2009. február 7., szombat

Allergiajelentés (2009/1b.)

Ott hagytam abba a beszámolóm Babócánk allergiájáról, hogy homeopátiás oltáskivezetést csinálunk...
Hamarosan pedig lassan sort kell sajnos kerítenünk a vérvizsgálatos allergiavizsgálatra. Szeptembertől ugyanis remélhetőleg felveszik már óvodába, és ahhoz hogy tejmentes étkezést kaphasson ott, szükség van egy gasztroenterológus által kiállított igazolásra + laboros allergiavizsgálati eredményekre. A gáz ezzel a vérvizsgálatos dologgal, hogy csak a tejfehérje allergiák 50%-át mutatja ki! A tejfehérjén kívül kimutathat mondjuk 30 egyéb allergiát is, így van esély arra, hogy kiderüljön mi másra allergiás még Szegénykém... Mert hogy sok másra is, az tuti sajnos!:-((
Az elmúlt hetekben-hónapokban egyébként már teljesen kiiktattuk a sajtot (is) a háztartásból, és már határozottan megfigyelhető, ha hetekig nem kap semmilyen tejeset (azaz nem megyünk vendégségbe, nagyszülőkhöz...) egész szépen visszahúzódik az ekcémája. Amint jön vmi tejes, akkor 1-2 napon belül kiütések, orrdugulás, ekcéma...!
Vettünk nemrég egy légtisztító berendezést is a szobájába - brutál drága volt (részletre)-, és egyelőre úgy tűnik, az is használ valamit, mert azzal is redukálódtak az éjjeli orrdugulásai.
És a szellemi/ lelki oldal...
Merthogy az allergia is, mint minden más betegség, csak az okoknál gyógyítható. Ha csak a tüneteket enyhítjük, igyekszünk elmulasztani, akkor egy idő múlva újra és újra visszatér(het) a betegség! Az okokat viszont meg kell valahogy találni... Jó, tudom, hogy főként magunkban kell keresnünk az okokat, de egy kis segítség nem árt néha, ha az ember nem boldogul magában...
Egy angyalközvetítő lány, aki gyerekkora óta "lát", megerősítette, hogy Babócának nagyon sok egyéb allergiája is van a tejen kívül (ő pl. említette az élesztőt, a lisztet, a gabonákat, polleneket, a penészt...). Meg hát említett néhány dolgot, amik az allergiát kiváltó szorongásának hátterében állhatnak...
Talán a szellemgyógyász is tud nekünk majd valamit segíteni, legalábbis elsőre azt az "infót" kapta...
A gyerekpszichológushoz a Csemete dühkitörései miatt mentünk, és hát új infót azért ott is kaptam... Abban ő is egyetértett, hogy ezeknek a kifakadásoknak a jelentős része az allergia miatti állandó fizikai tünetek okozta feszültségből ered.
Mindeközben az én allergiám javuló tendenciát mutat, így hogy a szoptatás miatt hónapok óta nem eszem semmilyen tejterméket + sajtot, az orrdugulásom szinte teljesen elmúlt, az állandó garatcsorgás is jelentősen csökkent! Hurrá!:-)
A férjemnek viszont olyannyira állandósult az orrdugulása, hogy már megemlítette, talán neki is kéne csináltatnia egy allergiavizsgálatot... Merthogy ő viszont iszik tejet rendszeresen...
Hát, ennyi mára....
Folyt. köv. még egy utolsó résszel, többek közt arról, miért nem adattuk be Picúrkánknak eddig a kötelező oltásokat (és hogy de-de, kap(t)unk ezért feljelentést...!)...

14 megjegyzés:

  1. Hú, ez az egész elég borzasztóan hangzik. A tejmentességgel küzdök én is rendesen, nem egyszerű eset.

    Az allergia lelki eredetű okai engem is nagyon érdekelnének, van valami jellemző pszichológiai háttere a dolognak? Írnál erről is pár szót?

    VálaszTörlés
  2. Hát nem irigyellek.Két pici gyerekkel annyi minden!Mi most kineziológushoz járunk,de Marcipánnak szerencsére csak bőrkiütése van.Viszont a másik kinez azt mondta,hogy 7 éves kor alatt az Anyát kell kezelni,mert az Ő lelkében van a bibi.Nálunk ez áll.Ja,és az én ekcémámat Torbenkova 4 bogyóval elfújta.most már kb. egy éve nem jött ki.Sok sikert és kitartást!!!

    VálaszTörlés
  3. Nekünk a Háziorvosunk írt papírt a bölcsibe, hogy tejmentes étrend javasolt, és ezt a bölcsiben szó nélkül elfogadták:
    Miután a család is kezdte belátni, hogy a tej nem élet, erő, egészség, az ünnepek alatt nem kapott tejeset, és ahogy visszament a bölcsibe, látványosan előjött az ekcémája. Ez megfelelt egy terheléses vizsgálatnak, mert olyan is van. És így végre van hivatalos papírunk !!!

    VálaszTörlés
  4. Ági(aki főz), remélem Siccike nem haragszik meg, ha belekotyogok. Az allergia lelki háttere mindig annak a lelki területnek a hárítása, amit az allergén megtestesít. A tej az anyával kapcsolatos, a pollenek a szaporodással. Ez a két legtipikusabb allergén napjainkban, és ez nem véletlen... :(

    VálaszTörlés
  5. Bocs, de amit pedig Marcipán írt, az úgy van, 7 éves korig a mama problémáját testesíti meg a gyerek betegsége. Tehát tejallergiás gyereknek nem a saját anyjával van gondja! Nem akarok félreérthető lenni.

