A mai menüje pl.:
reggel bevágott egy nagy adag kókuszos-meggyes köleskását, aztán tízóraira banánt, ebédre még ezeknek a szejtáncomboknak a maradékát, uzsonnára vegapástétomos kenyér + szójajoghurt, vacsira tofus pizza rizstejes vaníliapudinggal. Teljesen elégedett voltam!:-))
Kiváló a szejtánpor ilyen jellegű fűszerezése, plusz az ötlet, miszerint keverjünk olajat is a porba a vizezés előtt! Nagyon kellemes lett az állaga, nem rágós egyáltalán, ahogy pedig a szejtán viselkedik gyakran. Be is indult a fantáziám, hogy szuper alapot adhat ebben formában pl. szejtán-medalion készítéséhez is valamilyen mártással.
És noha Férj korábban nem túlzottan rajongott a szejtánért, ez a variáció nála is ütős volt! Szóval, íme egy kiváló fehérjeforrás abszolút gyerekkompatibilis változatban!
Mi most krumplikrokettel ettük.
U.i.: egy hibát talán mégis elkövettem, miszerint túl sok bio ketchupos mázat kentem rá, így kissé túlázott, és a panírkéreg nem lett olyan ropogós.
Szejtáncombok panírban
Hozzávalók (kb. 3-4 főre):
1 csésze = 250 ml
A hamis combokhoz:
1 + 1/4 szejtánpor (búzasikér)
1/8 csésze Alnatura - DM bio zöldséglevespor
1/8 csésze natúr vegamix
1/2 tk. hagymapor (nekem nem volt, de nem volt vészes a hiánya)
1/2 tk. fokhagymapor
1 tk piros paprika
2 ek olaj
1 csésze víz
Panírhoz:
1 csésze növényi tej
2 ek. olaj
1 ek őrölt lenmag
1 tk. citromlé
1/2 tk. fokhagymapor
1/2 tk. hagymapor
1/2 tk. piros paprika
1/2 tk. tengeri só
1 + 1/3 csésze élesztőmentes zsemlemorzsa
A kenegetős mázhoz:
1 csésze bio ketchup
1/2 csésze bio növényi margarin
8-10 rövidebb bambusznyárs
Először beáztatjuk vízbe a bambusznyársakat.
A szejtánporhoz hozzákeverjük az összes többi hozzávalót, majd végül a vizet. Jól formázható, szét nem eső anyagot kell kapnunk, amit egyszer-kétszer átgyúrunk, mint a kenyértésztát és félretesszük pihenni.
A panírozáshoz a zsemlemorzsába keverjük a fűszereket. A szejtánmasszából kis comb alakú vegahusikat formázunk, amiket felhúzunk a nyársakra.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A szejtáncombokat először a növényi tejbe mártjuk, majd a fűszeres panírba. Amikor az összes kész, még egyszer megismételjük a két műveletet. Betesszük 20-25 percre az előmelegített sütőbe. Majd kivesszük és megkenjük őket a felolvasztott margarinnal elkevert ketchuppal. Vissza még 5 percre a sütőbe, és kész is!
Jó ötlet, már Katánál is megcsodáltam.
VálaszTörlésIdőben mennyi az elkészítése?
Én még sosem vettem szejtánport (lisztből készítem a "húst"), nem is tudom, hogy árulnak-e Szegeden?
Gondolom ehhez inkább a por lenne jó, mert a házi szejtán túl darabos.
Reni!
VálaszTörlésSütéssel együtt kb. 1-1 és negyed óra. Igen, szerintem a por a jó hozzá, bár én meg igazából házi szejtánt nem ettem még sose.:-) Szejtánport én már CBA-ban is vettem (búzasikér van a csomagoláson), és Szegeden is van tutira!