igenis beszélni kell! Sok hasznos információhoz jutottam én is általatok, és remélem, hogy ezt mások is elmondhatják, akik még esetleg az oltástörténet előtt állnak...
    A világ évezredek óta épül a kizárólagos racionalitás, illetve a racionalitás mögötti megfoghatatlan okok támogatóiból. És ez így van jól! Mindenkinek saját felelőssége-lehetősége eldönteni, melyik utat választja...

    VálaszTörlés
  18. Szilvitől kérdezném, hogy tud -e arról, hol lehet beszerezni a monokomponensű oltásokat, mert mi az mmr kapcsán kerestük, de a pharma-futárnál azt mondták, pár ée már nincsenek, mert Ny-Eu.ban ai a kombináltat adják.

    köszi, ha tudsz segíteni!

    üdv, egy másik Szilvi

    VálaszTörlés
  19. Másik Szilvi!

    Add meg kérlek az e-mailedet vagy telefonszámodat, ahova írhatok neked.Lehet hogy paranoiás vagyok,de itt nem merném leírni a nevet, aki valószínűleg tud mono oltást beszerezni:(

    Üdv

    N

    VálaszTörlés
  20. Te jó ég!
    Levegőt alig kapok ennyi felvilágosult, "újhullámos" hozzászólás láttán. Névtelennek üzenem, hogy a gyógyszerlobby valóban létezik és sok területen kártékony a hatása, ez igaz. Ellenben nagyfokú hálátlanság és tiszteletlenség a vakcinák egykori feltalálóival szemben a teljes tudatlanság és félműveltség közt félúton, sőt annak fedezékéből nonszensz dolgokat tényként, nyilvános fórumon közölni. Nem tudok mindre reagálni, csak a legszebbekre. A BCG szó "Bacillus Calmette-Guérin" kifejezésből származik és legyengített Mycobacterium bovis (azaz tehén TBC!!!) kórokozóját tartalmazza. Semmiképpen sem vírus!!!! És a nem legyengített kórokozó is csak tápcsatornában okoz megbetegedést, a tüdőt nem is képes megbetegíteni marhákban sem. Hoppá! Tetanusz oltást nem azért kell néhány hónapos korban megkapni, hogy megelőzzük a földdel szennyezett ásóval játszó csecsemő tetanusz megbetegedését, hanem mert a felnőttkorban kapott tetanusz-oltás EMLÉKEZTETŐ OLTÁS! Enélkül felnőttkori sérülés esetén igen kellemetlen és elhúzódó antibiotikus és immunglobulin kezelés következne (figyelem: itt már nem segítenek a homeopátiás csodagolyók, sem a szellemgyógyász által végrehajtott hókuszpókusz), illetve, ha valaki ezt ilyen-olyan lelkiismereti meggyőződéséből megtagadja (felnőttként a saját életével már szabadon rendelkezik) az csak a "temetkezési lobby" malmára hajthatja a vizet. Felhívnám a figyelmet, hogy a csecsemőt 18 hónapos koráig védik az anyai immunglobulinok, addig az immunitásnak ki kell alakulnia. Régebben (vackina előtti éra)a gazdag, jómódú családokban is 10 gyermekből átlag 3-6 két éves kora előtt meghalt. Az, hogy mostanában nincsen így, azt az egyik hozzászóló által nagyon helyesen felvetett ún. csordaimmunitásnak köszönhetjük. Tehát az elmúlt ötven év vakcinációja során a kórokozók élettere beszűkült és az, hogy "hippiéknek" nem hal meg 20 hónaposan a gyermeke kanyaróban a többi szülőnek köszönheti (akik engedték a gyermeket beoltani). Nyugaton nem tiltották be a BCG-t, csak nem használják rutinszerűen, ezért az USA-ban milliós nagyságrendben fedeznek fel évente új TBC-s beteget. Magyarországon is terjed különben, főleg a leromlott szegénységben élő emberek közt, mivel ők bár be lettek oltva gyermekkorukban, az alkoholizmus és alultápláltság miatt az immunrendszerük alul működik. Várd csak meg amíg a vegán, nem-vakcinált gyermekedet leköhögi egy hajléktalan a metrón (a homeopata oda is kevés lesz)! További megjegyzés: az a szülő, aki internetes szemetet olvas és az alapján és egy Urál mellett végzett sarlatán kvázi-doktor intelmei alapján nem oltja be a gyerekét, attól indokolt a gyermeket elvenni, mivel gondatlanul veszélyezteti (nemrég egy ilyen okos házaspár felfüggesztett börtönbüntetést kapott, nagyon helyesen). Végül szerintem is, a homeopátia tényleg jó üzlet, mert hatóanyag nélküli szerek forgalmazásával foglalkozik, melynek köszönhetően mellékhatások nem lépnek fel (de jó!), a lehetséges állapotrosszabbodásért meg lehet okolni a tradicionális orvoslást. Megjegyzem, hogy a homeopátia hatásosságát pont az USA-ban nagy betegszámú klinikailag kontrollált vizsgálatok alapján már cáfolták, azaz semmivel sem jobb, mint a placebo (ami valahol logikus). Aki nem hiszi, keressen rá a MEDLINE-on és ne vegye be fenntartások nélkül holmi foxi-maxi egyetemen végzett önjelölt kereszteslovag(nő) zöldségeit.

    VálaszTörlés
  21. Walther "némi" indulatot vélek felfedezni dörgedelmes hozzászólásodban. Hmm, érdekes... :)))

    VálaszTörlés
  22. Kedves walther!

    Mindenkinek joga van ÖNÁLLÓ gondolatokhoz még akkor is ha az ellenkezik a te véleményeddel. Minden ember a legjobbat akarja a gyermekének, még akkor is ha esetleg téved bizonyos dolgokban! Örülj neki, hogy nem lett a gyereked autista egy MMR oltástól (ha egyáltalán van gyermeked). Annak is utána nézhetsz, hogy Amerikában külön szervezetek, alapítványok kezelik az oltási károsodott gyerekek ügyét és dollármilliárdokat pereltek már el gyógyszergyáraktól! Ja, hogy ezek a hírek nem jutnak el ide hozzánk és a régi "higanyos" oltóanyagot nálunk még beadják,hogy ne kelljen kidobni, holott mindenhol be van már tiltva.....? Ja, hogy erről nem olvastál? De kár!!! És nem kell lehippizni azért valakit mert gondolkodni mer, ebben az országban. Különben is az ő gyereke, te mit foglalkozol vele, hogy hogyan csinálja? Adasd be az összes oltást a gyerekednek és nem kell félned akkor semmitől, nem?
    A többi pocskondiázásodhoz pedig NO COMMENT! Gondolom orvos vagy és az egyetemen kihalt belőled az empátia. Nem kötelező más blogját olvasni, ez csak egy opció, ha idegesít akkor olvasd a Blikket helyette.
    És nem kérek választ a hozzászólásomra tőled, mert megvagyok nélküle:)

    egy "hülye" vegetáriánus anyuka

    VálaszTörlés
  23. Kedves Walther!

    Ne strapáld magad, úgysem hisznek neked, ez a vakhit és a paranoia lényege...:((((

    VálaszTörlés
  24. Olvasgatom ezt a blogot, a kezdetektol, es most jutottam el oda, hogy megkerdezzem a blogiro anyukat:
    - a bejegyzesek alapjan a nagyobbik gyerek a homeopatias kezelesek ellenere sem gyogyult meg meg, sot egyre rosszabbnak tunik az allapota.
    Megis hogy kepes azt hinni, hogy hatasos a homeopatia?
    Tisztelettel: Dr.Sz.Katalin
    Gyerekorvos

    VálaszTörlés
  25. Kedves Doktornő!
    A válasz rendkívül egyszerű! Miután a kisfiamnál diagnosztizálásra kerültek az allergiák, a hagyományos orvoslástól reményt max. a tejallergiára kaptunk, az egyéb inhalatív allergiáknál csupán annyit, hogy "örüljünk, hogy most még csak ennyire allergiás, később úgyis többre lesz az", vagy "addig örüljünk, amíg csak szipog és viszket és nem asztmás, mert később úgyis várható...". Vagy pl. idén az allergiavizsgálaton, amikor örömködtünk, hogy a parlagfüvet nem mutatta ki a vizsgálat, a doktornő csak annyit jegyzett meg halkan, hogy "1-2 éven belül úgyis kimutatja majd...! Egyébként is örüljünk, ha felnőtt korára nem lesz asztmás!" És noha a homeopátiával az allergia témakörében sajnos valóban nem sikerült (még?) nagy eredményeket elérnünk, sok más gyerekbetegségnél igen, egyéb gyógyszerek nélkül! És mivel szülőként nem tudom elfogadni/belenyugodni abba, hogy a gyerekemnél 2 éves kora óta gyógyíthatatlan a neki már idáig is olyan sok szenvedést okozó allergia, kapaszkodom egy olyan gyógymódba, ami ad némi reményt, és mégis az orvoslás körébe tartozik...

