2009. március 5., csütörtök

Allergiaszezon újraindul...:-(((((

Méghozzá könyörtelenül....!:-((((((
Nincs két hete, hogy lelkesen arról számoltam be, mennyire élvezzük a megélt 10 nap tünetmentességet Babócánk allergiatörténetében. Mintha csak elkiabáltam volna a dolgot, már másnap ismét visszatértek, jelentősen megerősödve a tünetek.:-((( És azóta csak rosszabbodott folyamatosan a helyzet....
Elővettem az agyamban őrzött naptáram, és hát hoppá, tessék, ismét itt a március, immáron 4. éve, amikor a gyereknél elkezdődik valami... Pollenszezon indult? Elő a pollennaptárat, és hát igen, február közepétől indul a mogyoró...!
Ma pedig túlestünk élete első allergiatesztjén...
A Heim Pál Kórházban voltunk karcolásos allergiateszten (prick teszt). Az alkarjára kapott cseppekben allergéneket, amiket aztán egy kis üvegcsével éppen csak megkarcoltak, majd 15 percig nyugton kellett maradnia, és megvárni a hatást. Most a levegőn keresztül bekerülő allergéneket, polleneket vizsgálták.
És hát sajnos alig 1 perc elteltével több allergén mellett is hatalmas hólyagok lettek a karján...:-(((
Ami a legdurvább volt: a MOGYORÓ
Utána még mindig hólyagosan: az ÉGER + NYÍRFA
És utoljára: a FŰKEVERÉKEK.
Ezek a naptár szerint is szinte egymást követik, február közepétől júniusig.
Amiket még vizsgáltak: poratka, candida mix, tollkeverék, kutyaszőr, macskaszőr, gabonakeverék, nyárigyom, lándzsás útifű, feketeüröm, parlagfű, latex.
Valójában eredetileg sokkal többre számítottam, borítékoltam volna pl. a parlagfüvet is. Mégis totál kiborultam, ahogy valóságosan is ott szembesültünk a helyzettel....! Meg hát ahogy erősödött az allergének hatása és fokozódott percről-percre az orrfolyás, az orrviszketés, szemviszketés, ott volt a legékesebb bizonyíték az allergia - magatartás zűrök összefüggésre, mert a fizikai tünetek erősödésével elindult a totál zizi óra is...!
Az egész tesztet többek közt az óvódai tejdiéta miatt indítottuk, de aztán végül is a táplálékallergia-teszttől eltanácsolt a doktornő, mondván, valóban egyre gyakrabban nem mutatható ki teszttel pl. a tejallergia sem, hanem annál sokkal megbízhatóbbak a diétával kitapasztalt tünetek.
Így megkaptuk az igazolást, hogy orvosilag is szükséges a tejmentes diéta, amit a doktornő kezdésnek min. 1 évre javasolt!
Meg kaptunk igazolást, hogy támogatással válthatóak majd ki az allergiagyógyszerek (tavaly 5.000 Ft volt egy üveg, most erre kapunk 50% támogatást), amelyeket nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem fogunk egyáltalán használni a tavalyi tapasztalatok alapján (amikor a több hónapos teljes tejdiéta + homeopátiás kezelés mellett is voltak pokol napjaink a nyár során...).
Amitől viszont eléggé elkeseredtem, hogy a férjem sajnos továbbra sincs egyáltalán meggyőződve a tejdiéta értelméről, és úgy érzem, nem igazán fogok etéren igazi belső támogatást kapni tőle, amit ha a gyerek érez (márpedig igen), akkor ugye anya könnyen átmegy a tiltó boszi, apa pedig az engedékeny apa szerepébe (merthogy ez így van amúgy máskor is időnként...)... Na, (nem!)mindegy, eldöntöttem magamban, ezt most akkor is keresztülviszem, a gyerekem érdekében...!
Aztán ma voltunk homeopátiás kontrollon is. Befejeztük a végül 3 hónapig tartó oltáskivezetést (melynek hatékonyságáról valójában továbbra sem vagyok igazán meggyőződve...), és most újabb alkati szerrel kezdünk megint próbálkozni...
A jövő hónapra pedig én is bejelentkeztem diagnózisra, mert nagyon kezd elegem lenni saját magamból...
A gyerekpszichológusnál is befejeződtek a felmérő alkalmak, és hát a konklúzió az volt, hogy szerencsére ő nem lát alapvetően nagy problémákat a gyereknél, annál inkább a szülőknél...:-) (nem, nem lepődtem meg!:-) Van bőven min dolgoznunk, kaptunk szépen házi feladatokat!)
Ami "új" infó volt még a részéről, hogy az allergia lelki aspektusa, hogy a gyerek az allergiával gyakorlatilag "kiteszi" magából azt, amit nem érez jónak belül magában. Pl. amikor nincs jóban a külvilággal...
Az allergia lelki okairól ITT folytattunk diskurzust többen a hozzászólásokon belül.
A szellemgyógyász pedig jelezte, hogy lezárult az első gyógyító kör, ezért egy közös meditációval ismét csináltunk egy nagyobb "szervcserét", most megint egy ideig magamban kell mondanom a napi mantrát/imát, és folyt. köv.
Ő pedig még annyit tett hozzá az eddigiekhez, hogy a jelenlegi állás szerint kb. 70%-ra tudja meggyógyítani Babócát, ami azt jelenti, hogy ő azt tudja elérni nála, hogy a tünetei sokkal elviselhetőbbek legyenek hosszú távon... És hát azt is elmondta, a gyerek az anyja karmáját vállalta fel magára, azt viszi előre... Ergó az anyjának sem ártana gyógyulni... Így hát többek közt ezért is, magam miatt is megyek majd hozzá...
Hát, itt tartunk most, folyt. köv. (sajnos...!).....

