2009. július 1., szerda

VEGAPARTMAN - MENÜVERSENY!!!

A VEGAPARTMAN valójában egy menükitalálós verseny, azaz mit egyen a vegán család, mikor apartmanban nyaral?:-) Merthogy a vegán család többnyire önellátósan, apartmanban nyaral... És teszi ezt nem csak feltétlenül anyagi okokból, hanem leginkább azért is, mert szállodai körülmények között elég nehéz kivitelezni az igazán vegán étkezést. És bizony nem csak itthon, hanem külföldön is!
Ezen túl pedig a vegán család feltehetőleg alaposabban "kénytelen" megtervezni már jóelőre a nyaralás alatti étkezéseit is, mert igaz, hogy a piacok mindenhol tobzódnak ilyenkor a friss zöldségben-gyümölcsben, de egyáltalán nem biztos, hogy mondjuk egy kis horvát halászfaluban bioboltot is találunk, ahol vehetünk szejtánt, vagy növényi tejeket.:-)
A 'VEGAPARTMAN menütár' ötlete onnan ered, hogy jónéhány évvel ezelőtt a Kiskegyed Konyhájának egyik nyári számában jelent meg egy összeállítás, mely magában foglalt egy 8 napos menütervet receptekkel, egy 1 hetes apartmanos nyaralásra tervezve. Az első és utolsó napot az utazásra szánva - emlékszem, az elutazásnál pl. több elvihető ételt terveztek, így szerepelt az előre lefőzött gyümölcsleves befőttes üvegekbe zárva:-) - reggelik, ebédek, vacsorák tippjeivel.
Ez alkalommal pedig én kérném meg azokat, akik kedvet éreznek hozzá, hogy állítsanak össze egy 1 hetes menütervet a nyaraló vegán család számára, akár saját tapasztalataikat is megosztva:
A fő szempontok a menü megtervezésekor:
- cél, hogy kivételesen minél kevesebb időt töltsünk a konyhában, azért hogy minél többet lehessünk a nyaralás alatt a családtagokkal, gyerekekkel!
- egy vízparti nyaralást alapul véve, kalkuláljuk bele, hogy délelőtt + délután többnyire a parton vagyunk, így az ebédnek pl. gyorsan el kell készülnie;
- betervezhetünk akár itthon előre elkészíthető részleteket is, figyelembe véve a nyár adottságait!
- az utazós napokon, útközben is muszáj enni valamit:-);
- egy nap pedig kísérletet tehetünk helyi étteremben is:-),
- minden nap szerepeljen REGGELI, EBÉD és VACSORA!
Akinek kedve van, leírhatja kiegészítő tippjeit is a megvalósításhoz, mint. pl. ötletek az időbeosztáshoz, előkészületekhez, megvalósításhoz!
A menük nem tartalmazhatnak: húst, tejterméket és tojást!
Részvételi feltételek:
- nem muszáj saját bloggal rendelkezni, bárki részt vehet a játékban!,
-akinek viszont saját blogja van, nyugodtan válogathat, linkelhet az eddig már megjelent receptjei közül is;
- recepteket nem szükséges mellékelni természetesen minden ételhez, de legalább 1-3 ételhez kérnénk receptet is (fotókat is szívesen látunk:-);
A NYEREMÉNY!
3 éves nagyfiam húzza majd ki kiskezével a szerencsést, aki megnyerhet egy nagyon jó kis szakácskönyvet:-)



Ebben a könyben betűrendben szerepel közel 30 zöldségféle, mindegyik külön fejezetben, sok-sok hozzájuk kapcsolódó recepttel. Így amikor pl. valaki nem tudja mit kezdjen a tengernyi cukkinival, csak felüti a cukkini fejezetet és sok reform-recept tippet talál hozzá. Nagyon praktikus!:-)A könyv kb. 70 %-ban vegán recepteket tartalmaz, az azon túliak pedig könnyen veganizálhatóak.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2009. július 11./ szombat
Eredményhirdetés: július 13./hétfő
Beküldési cím: siccike kukac freemail pont hu

Remélem, minél többen kedvet kaptok a játékhoz, ami után a sok nyaraló vegán család lelkesen mazsolázhat majd a beérkezett ötletek között!
Jó tervezgetést!:-)

7 megjegyzés:

  1. na erre benevezek... bár nem egyszerű a mese:D de igyekszem nagyot alkotni...

    VálaszTörlés
  2. Szilda!
    Hajrá, a te gyors főzőtudományodra és kreativitásodra pont szükség van itt!:-) Aztán, ha esetleg te nevezel egyedül, legalább tutira mész a könyvért!:-))

    VálaszTörlés
  3. Szia Siccike!
    Én nem akarok benevezni, de azért felcsigázott a téma. Összeírtam az ötleteimet a blogomon :)
    http://alkoto.freeblog.hu/archives/2009/07/07/4177100/

    VálaszTörlés
  4. Tizedike vagy szombat a határidő? Akárhogy is nézem, nálam július 10. péntek...

    VálaszTörlés
  5. Dulmina!
    Jogos-jogos!:-) Július 11. szombatot akartam írni!:-) Javítom is!

    Orsi!
    Nagyon jókat írtál!

    VálaszTörlés
  6. Én meg simán azt hittem, hogy előző szombat :) Na mindegy!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a választ és a jó hírt, így nem esélytelen, hogy beleférek :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...