2009. március 13., péntek

Olvasnivaló és blogajánló

Cikkek a vegetáriánus gyereknevelésről
1. Megjelent a Herbáció Magazin ezévi első száma, melyben a 4 gyermekes Kálmán Reni cikkét olvashatjátok a vegetáriánus gyereknevelésről, ill. többek között pl. a vega babák hozzátáplálásáról.
2. A Krisna-tudatú hívők új magazinjában ugyancsak található egy terjedelmesebb cikk a vegetáriánus gyerekekről.
Blogajánló
Vegavarázs: nemrégiben indult ez a nagyon igényes, kiváló recepteket tartalmazó vega blog a Krisna-völgyben élő Hemangi tolmácsolásában. Egyik első nagy felfedezésem nála pl. az indiai fűszereket kínáló csomagküldő szolgálat linkje!
Figyelem, igen csak beerősített a nyers ételes "szakosztály"!:)
Gitta nyersétel blogja: Gitta 3 gyermekes anyukaként a nyers ételek kiváló propagálójává lépett elő.:-) Elmondása szerint ő már kb. 90%-ban csak nyers ételeket fogyaszt. Kiválóbbnál-kiválóbb kreálmányokkal rukkol elő nap, mint nap, gyönyörű kivitelezéssel! Csak ámulok-bámulok, amikor bekukkantok hozzá. Pl. nyers bejgli, nyers palacsinta, nyers pizza stb.
Élő egészség: íme végre egy férfiember is a gasztrobloggerek férfiaktól nem túlzottan hemzsegő világában.:-) Lenyűgöző kreációk, díszítések kizárólag nyersből. Pl. nyers lasagne!
Napló étkeinkről, életünkről: Szilvi többek közt saját allergiája, szénanáthája miatt is kezdett a nyers ételek fogyasztásába. Az idő előrehaladtával pedig igyekszik 3 gyermekét is az egészséges, nyers étkek irányába terelgetni.
Nyersen szép az élet
: Edina blogjába akkor néztem be először, amikor éppen egy 20 fős társaságnak készített szinte csak nyers ételekből svédasztalt. Bevallom, számomra ember felettinek tűnt!:-) Pl. napokig csíráztatni, aszalni stb. Képek a partiról ITT.
Most Edina babát vár, így izgalmas kihívásként betekinthetünk a nyers ételes várandósság tapasztalataiba is. Ezen kívül sok érdekes cikk is található a blogon a nyers ételek fogyasztásának tudományos hátteréről.

3 megjegyzés:

 1. Köszi,hogy megemlítettél! :) Igazából pár éve írtam, s biztosan vannak ennél jóval alaposabb és frissebb infókkal ellátott írások, de csak most adta le a magazin.
  Csak egy riport írásbeli változata, szerintem túl általános.

  A Krisna-völgyi cikkre kíváncsi vagyok, még nincs meg ez a szám.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Siccike!

  Nagyon köszönöm a blogajánlót és a kedves sorokat. Külön öröm volt számomra, hogy az általam szerkesztett magazin is bekerült :-)

  Egyébként az említett cikknek van egy jóval hosszabb változata is, ha érdekel, elküldöm neked e-mailben.

  Hémangi

  VálaszTörlés
 3. Reni!
  Nem rossz az a cikk egyáltalán, én még az eredeti rádióriportot hallottam.:-)
  A Krisna-völgyi cikk le is tölthető a linkről, amit beírtam.

  Hémangi!
  Nagyon szívesen!:-)
  A cikket mailben nagy köszönettel elfogadnám, a címem az oldalsávban van.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...