18 megjegyzés:

  1. Mutasd meg ezt a párodnak. Hátha jobb belátásra bírod.

    http://www.bloglibri.it/libri/170/il-latte-fa-bene

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is nehéz volt Apának elfogadni, hogy nem jó a tej.
    Megértelek

    VálaszTörlés
  3. Az allergia mindig azt jelenti, hogy valamit nem tudsz elfogadni a világban, de nem tudom, most ezzel mekkora újdonságot mondtam...

    Illetve ezt ajánlnám elolvasásra

    http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=842

    VálaszTörlés
  4. Marcipán!
    Köszi, bár időnként eléggé félek, hogy nem lesz kellőképpen...

    Bibe, Szilvi!
    Valójában a féjemnek nem is feltétlenül a tej egészségtelenségével van baja, mert azt viszonylag eléggé elismeri. Ő azt sérelmezi, hogy a gyerek nem ehet sajtot, túrórudit, mert szerinte a tavalyi teljesen tejmentes időszaknak egyáltalán nem voltak olyan pozitív hatásai, mint ami elvárható lett volna... Tehát ő az elvonás hatásosságát kérdőjelezi meg...

    Hana!
    Hát, igen, az infó "sajnos" nem új, igyekszünk dolgozni rajta...
    A cikket megnéztem, elég szép hosszú, úgyhogy időbe telik, mire átrágom magam rajta.:-) Köszi!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sok energiàt kìvànok a tovàbbiakhoz....bàr èn màr ìgy is csodàllak.Szia:Zsu

    VálaszTörlés
  6. Én is Veletek vagyok! Szerintem nem érdemes túllihegni és Magad okolni miatta. Ha valahogy lazán kezelnénk a dolgot (persze nem a diéta elhagyására gondolok), akkor könnyebben egyensúlyba kerülnénk, nem? (Mondta a nagy bölcs, aki könnyedén kezeli a maga problémáit, uff! :))))

    VálaszTörlés
  7. Jaj, ne is mond! Kitartást kívánok nektek, bár én sokkal lájtosabban küzdök, de...
    Most pl. a bőrgyógyász azt mondta nekünk, hogy tudományosan igazából nem tudják bizonyítani, hogy a tejmentes diéta hatásos volna, főként ha anyatejen él a baba. Na, ettől kiborultam. Mert nekem is az a legnagyobb problémám, hogy hiába hagyom el szigorúan a tejet, semmi hatása nincs, a kiütések vissza-visszatérnek, ilyenkor is.