    VálaszTörlés
  6. Ági!
    Igen, szoktalak olvasni, hogy küzdesz rendesen te is!
    A gyerekpszichológus nálunk annyit erősített meg, hogy az allergia többek közt az elfojtott agresszióból fakadó szorongás egy következménye. A nagynomonlógom után, hogy milyen "bajaim" vannak a gyerekkel, csak annyit kérdezett, hogy "És az anyuka hogyan áll az agresszióhoz"? MErthogy ő is azt mondta, tejallergia = anya problematikája, anya elfojtott agressziója hat a gyerek agressziójára = allergia. Most az egyszerűség kedvéért rövidítettem, de ez volt a lényeg.

    Marcipán!
    Hát igen, én is próbálom mindig a gyerekre "hárítani" a problematikát, de aztán mindenhol újra és újra a fejemhez vágják, hogy magamon kell(ene) dolgoznom, hogy a gyerek meggyógyuljon...!

    Szilvi!
    Nálunk nem fogadják el az óvodák a háziorvos igazolását, csak a gasztroenterológusét.

    Vera!
    Add csak nyugodtan az infókat, hadd tanuljunk!:-)

    VálaszTörlés
  7. Ajánlok nektek könyvet erről: Rüdigher Dahlke: A lélek nyelve - betegség

    Nekem azt mondta most a pszichológusom, hogy ha agresszív a gyerek, ott a családban vagy túl sok, vagy túl kevés az agresszió. Nálunk mindkettő. Néha kijön, néha elfojtjuk, de kezelni nem tudjuk, az biztos :( Nálunk Vince agresszív

    VálaszTörlés
  8. Elöljáróban leszögezném, hogy én nagyon hiszek abban, hogy a lélek betegíti meg a testet. Ezért is gondolkodom sokat azon, hogy miért allergiás a picim.
    Ez alapján a nagynak kellene betegnek lennie, nehezen született meg, nehezen tudtam elfogadni és mostanában (dackorszak) folyton üvöltözök vele. Persze szeretem őt, de nagyon nehezen tudtam eleinte mit kezdeni vele.
    Aztán jött a kettes számú gyermek, könnyű szülés, minden könnyen megy, mint a karikacsapás, elő pillanattól kezdve úgy imádom hogy arra nincs szó.
    Szóval egyszerűen nem értem...

    Csak arra tudok gondolni, hogy azért lett allergiás a tejre, mert ettől rettegtem legjobban, szóval ez nem igazán egy betegség a fejemben, hanem egy macera, egy szenvedés, ami nem egzakt, mérhető, hanem amolyan türelemre, odafigyelésre kényszerítő valami. Szóval ez amolyan büntetésként élem meg.

    Nem tudom mennyire voltam érthető? Majd igyekszem értelmesen kifejteni a blogban is.

    VálaszTörlés
  9. Ági, minden kis lélek magára vállal feladatokat. Az egyik ezt, a másik azt. Neked a kicsid vállalta ezt a témakört (a mamáddal való viszonyod rendezését szeretné?) A nagy másban mutat tükröt

    VálaszTörlés
  10. Ági, akkor ezek szerint nálatok is megvan az anya agresszió:-) - ha maradunk az agresszió - allergia lehetséges kapcsolatnál (megjegyzem, sajnos én is gyakran ordíbálok a gyerekkel...:-((.
    Amúgy csatlakoznék én is Verához, lehet, hogy nálatok a második az érzékenyebb esetleg, és ő vállalta fel ezt az anyai problematikát. Mindenesetre valószínűleg a rástresszelés a tejallergiára is "besegíthetett".

    VálaszTörlés
  11. Súlyos pollenallergiám van (szinte minden növényre), és ebből kifolyólag asztmás is vagyok már.
    De ezt senki nem gondolná, amikor nyáron a pollendús mezőn át biciklizem a munkahelyemre...

    Nem szedek gyógyszereket.

    Két dolog befolyásolja a tüneteim súlyosságát:
    1. a lelkiállapotom
    2. az étrendem - EZ a jelentősebb tényező

    NINCS kimutatott ételallergiám, de a fehérjedús étrend nagyon rontja az állapotomat. Akkor kezdett az egészségem javulni, amikor vegetáriánus lettem...

    Mindezt azért írtam le, mert először át kellenne gondolni, mi az ember természetes étrendje.

    Ha a szerint élnénk, akkor mondhatnánk biztosan, hogy betegségeinknek nagyobb részt lelki eredetük van. Persze ha marad még betegségünk :-)

    1-2 apróság még:
    - az erőteljes allergiás tüsszögés a visszafojtott agresszió jele - nem csak saját tapasztalatomból :-)
    - a tej nem természetes táplálékunk, bár nagyon finom :-)

    VálaszTörlés
  12. Szilvi, minden betegeség mögött van lelki ok, de ugyanannyit vet a latba a testi is. Jó példa vagyok erre: ekcémás vagyok évek óta. Közben mindenevőből vegán lettem, az ekcémám meg változatlan.

    VálaszTörlés
  13. Szilvi, Vera!
    Ezek szerint mindegyikünknek (mert nekem is!:-) van mit dolgoznunk bőven nem csak a konyhában, hanem magunkon is!:-)

    VálaszTörlés
  14. Siccike ez jó :))) Szerintem is érdemes így hozzáállni, nem kell ezt világvégének tekinteni. A betegségeink egy fejlődési lehetőség!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...