2011. március 25., péntek

"Nyers" brownie


Na, miután két héttel ezelőtt jól kiörömködtem magam, milyen jól alakulnak a dolgaink, és ahogy annak ilyenkor lennie "kell":-), azóta aztán volt és van minden, amit csak elképzelni lehet... Betegségek a családban tömegével (kezdte a Nagy 40 fokos lázzal, hasgörccsel, utána jöttem én hasonlóan, illetve olyan derék- és ízületi fájdalmakkal, és lázzal, hogy 3 napig menni is alig tudtam, következett Férj, tart neki még most is, meg a Kicsi is, akinél éppen sípoló tüdővel és nehézlégzéssel küzdünk...:-((. Volt temetés...(nagymamám). Meg mérhetetlen lelki poklok, pusztulások (főként nálam, de Férj is kiveszi belőle a részét rendesen...:-)
Időnként kicsit/nagyon "meghalok", majd újra feltámadok, de megyünk előre, rendületlenül, bízva abban, hogy egyszer majd csak igazán jó lesz!:-)
Megcsináltam ezévi második tisztítókúrámat is (most a dr. Steinberger-félét), és hurrá, január óta lement az 5. kiló! (még hátravan 3-4kg)
2 hét múlva pedig megyek Berlinbe egy 3 napos CANTIENICA-továbbképzésre, az is hurrá nagyon, csak azt nem látom még, hogyan készülök fel majd rá....:-)

A sok "örömködés" után, akkor itt a második nyers sütink, egy nyers brownie! Nagyon finom lett, viszont irgalmatlan tömény, egyszerre két szeletnél nem igen fogyasztható belőle több (vagy különben némi gyomorterheltségre számítsunk:-)!

Nyers brownie
Hozzávalók (egy kb. 20x20 cm-es tepsihez):
100 g mandula (héj nélkül)
25 g kesudió
50 g dió
150 g szárított datolya
1/3 csésze kakaópor (a felét karobbal helyettesítettem)
1 vaníliarúd (nálam 1/2 mk. őrölt vanília)
1/4 tk. só

Krém a tetejére:
75 g kókuszvaj (én kókuszolajat használtam)
60 ml agave szirup
2 ek. kakaópor (nálam 1 ek. karobpor + 1 ek. kakaó)
csipet só
Konyhai aprítógépben felaprítjuk először a mandulát és a kesudiót, majd hozzáadjuk a diót, a datolyát és addig aprítjuk, amíg morzsás lesz, de nem áll még össze. Beletesszük a vaníliarúd kikapart belsejét is. Utána addig keverjük, míg összeáll a massza. Esetleg tehetünk bele néhány evőkanál vizet, ha túl száraz volt a datolya. A masszát belenyomkodjuk a zsírpapírral kibélelt tepsibe. A krémhez a konyhai robotgépben simára keverjük a kókuszvajat az agave sziruppal, és rákenjük a sütialapra. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Forrás: Dreena Burton receptjei

3 megjegyzés:

  1. Nyamííí!
    Biztosan kipróbáljuk. A kókuszolajat lehet valamivel helyettesíteni?
    A kép alapján azt hittem mákos az alja. :))

    VálaszTörlés
  2. @Móni A kókuszolaj valójában a kókuszzsír, esetleg margarinnal lehet helyettesíteni, bár nem tudom, nem lesz-e azzal túl zsíros...

    VálaszTörlés
  3. Szerintem vétek a kókuszolajat margarinra lecserélni! Van egy pikáns ize...Ez a recept meg tiszta makrós! :-))
    Kókuszolaj, agave, a két kedvencem!
    A Steinberg-féle kúrát én is kerülgetem...5 napig csináltad? És mennyire volt hatásos? E

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...