2007. augusztus 10., péntek

Nápolyi spagetti (lakto)

Evviva a PARADICSOM, mellyel tévedni nagyot nem lehet!:-) Ugye milyen szép? Piros, majdnem fehér és zöld, ami visszafelé is ér!:-) Nem titkolom, az olasz konyha kiemelten nagy híve vagyok!:-) Eredetileg olasz(+német) szakon végeztem az egyetemen, közel 3 évet töltöttem Rómában baby sitterként, majd mintegy 10 évig visszajártam viszonylag gyakran idegenvezetőként. Így hát a "pasta" iránti szerelmet úgy tűnik már zsigerileg továbbadtam gyermekemnek is.:-)) A paradicsomszószt pedig bevallom, azóta sem vagyok hajlandó kész üveges formában betárazni.Eme remek verzót sikerült Babócának 4x ismételnie 2 napon belül, bár a recept ezúttal nem az eredeti olasz, hanem a német könyvemből való.:-)

Nápolyi spagetti
Hozzávalók (4 főre):
500 gr teljes kiőrlésű spagetti
1 vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
2 ek. vaj, vagy margarin
1 kg érett paradicsom, lehámozva és felkockázva
1 ág kakukkfű
só, bors, nádcukor
50 gr Parmezán, frissen reszelve

Pároljuk meg a vajon, vagy margarinon a hagymát és a vöröshagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és a kakukkfű levélkéket, majd főzzük kb. 15 percig. Ízesítsük a szószt sóval, borssal és cukorral, majd öntsük az előzőleg sós vízben kifőzött tésztára, és szórjuk meg a reszelt sajttal.

Siccike tippjei: olaszos ételről lévén szó, én mindenképpen olívaolajat használtam 2 evőkanállal, és a végén nem frissen reszelt parmezánt alkalmaztam, mert valóban az lenne az igazi, de hát az tényleg aranyár...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...