2009. április 2., csütörtök

Narancsos-kókuszos afrikai palacsinta

A palacsinta nálunk gyakori vendég! Ezt valószínűleg több kisgyerekes család is kijelentheti magáról.:-) Ugyanakkor éppen abból adódóan, hogy gyakran készül, egy idő után igen meglehet unni a szokásos töltelék-variációkat. Ez a narancsos-kókuszos-karobos megoldás vaníliaöntettel nekem nagyon bejött! A család többi tagja először bizalmatlanul fogadta, de aztán kezdeti bizonytalanságukra reagáló szúrós tekintetű mondatomra, hogy "talán nem ííízlik?!", gyorsan rájöttek, hogy de ez bizony tényleg finom!:-)) A csemete is bőven tolta befelé.:-)
Vigyázat, nagyon ütős a fajsúlyát, kalóriáját illetően, fogyókúrázóknak nem feltétlenül ajánlom!:-)
P.s.: ja, a palacsinta a heti egy családi fehér lisztes választhatóság jegyében (ami ált. vagy a pizza, de az is max. 50%-ban, vagy a palacsinta) most fehér tönkölylisztből készült.
Teljes kiőrlésű palacsintatészta receptem ITT!

Narancsos-kókuszos afrikai palacsinta
Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb. 10 darab)
400 g fehér tönkölyliszt
300 ml rizstej
300-400 ml víz (lehet szénsavas is) - nekem kellet még némi vizet közben hozzáadnom
1-2 csipetnyi kurkuma
100 ml olaj
1-2 csipet tengeri só
olaj a sütéshez

A töltelékhez ( az összetevők aránya ízlés szerinti):
kókuszreszelék
karobpor
méz
reszelt (bio)narancshéj - ennek a mennyiségével csínján bánjunk, mert könnyen túl karakteres lesz tőle a töltelék, ami nem feltétlenül nyeri el mindenki tetszését!

A vaníliaöntethez:
én most szimplán egy bio vaníliás pudingport (pl. DM Alnatura) használtam fel, és abból készítettem egy hígabb öntetet (több tej hozzáadásával), plusz egy csipet kurkumával, hogy szebb sárga színe legyen. A házi készítésű vaníliapudinghoz tipp Katánál ITT!

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és palacsintákat sütünk belőle, a narancsos-kókuszos-karobos keverékkel megtöltjük, és a vaníliamártással leöntjük.:-)

Forrás: palacsintatészta alapötlet -Napfényes Alapítvány: Sütemények; töltelék alapötlet - Fakanál Magazin 2008/11.

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Te mennyiért és hol veszel fehér tönkölylisztet? Csak mert láttam, h a Napfényes könyvekben többször is szerepel, de amikor megláttam az árát :-o
    És igazából nem is értem, h ha az 55-ös búzaliszt olcsóbb, mint a teljes kiőrlésű, akkor a fehér tönkölyliszt miért többszöröse a tk tönkölynek? :-oo
    Szép hétvégét,
    Petra

    VálaszTörlés
  2. Petra!
    Hát, én megsúgom, hogy ahol fehér tönkölylisztet írnak a receptek, ott egyszerűen sima bio fehér búzalisztet használok. Ezeket az árkülönbségeket én sem igazán értem...

    VálaszTörlés
  3. Ja, és az Biopontos, amit veszek, és a DM-ből.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...