2009. február 1., vasárnap

Hamis gulyásleves

Babócánk sajnos még mindig nyűglődik a betegséggel (erős köhögés, nátha egyebek:-(, én és Férj kilábaltunk a múlt héten, majd a hét végére pingpongszerűen valszeg visszakaptuk a Gyermektől, úgyhogy ismét torokfájás nátha elölről...:-(( Picúrka ma már nagyon nyűglődött, az orra is dugult, úgyhogy lehet ő sem ússza meg...? Pedig a héten kellene oltást kapnia...:-(
Mostanság igyekszem erőszakot venni magamon, és áttérni a hagyományosabb, egyszerűbb étkekhez, hátha azt a család jobban veszi... (megjegyzem, igen nehezemre esik, mert én soha nem voltam a hagyományos magyar konyha kedvelője, de az tény, hogy sokszor sokkal kevesebb időt kell így a főzésre szánnom.:-) Ja, mert megint főzök, besokalltunk a kajarendelésbe!:-)
A gulyást legalább annyira nem szerettem sose (húsosat soha nem is csináltam még:-))), mint a húslevest, de ez a hamis verzió egész jó lett. És hát az alaprecepttár részét képezi, úgyhogy íme a recept.
P.s.: Babóca is evett belőle egész sokat, bár a galuskák mellől a zöldségeket elég ügyesen kikerülte...
Farsangi fánkkal ettük ebédre.:-)
Köleses hamis gulyás receptje - Katánál
Hamis gulyáslevesHozzávalók (4 főre):1 vöröshagyma
2-3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
kb. 500 g krumpli
1 paradicsom, 1 paprika (ezt télen kihagyom!)
2-3 ek. olaj
1 tk. pirospaprika
1-2 csipet majoranna, őrölt kömény
1 csipet borsikafű
A csipetkéhez:kb. 1/2-1 csésze teljes kiőrlésű liszt + só + víz
A hagymát felaprítjuk, az olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és kicsit együtt pirítjuk, de csak egy kis ideig, nehogy a paprika megkeseredjen. Beletesszük a zöldségeket a krumpli kivételével, sózzuk, fűszerezzük, felöntjük kb. 1,2 l vízzel, és forralás után addig főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak. Akkor hozzáadjuk a krumplit is, és puhára főzzük. A csipetkéhez a lisztet megsózzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy inkább keményebb tésztát kapjunk. Kanállal a forró levesbe szaggatjuk és készre főzzük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...