2008. január 18., péntek

Kókuszos-málnás zabkása (vegán)

Íme ismét egy reggeli kása, amit méltán betehetünk a családi, és legfőképp Babóca kedvencei közé!:-) Nagyon jól sikerült, egy jó nagy adaggal bevágott belőle!:-) A korábbi málnás-mákos köles után íme a málnás-kókuszos verzió:-).

Kókuszos-málnás zabkása
Hozzávalók (2 főre!):
5 púpozott ek. (apró szemű) zabpehely
1 nagy marék (fagyasztott) málna (muszáj néha már a fagyasztóba is nyúlni, mert kezd elég uncsi lenni az alma...)
1 marék bio kezeletlen mazsola
szm. ásv.víz + növényi tej fele-fele arányban (én éppen vaníliás szójatejet használtam
1-2 ek. kókuszreszelék

A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel és ásványvízzel (amúgy azért is használok fele-fele arányban folyadékot, mert 1. így nem lesz olyan édes, 2. költséghatékonyabb:-), majd amikor forr, beleszórjuk a mazsolát és visszavesszük takarékra. A vége előtt néhány perccel beletesszük a málnát. Tálakba kanalazva megszórjuk (elkeverjük) a kókuszreszelékkel.
Édesíteni nem kell, mert elég édes lesz így is, max. ha natúr tejet használtunk, a málna savanykás íze miatt egy kis mézet, vagy egyéb édesítőt (agave, vagy juharszirup) tehetünk bele.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...