2010. március 1., hétfő

Zeller 'cordon bleu'

Ennek az ételnek a kapcsán döbbentem rá, hogy én valójában még sosem készítettem otthon rántott zöldséget!:-) Ennek legfőbb oka valószínűleg az, hogy amikor házon kívül eszem étteremben, vendégségben, ott ez a leggyakoribb vegás alternatíva... Na, és ha azt veszem alapul, hogy a legutolsó darab panírozásával, sütésével addigra végeztem, mire a család befejezte a teljes ebédet, nos, azt hiszem mostanában nem is fogok zöldséget rántani...:-)
Mindezek ellenére közreadom ezt a receptet, mert jó ötletnek tartom a hagyományos sonka+sajt kombináció helyettesítését a zöldfűszeres-citromos krumplitöltelékkel.
Legközelebb a panírt is fűszerezném, hogy ízesebb legyen! Barna rizzsel és salátával ettük, valamilyen mártás, mondjuk veganéz elkelt volna még mellé, de arra már végképp nem maradt időm...
Férjnek és nekem ízlett, a Kicsi az első falat után eltolta, a Nagy kiköpte...:-( Na ja, a zeller igen csak megosztó tud lenni!

Nemrégiben Benzsi is készített rántott zellert!



Zeller 'cordon bleu'
Hozzávalók (2 főre):
1 közepes méretű zeller
2 közepes burgonya
vegán kenyérmorzsa
teljes kiőrlésű liszt
natúr szójatej
friss petrezselyemzöld
napraforgómag
(bio) citrom
só, bors
olaj a sütéshez

Megtisztítjuk, majd kb. 0,5 cm-es karikákra vágjuk a zellert, és forró, sós vízben 4-5 percig főzzük. A krumplit sós vízben puhára főzzük, összetörjük és ízesítjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, a citrom lereszelt héjával, sóval-borssal.
Két-két zellerkarikát ragasszunk össze az ízesített krumplipürével, majd a zeller "szendvicseket" mártsuk bele a néhány ek. liszttel elkevert kevés szójatejbe, utána két villa segítségével kiemeljük és megforgatjuk a napraforgómaggal elkevert kenyérmorzsában (én elfelejtettem beletenni a magokat...). Forró olajban kisütjük.

Forrás:  az olasz Veganblog

7 megjegyzés:

  1. Siccike ez nagyon jó ötlet! Mennyire volt könnyű a panírozása? Nem csúszott szét?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nézz be hozzám légyszíves!

    VálaszTörlés
  3. Szia Siccike!
    Volt egy bejegyzésed a homeopátiás oltás-előkészítésről, ha jól emlékszem. Egy barátnőmnek kéne, megígértem, hogy belinkelem neki, és sehogy sem találom! Segíts légyszi! Köszönöm, Zsófi

    VálaszTörlés
  4. Benzsi!
    Hát igen, valóban szétcsúszós volt kicsit, úgyhogy némiképp kellett lavírozni.:-) Két villával fogtam közre, úgy paníroztam.

    Belly, LNAnyu!
    Köszönöm!:-)

    Zsófi!
    Igazából inkább az oltások utáni "méregtelenítésről", azaz oltáskivezetésről írtam itt a blogon. Viszont, ha írsz nekem egy mailt, akkor szívesen leírom privátban, milyen oltáselőkészítéses adagolást mondott nekünk az akkori dokink!

    VálaszTörlés
  5. Siccike, nagyon köszönöm, ha átküldöd a jettuska8 kukac gmail pont com címre! Sajnálom, hogy betegeskedtek, gyógyulást kívánok Nektek! Allergia ügyben a só terápiával nem próbálkoztatok (sóbarlang és egyebek)? Szintén pollenallergiás unokatesómnál csodát tett! Zsófi

    VálaszTörlés
  6. Zsófi!
    Küldöm! A sóbarlangot egyszer próbáltuk, de az én gyerekem nem az a típus, aki ilyen helyen hajlandó tartósan ellenni.:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...