2014. augusztus 2., szombat

7 éves lett a blog!:)



Rápillantottam a naptárra, és most szembesültem vele, hogy hopsz, elfelejtettem egy szülinapot, mégpedig a Vegagyerek blog szülinapját, és ráadásul a 7.-et!:)

Nyaralás közben... :)
Utoljára egy évvel ezelőtt írtam arról, és igazából olyan sok változásról ahhoz képest nem is nagyon tudok beszámolni.:) Illetve kisebb-nagyobb változások biztosan voltak...:)
Pl.:

- a fiam elkezdte az iskolát, és az első sulis évében nagyon rosszul "teljesítettünk" egészség tekintetében... :( Amennyire már jók voltak az előző évek az allergiái (tej-, tojás- és a sok-sok pollen) tekintetében, és szinte alig hiányzott az oviból, itt az iskolában közel 1,5 hónapot volt beteg a 10 hónapból... :( Az év elejének úgy indultunk neki, hogy az ebédre marad a diétás ebéd neki, viszont szerette volna már nagyon kipróbálni a többiek reggelijét és uzsonnáit is. A tej és joghurt kivételével ebbe belementem, az allergológus is rábólintott nagyjából, de nagyon rövid időn belül kiderült, hogy mennyire nem jó neki továbbra sem (meg valójában senkinek sem, de ez más tészta...).... A homeopátiát immáron 9. éve kitartóan folytatjuk, és el kellett kezdenünk egy ún. 'alapozó terápiát' is a gyerepszichológus javaslatára, hogy csökkentsük az iskolai magatartás-problémákból adódó konfliktusok hányadát... :(
Á. maradt húsevő, gyümölcsöt immáron 6. éve továbbra sem eszik sajnos, néha csak turmixokban, zöldséget pedig szintúgy nem... :/

- a lányom ovit váltott, ahol annak ellenére, hogy magánovi, az étkezés nem volt a topon sajnos... Az előtte viszonylag változatosan étkező gyerekem néhány hónap után beállt a teljesen egyféle ízvilágú és nagyon egysíkú ételekre...
Az étkeztető nem tudott gyakorlatilag tej-és tojásmentes ételeket készíteni, főzelék gyak. nem volt, maradt a hús, krumpli, tészta. A gyerek nem kicsit utálta meg a krumplit és a rizst... Azóta volt több próbálkozás, ősztől is újabb szállító lesz, bizakodjunk...!
E. pedig a húst sokszor továbbra is visszautasítja, nagyon szereti a gyümölcsöket, de a zöldségekkel már hadilábon állunk... Amit korábban megevett, pl. nyersen, már azt sem eszi meg... :(

- idén tavasszal megint megszerveztem  'A 30 napos Vegán Kihívás' programot a Facebookon, amihez már több, mint 1000 résztvevő csatlakozott!
Egyedül kezdtem a kezdeményezést, de az az egy hónap ezekben a méretekben most már hatalmas energiákat és rengeteg időt  igényelt a koordináláshoz... Olyannyira, hogy azóta leginkább abban lelem az örömöm, ha nem fotózom le az ételeim, hanem csak készítem és eszem... :DDD Ez a blog Kihívás utáni aktivitásán is látszik...:)))
2014-re nem is tervezek több Vegán Kihívást, talán majd jövőre.... talán...:)
- A Vegán Kihívás után nagy örömömre aktív maradt a hozzá létrehozott zárt Facebook csoport is, már közel 1000 taggal, és létesült egy külön zárt Facebook csoport a Vegán Anyukák és Kismamák számára is. Ha támogatásra van szükségetek, vagy kérdéseitek vannak, nyugodtan jelentkezzetek a csoportba!
És lett már szerkesztőtárs segítségem is Zsanett személyében ezeken az oldalakon, amiért ezúton is nagyon hálás vagyok!!
- felújítottam a Vegán Karácsony blogot sok-sok ízletes és ínyenc vegán vendéglátó recepttel. A blog már saját domain nevet is kapott, és nagyon sikeres lett a karácsonyi időszakban.:)
- most  nyáron pedig Zsanettel közösen elindítottuk a Vegán Fagyi blogot stílusosan.:)

- az év pedig egyik talán legjelentősebb örömforrása az ételek terén még, hogy a 8 éves fiam immáron lassan két éve lelkes kis-szakácsként működik a konyhában:)
Leginkább sütit szeret sütni, de készített már vega sajtos gnocchit (a gnocchit is ő gyúrta hozzá!), és aranygaluskát is.

Amióta pedig olvasni is tud, már tényleg csak néhány kiegészítő instrukcióra van szüksége.:) Legutóbb pl. ezt a rizstejszínhabos csokis piskótát készítette.:) Nagyon büszke vagyok rá!:)


- az 5 éves lányom pedig lelkesen fotózza az ételeket, bármit :D, ez pl. az egyik legutóbbi fotója, egy étteremben készítve:)
No, ennyit az elmúlt évről tömören, és hát akkor boldog blogszülinapot minden kedves olvasónknak ezzel a 654. bejegyzéssel! Fogyasszátok jóízűen ezt a virtuális barackos-szilvás pitét!:)
Köszönjük, hogy ilyen kitartóan velünk tartotok, ígérem, lassan új receptet is hozok!:)

3 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot és kitartást, sok jó receptet, szépséges fotókat és leginkább Jó egészséget kívánok!! Hajrá-hajrá!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Utólag is boldog blogszületésnapot.
    Erről a bejegyzésedről jutott eszembe, hogy elfelejtettem a hatodikat. Lassan egy hónapja volt.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Ajánlom figyelmedbe a NAET allergia kezelés módszert! http://www.naet-europe.com/en/the-naet-method/naet-method/the-naet-method
    Azt hiszem, hogy Magyarországon nem igazán elterjedt, viszont nagyon jó eredményeket lehet vele elérni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...