2007. december 28., péntek

Kókuszos csokigolyók (lakto)

Még mindig Herbert Walker a szerző. Egy hirtelen ötlettől vezérelve készítettem el őket, amikor még mindig vendégségbe voltunk hivatalosak, de várakozásaim ellenére, az aprósüti-készletek eltűnni látszottak.:-) A hagyományos csokibombát helyettesíthetjük vele. Nagyon gyorsan elkészülnek, mivel sütés nélküli apróról van szó! Emiatt azonban nem túl tartós, javasolt mihamarabb felenni őket.:-)
Az alaprecept jó szerintem, de valószínűleg jobb lenne - ahogy a recept is megadja - frissen őrölt liszttel készíteni! A 'nem reformisták' túlzottan nem értékelték, bár férjem szerint is jó volt...
Fogyasztás javasolt 1 napig a hűtőben pihentetni, de utána kicsit megkeményedtek...
Ha valaki kipróbálná, szívesen várom az egyéb tapasztalatokat... Mert tényleg olyan egyszerű!:-)

Kókuszos csokigolyók
Hozzávalók (kb. 28-30 db golyóhoz):
100 g vaj
150 g méz (legközelebb min. 180-200 g mézzel próbálkoznék, hogy édesebb legyen)
2-3 ek. keserű kakaópor
375 g zab, finomra őrölve (én 170 g 'kész' zabpehelylisztet használtam, többet nem mertem már beletenni, mert így is elég kemény lett)
6-7 ek. tejszín/ vagy szójatejszín
kókuszreszelék

A vajat kicsit felolvasztjuk, majd a mézzel és kakaóval elkeverjük. Hozzáadjuk a zablisztet és apránként a tejszínt. egy teáskanállal kiveszünk egy adag masszát, és a kezünkkel golyót formázunk belőle. Kókuszreszelékben megforgatjuk, és 1 napig a fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...