    VálaszTörlés
  8. Siccike, szerintem Apának igaza van. A diéta csak tünetmentesít, azt is csak jó esetben. Meggyógyítani nem tud. És különben is, a tejen kívül van ezer másik allergénetek.

    VálaszTörlés
  9. ZSú!
    Köszi!

    Orsi!
    Köszi Neked is! Amúgy szerintem nem feltétlenül menne akkor jobban a dolog, ha lazák lennénk, sőt! Mondjuk azt a gyerekpszichológus is elmondta, hogy túl sok a bűntudatom a gyerekem betegsége miatt...

    Ági!
    Sajnálom, hogy nem juttok ti sem előrébb! Engem egyébként nem hagy nyugodni, hogy milyen ételallergiája lehet a gyereknek, ezért gondoltam, megpróbáljuk a Voll/ Vega-tesztet. Tudományosan nem nagyon elismert, de nekem pl. 3 éve csinálták, és utána tudatosan kizárásos diétát csináltam a kimutatott allergénekre és 80%-ra bejött. Már csecsemőknek is lehet végezni, lehet hogy ti is megpróbálhatnátok a Picivel.

    Vera!
    Hááááát...
    Én a környezetemben pedig csupa olyan sztorit hallok, hogy a diétától gyógyult meg a gyerek a tejallergiából. Ti is ezért kezdtétek az ekcéma miatt a vegánságot, nem? Arról beszéltünk az egyik korábbi bejegyzésem után, hogy ilyen piciknél a tüneteket is enyhíteni kell valahogy. Erről pedig még jobban meg vagyok győződve, mióta megint küzdünk 3 hete, és a gyerek allergiás ziziórái napjai után estére totál úgy érzem megőrülök, mert nem bírom idegileg az állandó egymással küzdést....

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Csak egy zugolvasó vagyok ;), de gondoltam, megkérdezem, h láttad-e már a múlt heti Nők Lapja 3. oldalát? ;) (Vagy esetleg előre szóltak? :)
    Petra

    VálaszTörlés
  11. Kedves Siccike!
    Sok-sok kitartás nektek!!!!! Nekem is két gyerkőcöm van, a nagyobbik szintén allergiás, két éves koráig ekcémás volt, stb. Tavaly év végén a Napfényes központban a Nyugatinál végigcsináltuk az allergia-kivezetést, majd augusztusban kiderül, milyen sikerrel (nálunk "csak" a parlagfű van). De összességében úgy tűnik sokat használt, nyugodt lett, és egész télen nagyon jól bírta az ovis bacik rohamát. A kicsi 19 hónapos, ő még nem kapott meg egyetlen védőoltást (most rengetegen fognak fújjolni rám...), és hát mit mondjak? A két gyerek immunrendszere ég és föld!!! De nem bíztatok senkit a védőoltások ellen, mert biztos rengeteg gyerek életét megmentették, csak szerintem nem biztos hogy hasznos egy két-három-négy hónapos kicsi immunrendszerét megterhelni egyszerre öt vírus bejuttatásával, stb. Ha érdekel a téma, szerintem a leghitelesebb írás erről: Védőoltások pro és kontra. A szerző most nem jut eszembe, de ha szeretnéd, megkeresem a könyvet, és megírom. Minden jót nektek!!!! Szilvi

    VálaszTörlés
  12. @Szilvi:az èn "csodadokim",(aki full-time hagyomànyos orvoslàssal foglalkozik ès csak a maradèk idejèben alter-gyògyàszattal),a sajàt 3 gyerekènèl,amìg tudta,hùzta-halasztotta az oltàsokat,mert "o is meg van gyozodve a mellèkhatàsairòl.Mi is fontolgattuk,de azt javasolta,hogy mivel sokat utazgatunk,a pici is jàr usziba meg emberek kozè,ne "kockàztassunk".
    Vera,az a voll/vega-teszt tènyleg nem àrtana,szerntem sem.Zsu

