Ági egy bejegyzése juttatta eszembe az egyik Jolly Joker levesünket, amit a valóban "mamitfőzzekcsakfélórámvan"-délelőttökre szoktam tartogatni.:-) Most bulgurral egészült ki az eredeti recepthez képest Ági ötlete alapján, így a hüvelyes + gabona kombinációnak köszönhetően teljes értékű fehérjét tehetünk az asztalra!
A gyerekek lelkesen szokták kanalazni!:-)
TIPP: kényesebb csemetéknek leturmixolhatjuk a levest, mielőtt beletesszük a bulgurt.
Bazsalikomos vöröslencse leves bulgurral
Hozzávalók (4 főre):
250 g vöröslencse
1 fej vöröshagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 darabolt paradicsomos konzerv
kb. 750 ml zöldségalaplé (most DM-es bio zöldségleveskockából)
100 g bulgur
friss bazsalikom
Az olajon megpirítjuk a felaprított hagymát, beletesszük a lencsét, felöntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével és forralás után kb. 10 percig főzzük. Utána beletesszük a leöblített bulgurt, még főzzük kb. 10 percig. Szükség esetén még vízzel/zöldségalaplével pótolhatjuk az elforrt folyadékot. Tálalás előtt felaprított bazsalikommal ízesítjük.
Forrás: Nélkülözhetetlen vegetáriánus szakácskönyv
:-)
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésEz nagyon szuper! Levesbe még nem tettem bulgurt. Épp a napokban tervezek valamilyen gazdag zöldséges, gabonás levest főzni én is. Majd kiderül mit kutyulok... :)
VálaszTörlésEzt a levest én is nagyon szeretem, de nálunk sajnos a lányok nem eszik meg ... ki értik őket? :P
VálaszTörlésIgen, valóban finom, jó sűrű leves!:-)
VálaszTörlés@Kata Igen, azt hiszem 'anno' nálad láttam talán először? És hát, igen, olyan jó lenne, ha a gyerekek ízlése tartós lenne időnként és nem állandóan variálnának.:-)
Siccike, nézz be hozzám, ajándék vár...
VálaszTörléspuszi!
@Gitta Köszönöm, aranyos vagy!:-)
VálaszTörlésTegnap elkészítettem én is, csodás lett... Nálam paradicsom nem került bele, bulgur helyett hajdinát használtam, és arab fűszerekkel ízesítettem, enyhén csípősre. Szuper lett, a férjem is lelkesen ette, szerintem nem is sejtette, hogy milyen egészséges ebédet eszik! :)) 14 deka lencséből és 10 deka hajdinából készült és alig bírtuk ketten megenni főételnek, olyan laktató!
VálaszTörlésKöszönöm az ötletet!
@Gabka Örülök, hogy Nálatok is bejött! A paradicsom nálam valahogy nagyon "kell" a vöröslencséhez már, de nélküle is érdekes lehet!
VálaszTörlésSiccike, a leves megint elkészült, de én képtelen vagyok recepteket követve főzni, inkább kreatívan állok ezekhez a kérdésekhez, így lett a mai változat indiai fűszeres, enyhén joghurtos, friss korianderrel megszórt változat! :) Megint csodás lett! Nem győzök hálálkodni az alapötletért! :) Legközelebb viszont a paradicsomos-bazsalikomos verziót is letesztelem, mert az olaszos ízeket is imádjuk!
VálaszTörlésJó recept, de legközelebb csak feleannyi lencsét teszek bele, rettenetesen sűrű így...
VálaszTörlés