2013. február 17., vasárnap

A 30 NAPOS VEGÁN KIHÍVÁS!



A Jamie Oliver vegánosított imidzsére pályázó német vegán séf, Attila Hildmann munkásságát egy ideje kezdtem jobban követni. És fokozottan azóta, amióta legújabb, szerintem zseniális kezdeményezése lassan letarolja a német sajtót és egész Németországot:-)

2012. őszén jelent meg új könyve, melynek címe: 'Vegan for Fit - Die Attila Hildmann 30 Tage Challenge.' Ebben a könyvben javaslatokat, ötleteket és a legfőbb irányelveket foglalja össze azok számára, akik hajlandóak 30 napra kipróbálni a vegán, azaz hús-, tej- és tojásmentes étkezést, tehát semmilyen állati eredetűt nem fogyasztanak a 30 nap alatt!
Legyen a motivációjuk akár egészségügyi, netalán fogyni szeretnének, vagy csak egyszerűen változtatni szeretnének az életmódjukon. A könyv megjelenése előtt Attila (jó kis németes neve van, igaz?:-))) tesztelőket toborzott a Facebookon keresztül. Így mintegy 100 résztvevő már előzetesen letesztelte a programot. És bámulatos eredmények születtek, nagyon látványosan a fogyás területén is: átlag min. 4-5 kg-t fogytak az egy hónap alatt, de természetesen mindenkinek jelentősen változott a közérzete pozitív irányba!
ITT találtok egy rövid videót angol feliratozással a könyvről!

A megjelenés után két hónappal a könyv, a német óriás webáruház, az www.amazon.de sikerlistáján az első lett!
Néhány hét után pedig már a Stern Magazin könyv-sikerlistáján is az 1. helyen szerepelt!

A youtube-ot elárasztották azok a kis videók, melyeken a 30 napos Vegán Kihíváshoz csatlakozottak naponta megosztották, megosztják tapasztalataikat.:-)

Néhány napja pedig egy kis német település 500 lakosa, beleértve a polgármestert is, együtt kezdte meg a böjti időszak részeként a "30 napos Vegán Kihívást"! (ott egy biobolt tulajdonosa találta ki, hogy elkezdi a programot, és társakat keresve maga mellé, kitett egy jelentkezési listát a boltjába, amire néhány héten belül ennyien jelentkeztek! Szerintem zseniális!:-) Még a német RTL déli híradója is adott le riportot a kezdeményezésről, és úgy általában véve a német sajtó tele van a programról szóló hírekkel!

Azt gondolom, fantasztikus, hogy ez a fiú ebben a formában megtalált egy rendkívül hatékony csatornát ahhoz, hogy nagy tömegekhez eljuttassa a vegánság hírét!
És az egészséges életmódot is, mert a programjának szerves részét képezi a mindennapos testmozgás, amihez ugyancsak ad tippeket, iránymutatókat!

Kutakodni kezdtem a neten, és az USA-ban is rátaláltam hasonló programokra.
Egyik kedvenc vegán szakácskönyvíróm Colleen Patrick-Goudreau is létrehozott már egy 30 napos vegán kihívás programot, ITT olvashattok róla!

2 megjegyzés:

  1. Három éve van nálam ez a kihívás. Minden napom egyre jobb sosem vagyok beteg. Ezzel az étrenddel minden a helyére került!!!

    VálaszTörlés
  2. Azért azt hozzá kell tennem, hgy Attila ezt föállásban csinálta, és MINDEN NAP órákat sportolt, és fözött..vagyis ez lett a hivatása. Igazából nem igazán tudom elképzelni, hogy 12 órás munkám mellett, hogyan fogom ezt a kihívást teljesíteni:-)))) Azért megpróbálom..ha 10 % sikerül, már örülni fogok:-)))

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...