    VálaszTörlés
  13. Üdv! Két megjegyzésem lenne:
    1. Minden (!) alkalommal, ha linkre kattintok az oldaladról, egy szex-oldal ugrik fel. Érdemes lenni kinyomozni az okát, olyan ciki.
    2. Rémültem olvastam, mennyi bajotok van, ennyi betegség, gond. Az igazi rémület, hogy szellemgyógyászhoz jársz, meg homeopátiás doki szedi a pénzed, stb. Én egy évtized sötétség (ezoterika) után szabadultam meg ezekből, és most a hideg ráz, mikor szerencsétlen lelkeket látok bepalizva. Tudom, hogy mindenáron gyógyulni akartok, de azért van ár, amiért nem érdemes! Ezektől a dolgoktól teljes tartózkodást javaslok (igen, tudom, hogy segít időnként, de ez nem mérce, hogy - néha - működik!!!).
    Kérlek keresd fel Wolfgang Köbel természetgyógyászt, aki profi, nem pedig egy kuruzsló. Elérhetősége: +36 203796160 Ennyit még tegyél meg, ne a szellemgyógyászhoz hordd a pénzed. Ismeretlenül is szeretettel gondolok rátok, Isten áldjon!

    VálaszTörlés
  14. Nem tudom, Wolfgang Köbelnek ennyire lesúlytó véleménye lenne a homeopátiáról?

    A tünetek enyhítése szerintem is fontos, és ezért kell is a diéta!!! De hogy attól meggyógyulni nem fog egy gyerek, szerintem az tuti. Hiszen akkor a lelki okokkal mi van? Szépen átmegy más betegségbe, ha belefojtod diétával. De ezt Siccike te úgyis tudod, csak elviekben írom. (Meg hogy kicsit kedvezzek Apának :)))

    VálaszTörlés
  15. Petra!
    Észre se vettem, pedig ma kivételesen megvettem a Nők Lapját. Bár egy apróság, de tök jóóó, nagyon megörültem neki!:-) Köszi, hogy szóltál!

    Szilvi!
    A Szikora Briginél csináltátok az allergiakivezetést? Pont a napokban jutott nekem is eszembe, hátha meg kéne próbálni...
    Az oltás témáról éppen írom a bejegyzést, mi a másodiknál 3 hónapot húztunk csak el, de már így is én is kijelenthetem, ég és föld valóban a két gyerek immunrendszere!

    Zsuzsanna!
    1. Elméletileg most már nem jelenik meg a reklámoldal, valószínűleg a statisztika volt.
    2. Köszönöm, hogy aggódsz értünk, de én még nem érzem elveszettnek magam!:)
    EZ a szellemgyógyász ingyen gyógyít!

    Vera!
    Ne keserítséééé mááá el!:-)Miért kell mindig szembesíteni?:-) De csak tovább kötekszem: és akkor a ti diétátok, Bori gyógyulása;-)

    VálaszTörlés
  16. A mi diétánk 2007 februárjában indult, és májusig, az alkati szer megtalálásáig SEMMIT nem változott a bőre! Akkor (a szer megtalálása után) azonban 2 hét alatt gyakorlatilag elmúlt neki...

    VálaszTörlés
  17. siccike! Öcskös kiskorában (3 éves körül) enyhén laktózérzékeny volt (viszkető kiütései lettek tőle), és a citrusokat sem bírta (narancs, mandarin), és nem is találtak rá gyógyírt. idővel aztán semmi baja nem lett tőle, ma már (8 és fél évesen) vígan majszolja a narancsot és issza a rendes tejet. reméljük, ha máshogy nem is, de idővel a Te gyermeked is tünetmentes lesz. kitartást és sok erőt kívánok.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...