    VálaszTörlés
  26. Sziasztok!
    Én egyenlőre még nem foglalok állást azon téren miszerint kell-e egy kisbabának védőoltást beadni vagy sem. (ez a halogatás szimpatikus) De mielőtt bárki azt mondaná hogy a védőoltások szükségesek, és jót tesznek olvassa el Dr. Robert O. Young könnyveit, vagy elég ha csak a sejtbiológia és mikrobiológia területén elért eredményeiről tájékozódik. De e nélkül kétlem hogy relevánsan nyilatkozhatna mindezekről.
    Szép Napokat mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
  27. "A BCG-oltást adják ugye a TBC ellen, amikor is gyakorlatilag a 3 napos csecsemőbe beleültetik a tüdőbetegség vírusait..."

    A tuberculosist bakteriális fertőzés okozza, mint az közismert... Ennyit a cikk színvonaláról, buta suttyóknak való, hogy tovább pusztítsák agysejtjeiket.

    VálaszTörlés
  28. Kedves eszkep!
    Köszönjük építő jellegű hozzászólásodat, kellően tudományos magyarázatod alapján javítom is az infót a cikkben!

    VálaszTörlés
  29. Ja, és a nicknevedhez hűen a blogról lehet is eszképelni!

    VálaszTörlés
  30. Bevallom, nem olvastam el minden hozzászólást.
    De sokan - ahogy elnézem - csak a (kommersz)médiából szerzik be az idevonatkozó tudásanyagukat. Ahhoz, hogy megértsünk dolgokat az alapoknál kellene kezdeni. A mai orvostudomány szerintem elfelejti honnan jöttünk! Mindent elsöprő lobbitevékenységgel próbálja érdekeit végigverni a társadalmon!
    Amit fontos tudni: Szervezetünkben folyamatos küzdelem zajlik életünk minden pillanatában. Harc a bacikkal, vírusokkal. Ebben semmi furcsa dolog nincs! Így lettünk megkonstruálva. Van egy immunrendszerünk aminek az a feladata, hogy ezt a harcot megvívja, életünk végéig, minden nap. Ha nincs feladata - mert olyan tiszták akarunk lenni amennyire csak lehet - akkor talál magának más munkát. Ezt hívjuk autoimmun betegségeknek. Igen, ... ezek mind civilizációs betegségek. A védőoltásokat elsőre mindenki jónak ítélheti meg mivel nem is kap más infót, a fent említett "médiumokból", hogy ezek milyen jók! Viszont az élet alaptörvényeit figyelembe véve, sok betegségről mi magunk tehetünk (túlzott higiénia, stb.). A mellékhatásokat nem akarom részletezni, mert közismertek és már sokan leírták előttem. Ami viszont fontos, hogy az oltások nem adnak 100%-os védettséget! Sok esetben (pl.: MMR) valójában az amúgy tipikusan gyermekbetegségeket toljuk ki serdülő- ill. felnőttkorba. Ezek gyermekkorban szinte mindig, szövődménymentesek, felnőttkorban viszont igen magas a szövődmények előfordulása. Szerintem ez egy tévút! 100 év múlva - ebben egész biztos vagyok - szörnyülködni fognak majd rajtunk.
    Oltási statisztikák melyet gyakran emlegetnek: Egy 1971-es publikáció 100 éves adatokat oszt meg velünk, miszerint, 98%-ban visszaszorultak bizonyos népbetegségek. Szép adat, valóban! Csak egy valami fontos adat kimaradt! Éspedig, hogy 1940-ben ez az érték már 90% volt. Akkor viszont még nem böktek! ... A válasz az életkörülmények megváltozásában keresendő!
    Járványok: tudtommal az utolsó nagy járván a Spanyolnátha volt, de az egy olyan időszakban volt, amikor egy legyöngült Európát ért el, és még nem volt még pencilin sem.
    Azóta csak riogatás volt!
    Összességében: ha ez a sok kemikália olyan jó lenne akkor a teremtő belénk rakta volna! Én oltások helyett inkább az egészséges, kiegyensúlyozott életmódra tanítanám meg az embereket. Ami most folyik, az egyfajta sarlatánság és egy ideje korán elültetett gyógyszerfüggő társadalom kinevelése. Sajnos, ahogy az élelmiszerek egy igen nagy része már az előállítás pillanatában veszélyes hulladéknak minősül, s nem pedig ételnek, így van ez az orvosságokkal, ezenbelül az oltásokkal is. Az, hogy mindezek még kötelezőek is az felháborító!
    Nem ide vág de az egyik kedvenc reklámszlogenem: CocaCola "Tartósítószert nem tartalmaz!" - Valóban nem, ... tiszta, hamisítatlan kemikália, természetes adalékanyagok nélkül.

    Zárszó: Bökjünk? - Ne bökjünk? ... Had döntsem el én.
    A putriban bökjünk. Nálam ne.

    VálaszTörlés
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...