2009. május 10., vasárnap

Krumplis lángos barna lisztből

Egyszer korábban már volt próbálkozásom teljes kiőrlésű lángos témájában, de ez a recept most még finomabbra sikeredett. A tésztába kevert reszelt krumplinak köszönhetően a kész lángos nagyon jó foszlós lett, és az olajat még annyira sem szívta meg, mint az előző (na jó, a fotón ez nem biztos, hogy látszik, mert még forrón fotóztam:-), mondhatni tényleg alig! Férjnek és nekem is nagyon ízlett, Babócánk sósan nem, csak lekvárral volt hajlandó fogyasztani, úgy viszont még másnap is kereste.:-) Én kivételesen fokhagymás olajjal még kicsit meglocsoltam, és úgyse feküdte meg a gyomrom, de már két darab nagyon eltelített.:-)

Ja, és hát én tettem bele azért némi fehér lisztet a család kedvéért...

Krumplis lángos teljes kiőrlésű lisztbőlHozzávalók (kb. 20 darab kicsi lángoshoz):1 kg teljes kiőrlésű liszt (nálam most 70 dkg teljes kiőrlésű tönköly + 30 dkg bio fehér liszt)
2-3 db főtt, reszelt burgonya
2 dl rizstej
5 dkg élesztő
tengeri só

Az élesztőt langyos rizstejben felfuttatjuk, és egy tálban elkeverjük a többi hozzávalóval. Legalább 15 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy tálba téve a hűtőbe tesszük. Egy órát pihentetjük, utána egyforma darabokat szaggatunk belőle, olajos tálcára helyezzük őket, és olajos kézzel kicsit átgyúrjuk a kiszaggatott cipókat (én ezt a két olajos műveletet kihagytam, plusz olajozás nélkül csináltam). Kb. 15 percig kelesztjük, majd forró olajban egyesével kisütjük őket.
Tipp: tálaláskor fokhagymás olajat, vagy szójajoghurtot, illetve növényi sajtot tehetünk a tetejére.
Forrás: Napfényes Alapítvány: Sütemények

7 megjegyzés:

  1. Igen!! Én is ezt akartam a múlt hétvégén megsütni, csak nem került rá sor. Tök jó, mostanában minden olyat kipróbálsz, amit én is szeretnék, így előkóstoljátok nekünk a kajákat! Ezt tuti, hamarosan elkészítem! :o) Kösi!

    VálaszTörlés
  2. Régebben nagyon szerettem a lángost, de már nem igazán bírja a hagyományosat a gyomrom. Ezt viszont ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  3. Mennyi finomság! Muszáj lesz majd kipróbálnom egyet s mást...

    VálaszTörlés
  4. Lassan lángos-szezon jön itt is!

    VálaszTörlés
  5. Enikő!
    Örülök, hogy benéztél!:-) Őket ismered?: www.veganblog.it Nagyon jó receptek vannak rajta!

    Reni!
    Hát igen, nagyon megmaradtam bennem, amikor tavaly egyszer írtad, hogy nyáron házi strandot csináltok a kertben lángossal, főtt kukoricával.:-)

    VálaszTörlés
  6. Igen, lassan kezdődik... az oviból már csak ez a hét van hátra, az iskolából meg talán 3.
    A két Kicsi meg amúgy is itthon van.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...