![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ0pH8FWZDej6JMK88QONitYG9kVjB4Oj6KVOiJyKm9YR3S8bKTZlEuKkl31yGuu8FMRfECPpwP13p6YQBtZ9GVf_R9wAGCrMv7izO5OnEoI0XSc4sfO7qHGqyuNsHcU0V-lqmJ5rQ_VGa/s640/IMG_4443.JPG)
Amikor Babócának először akartam búzadarát adni, ki kellett agyalnom vmi egyéb verziót, mert tejallergiára való hajlam miatt (huh, de utáltam ezt a prekondicionáló orvosi meghatározást!) 1 éves koráig nem ehetett tejet. Úgyhogy kezdtük a vízbengríz verziót, majd folytatuk fele rizstej-fele víz formulával (az nem volt annyira jó..), az utóbbi időszakban pedig lassan adagolni kezdtem hozzá tejet is. A tehéntej dilemmám miatt viszont fele-fele arányban továbbra is víz+tej verziót használok, így nyugtatva a lelkem. Kettőnkre számolva 2,5 dl tejet + 2,5 dl vizet elkeverek és felmelegítek, és ehhez adok 5 dkg TELJES KIŐRLÉSŰ búzadarát, és egy kis marék kénezetlen, lemosott mazsolát. Felforralás után kb. 10 percig főzöm még alacsony lángon, majd tálalás előtt belekeverem a friss szezon-gyümölcsöt tetszés szerinti mennyiségben. Ezt sem édesítem külön, mert a gyümölcs és a mazsola úgyis édes.
Isteniii íze van, örök kedvenc!:-)
Ja, és a neve onnan fakad, hogy Babóca így nevezte el a tejpépet.:-)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése