2009. február 5., csütörtök

Allergiajelentés (2009/1.:-)

Noha elég régen, közel 4 hónappal ezelőtt számoltam be utoljára Nagyfiúnk allergiás kanosszajárásának aktuális állomásairól, a küzdelem azóta sem állt meg, a háttérben tovább folytatódik....:-( Sok mesélnivalóm van, ezért valószínűleg több részesre sikeredik majd újabb beszámoló kisregényem.:-)
Hol is tartunk most?
Október óta annyi történt, hogy még kipróbálásra került 1-2 újabb homeopátiás alkati szer (így az elmúlt évben a két homeós orvosnál összesen közel 9-10, amik közül gyakorlatilag nem talált egyik sem teljesen, csak részlegesen...!), a gyerek állapota viszont nem javult látványosan, sőt decemberre kezdett megint rosszabbodni: állandó orrviszketés - orrvérzéssel párosulva, fokozódó szemviszketés, brutál-durva alvászavar (értsd. átlag 4-5 x éjszakai kelés 3 évesen, és egy romokban heverő férj, aki átjárt hozzá...).
Decemberre aztán arra jutott a Torbenkova doktornő, hogy mivel azt tapasztalja, nem hatnak kellőképpen a bevetett szerek, el kellene kezdenünk az ún. oltáskivezetést az eddig kapott oltásokra vonatkozóan. Ez gyakorlatilag a szervezet méregtelenítése lenne. Azokat a méreganyagokat igyekszik a homeós oltáskivezetéssel eltávolítani a szervezetből, amik az oltás által bekerültek oda, megterhelve így a gyerek teljes szervezetét, újabb és újabb betegségeket generálva, illetve akadályozza a meglévő betegség gyógyítását/ gyógyulását. Azt ugyanakkor előrevetítette a doktornő, hogy készüljünk fel, ez az oltáskivezetés nem egy fáklyás menet! A módszer lényege, hogy egyre nagyobb potenciájú (magasabb hatóanyagú) szer kerül bevetésre az egyes fázisokban (kezdünk 30 CH-val, majd 200 CH stb., összesen 4 fokozat), egyre nagyobb kihívásnak kitéve a beteg szervezetét, amely miután túljut rajta, jelentősen megerősödve tud nekivágni a továbbiaknak. Igen ám, de az egyes fázisokban minden olyan betegség szépen felszínre kerül(het), ami addig lappangott a szervezetben, ergó némely gyerek akár végigbetegeskedheti ezt a min. egynehány hónapot!
Na, szóval decemberben nekivágtunk, mindkét gyereknél egyszerre! Merthogy közben sajnos már Picurkánknál is be kellett vetni, de erről majd később...!
A Naggyal így a 3. hónapban még csak az első 2 fokozaton vagyunk túl. Ami volt eddig az oltáskivezetés eredményeként: az allergia további brutál felerősödése kezdetben, új elemként igazi orrvérzéssel, fokozódó agresszió, extrém mértékű fáradtság (ami igencsak szembetűnő volt a mi kis nagyon aktív csemeténknél), extrém mértékű étvágytalanság (és így fény derült legalább az elmúlt időszak egyes extrém étvágytalanságú napjainak okára...), gyengeség, hányás több alkalommal, több alkalommal kiújuló afta (bár szerencsére most már nem olyan mértékben mint 1 évvel ezelőtt, hanem "csak" egy-egy hólyaggal a szájban), köhögés, fokozódó ekcéma, és úgy általában nagyobb fogékonyság a betegségekre. Mint pl. most ez a még zajló hörghurut, mellyel kapcsolatban ma továbbra is azt az instrukciót kaptuk, hogy ne adjunk semmit az erős köhögésre, és főleg ne Ventolin maszkos belégzést, mert attól csak felpörög a gyerek (na ja, azt észrevettük), és elfedi a méregtelenítéssel felhozott tüneteket. Hát, reménykedjünk!
A jelenlegi állás szerint egyébként folytatjuk az oltáskivezetést (melyet nem mindig vagyok benne biztos, hogy újra elkezdenék az eddigiek ismeretében, de bízom benne, mégis csak lesz eredménye, mert másban úgyse nagyon tudok bízni orvosilag...), átlépünk a hármas fokozatra, ha végeztünk ezzel a kivezetéssel, akkor kezdjük a BCG oltásét (mert ez még csak a 2+3+4 hós oltásé), és majd ha azzal is végeztünk, akkor folytatjuk a keresgélést alkati szerekben.
És hogy valami javulásról is beszámoljak azért, úgy összességében nyugodtabb lett a Gyermek, az állandó, kezelhetetlen dühkitörései csökkentek (de van belőlük még bőven sajnos, úgyhogy gyerekpszichológushoz is járunk éppen), az állandó dobálódzás és mindentszájbavevés is redukálódott. Az egészségügyi tünetei az allergiának tehát nem csökkentek még sajnos, sőt!, viszont legalább a viselkedésbeli dolgok talán javultak...
Ami pedig a Torbenkova doktornőt illeti, amikor személyesen találkozunk havonta egyszer, akkor továbbra is rendkívül empatikus, megértő, szimpatikus, tudásában, instrukcióiban magabiztos, azaz összességében teljesen pozitív. Amikor azonban 5 napon keresztül nem bírom elérni telefonon, mert folyamatosan foglalt a telefonja a hívásokra kijelölt napi összvissz 1 órában!, a gyerek pedig extra pocsékul van és fogalmam sincs mi a következő lépés, nos olyankor extra durván ki tudok akadni...!!
Aztán itt van az allergiával kapcsolatban még az étkezésbeli vonatkozás (tejallergia - tejmentes diéta), az óvoda miatt előtérbe kerülő vérvételes allergiavizsgálat. És a szellemi/ezoterikus oldal... Voltam azóta angyalközvetítőnél allergia ügyben, időpontunk van szellemgyógyászhoz, járunk gyerekpszichológushoz, én készülök visszatérni a kineziológushoz oldásra stb. Meg szólok majd még a Pici oltáskivezetéséről, Férj és jómagam allergiájáról jelenleg.
Mindezekről majd a következő részekben...:-)

7 megjegyzés:

  1. Azt a betyár ... nem semmi, amit végig kell csinálnotok!! Nagyon drukkolok, hogy minél előbb legyen vége ennek a rémálomnak!!!Jobbulást mindenkinek!!

    VálaszTörlés
  2. Kata!
    Hát, igyekszünk, köszi!

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, szinte féltem minden új sortól, mi jön még... Hajrá, szeressétek egymást továbra is nagyon!

    VálaszTörlés
  4. Sok erőt kívánok Nektek, és nagyon várom az oltásos beszámolót (meg persze a további recepteket!!!)!
    Viki

    VálaszTörlés
  5. Zöldalma!
    Köszi!

    Bambiviki!
    Köszi, igyekszem!

    VálaszTörlés
  6. Szia Siccike!

    Le a kalappal, amin végigmentek mostanában! Sok erőt, kitartást Nektek!

    "Sajnos" én is úgy tudom, hogy a gyerek az első hét évben a szülei, főként az anya betegségeit (testi, lelki) hordja ki, nem a sajátjait, ezért pl. kinez oldáson is az anyát kell oldani a gyerek helyett.

    Amit én javaslok, bár lehet, hogy ezen már túl vagytok, az a lelki hátterek kikutatása. Magának az allergiának is van általánosan, de a konkrét allergéneknek is. Ahogy én emlékszem - bár nem vagyok érintett, ezért csak rémlik -, köze van a külvilág elfogadásához. Én általában a szimbolikából indulok ki, és az allergiánál a bőrünket éri az inger, ami a külvilággal köti össze a belső világot az embernél. A légzési nehézségeknél, ami összefügg az allergiával, ugyanez a kérdéskör: Mi az, amit nem tudsz elfogadni a külvilágból? (és hozzáteszem, hogy ami ugyanúgy megvan benned is...)

    Ez az általános része, de minden allergénnek megvan a maga plusz infója. Most, hogy tudjátok, hogy mogyoró, stb. a "bűnös", én ezeknek mennék utána. Minden növény hordoz egyfajta lelki impulzust, amivel a Bach virágterápia foglalkozik. Szabó Norbert - Várhelyi Gábor könyve részletesen taglalja ezeket, és virágesszenciákkal hat a lelki defektekre. Érdemes utána nézned, ha hiszel ilyenekben.

    Még szintén javasolnám a kinez oldást, ha még nem voltatok, mert egyértelműen beazonositja neked a lelki hátteret és könnyebben tudsz rajta dolgozni. Ha ez kevés hozzá, mert annyira összetett a téma, akkor pedig a családállitás módszere is bevethető. Én ezekkel óriási eredményeket értem el más témában, nagyon jó (és néha durva, megrázó) élményeim, felismeréseim voltak. Ajánlom szeretettel.

    Fel tudok még ajánlani kölcsön egy természetgyógyászati előadást az allergiákról fizikai, lelki és szellemi szempontokból megközelitve, ha érdekel. A párom nyár végén kicsit orrfújós, azért szereztük be mi is.

    Sok sikert a továbbiakban,

    N

    VálaszTörlés
  7. Norci!
    Nagyon köszi az infókat, tippeket!
    A feldolgozás szempontjából nem vagyunk túl rajta, de amúgy folyamatosan próbálunk/ próbálok dolgozni a lelki háttéren. Igen, azt már tudjuk, hogy a gyerek nincs jóban a külvilággal, ezt több oldalról is megkaptuk... Valszeg az anyja sem...(?!)

    a mogyorónak a szimbolikáját még nem ismerem, de utánanézek. A Bach-terápiát amúgy használtuk már többször is, megmondom őszintén, nekem valahogy sohase jött be igazán (nem igazán éreztem semminemű hatását több hónapos terápia esetén sem...)
    Kinezhez is járok évek óta, tavaly egész évben jártam Babóca allergiája miatt, jó volt, de idén sajnos még nem jutottam el.:-(
    Na, a családállítást még nem próbáltam, csak hallottam róla, de egyelőre még nem szólított meg.:-)

    Az milyen előadás, amit említettél, ki tartja?

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...