Karácsonyra kaptam ajándékba a Kossuth Kiadó egy új kiadványát, melynek címe Vegetáriánus ételek - öt földrész hatszáz receptje. Nagyon jó kis könyv, nagy kdevencemmé lépett elő azóta! Rengeteg szép színes fotó (minden recepthez külön-külön), jól forgatható formátum (kis méretű, vaskos), és kiváló tartalom! A recepteknél mindig külön jelölésre kerül, hogy vegán, vagy lakto-ovo receptől van-e szó (ez bizony nagy szó a magyar szakácskönyv-piacon!). A receptek kb. 40%-a vegán, de a maradék is viszonylag könnyen veganizálható. Sok izgalmas megoldás, és gyorsan elkészíthető étel!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiM-1JJjyt5QuMiF6jWf5_JPpnC-t9MSKBvK3QA54KZaifLr1YbLSWV0N5FJTnty3QkNyCE12FH-iGPmZ3L9S4Qn21X1pDMgjA5DyXxYvk1MVUQ7StBq7J1YPRK080fMJwV4pPjGMmPKpTh/s400/vega+receptes+k%C3%B6nyv.jpg)
Ez a melegszendvics konkrétan a könyv legelső receptje, a 'Falatkák' kategóriából. Eredetileg tejes recept, de én veganizáltam. Irtó jól sikerült, Férjnek és nekem is nagyon ízlett! A Gyermek persze meglátva a borsót, maradt a vajas kenyérnél...:-(
Ja, és secc-perc alatt elkészül!:-)
Zöldborsós melegszendvicsHozzávalók (6 főre):100 g zöldborsó
100 g kukorica (eredetileg cukkini szerepelt benne)
2 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt
250 ml növényi tej (nálam zabtej)
2 ek. növényi parmezán sajt
6 szelet teljes kiőrlésű kenyér
2 ek. bio növényi margarin/ kókusz zsír
csipetnyi őrölt szerecsendió
só, bors
A borsót és a kukoricát sós vízben megfőzzük (pároljuk). 200 fokra előmelegítjük a sütőt, kiolajozunk egy tepsit. A margarint felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a meleg tej felét, besűrítjük. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a maradék tejet. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük az alig 5 perc alatt krémessé váló szószt. A tűzről levéve belekeverjük a hamis parmezánt, és a zöldségeket, óvatosan elkeverjük. A kenyérszeletekre kenjük a masszát, és 7-10 perc alatt ropogósra sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése