2011. március 5., szombat

Quinoa - fasírt


A nagy januári blogvisszalelkesedésem után, hát igen, mostanság ismét igen csak elmaradoztam... Pedig sokat gondolok ám Rátok, kedves Olvasók!:-) Téma és megkezdett bejegyzés is van jónéhány...

Az elmúlt hónapokban azonban főként az "újra-/visszarendeződés" került előtérbe az életembe/életünkbe.. Ami jó, és másfele vitte/viszi kicsit az energiákat...!:-)
Mint például, hogy 6 év szünet után újra elkezdtem órákat tartani! És ismét megbizonyosodhattam arról, hogy igen, ez az én utam! Nagyon nagy boldogság számomra adni az embereknek, és segíteni azoknak, akik eljönnek hozzám!
Aztán néhány hete részt vehettem egy deeksha-adói beavatáson, mely hatalmas élmény volt számomra! Úgy érzem, az elmúlt 20 év spirituális tapasztalásai és útkeresései után az életem egy nagyon fontos szakaszához értem ismét!
A deeksháról régóta szeretnék már írni itt a blogon is, egyelőre annyit "ízelítőül", hogy pl. az 5 évesünk 7 hónapja nem szed SEMMILYEN allergiagyógyszert, holott 3 hónapos kora óta allergiás, és  2,5 évig MINDEN NAP kellett szednie antihisztamint!!! Persze most jön majd az igazi allergiaszezon, és tünetei azért vannak, de számunkra már ez is óriási eredmény!
És hát nem utolsó sorban pl. az elmúlt 4 évben főként depresszív, majd az utolsó fél évben már a válás szélére süllyedt házasságom is teljesen új, nagyon pozitív szakaszába lépett!:-) Ugyancsak a deekshának köszönhetően! Merthogy időközben a férjem is megtapasztalta a deekshát!:-)

Na, de a további részletekig következzék egy jó kis quinoa (ejtsd: 'kinva') - recept!:-)

Quinoa - fasírt 
Hozzávalók (igen sok, kb. 30-35 db közepes méretű fasírthoz):

200 g quinoa
2 db sárgarépa
1 póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 tk. curry
1 tk. kurkuma
500 ml zöldséglevesalap (nekem ebből jóval kevesebb kb. 200 ml elég volt...)
2 ek. szójaliszt (nálam csicseriborsóliszt)
80 g felaprított napraforgómag
5 ek. sörélesztőpehely
fűszersó
bors
olívaolaj


A sárgarépát lereszeljük, a póréhagymát felaprítjuk. A quinoat folyóvízben jó alaposan megmossuk,, és lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát felaprítjuk, forró olajon megpároljuk, a curryvel, kurkumával fűszerezzük, hozzáadjuk a quinoat és kis ideig pirítjuk. Felöntjük a zöldségalaplével és felforraljuk. A quinoat közepes tűzön 10 percig főzzük. Beletesszük a répát és a póréhagymát, majd legalább 5 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a szójalisztet, élesztőpelyhet és napraforgómagot. Jól elkeverjük, szükség esetén adunk még hozzá egy kis vizet. Sózzuk-borsozzuk, kis fasírtokat formázunk és forró olajon megsütjük.

Megjegyzés: én kenyérmorzsában meghempergettem, olajjal vékonyan kikent tepsibe tettem, és 200 fokon kb. fél órát sütöttem. Így kevésbé volt zsíros a végeredmény!

Forrás:  Vegetarierforum

8 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Így ismeretlenül is örülök a pozitív fejleményeknek, a kisfiadnak pedig további gyógyulást! (nálunk ism. körben két példa van allergiás gyógyulásra: az egyik sóterápia, a másik pszichoterápia segítségével) - úgyhogy ha lesz bejegyzésed a deeksha-át illetően, kiváncsian várom, mint harmadik módszert :).
    Lenne egy recept kérdésem is: van a blogon egy sütőtökös kekszed, azt szeretném kérdezni, az puha lesz, vagy inkább omlós?
    További szép napokat, Zsófi

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek!
    Elsősorban a kiváló híreknek a gyerekkel és a családoddal kapcsolatban, az óráidnak, amit már a weblapodon többször kerülgetek, és előbb utóbb szerintem el is jutok hozzád valamikor, mert nagyon érdekel. És persze ennek a receptnek, mert a quinoa felhasználálása nálam egy varriációban készült ezidáig!
    Szép napot nektek!

    VálaszTörlés
  3. ZSófi!
    Köszi!:-) A sütőtökös keksz inkább kicsit "puha", mint ropogós állagú.

    Marmalade!
    Köszi Neked is a kedves szavakat!:)
    Gyere tornázni mihamarabb!

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy jó irányt vettek a dolgaitok! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Siccike!

    Élesztőpehely vagy sörélesztőpehely szükséges? Sörélesztőpelyhet használok, de a sima élesztőpelyhet nem próbáltam még, az miben tér el (íz, szerep)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Mindig használható az a sima élesztőpehely helyett?

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...