2008. április 21., hétfő

Most hol is tartunk...

Hát, igazából úgy tűnik, Babócánk sajnos még mindig nem tudott a teljes gyógyulás útjára lépni...:-((( A múlt héten, jobb híján, elkezdtük neki adni a házidoki által felírt lórúgás allergiagyógyszert. Tény és való, a tünetei már másnaptól jelentősen javultak (megszűnt az orrfolyás, a szem- és orrviszketés, szinte teljesen elmúlt a 3 hete tartó rekedtség), viszont olyannyira fejbevágta a napi adag Szegénykémet, hogy átlag napi 15-16 órákat aludt (a korábbi max. 10-11 órákkal szemben). Éjszakánként pedig egyszer sem ébredt fel, ami nálunk sajnos nem igen fordult elő az elmúlt 1,5 évben... Így a munkától és egyebektől totál kimerült Férjecském is kapott legalább 3 nap alvásidőt, viszont a gyerek olyan szinten lelassult nappalra is (nem rohangált, mindig leült, nagyon bágyadt volt állandóan karikás szemekkel), hogy úgy döntöttünk 3 nap után, nem adjuk neki tovább a gyógyszert, és megnézzük, hogyan reagál a szervezete. Közben Babóca nagyon heves hurutos köhögésbe is kezdett, ami a dokinő szerint az allergiával párosuló hörghurut hozadéka... Péntekre már nehézlégzése is kezdődött, úgyhogy a dokink asztmásoknak való lélegeztető maszkot is felírt, de én inkább homeós bogyót adtam neki, és szerencsére tegnapra elmúlt (aztán ki tudja meddig...).
A gyógyszert a hétvégére tehát abbahagytuk, viszont 2 napon belül sajnos visszatért a mély rekedtség (tegnap már alig volt beszédhangja), a szemdagadás, orrviszketés, és orrfolyás....:-((( Tehát a doki szerint valóban nagyon sanszos valami pollenallergia...:-(( Közben heves homeós dokikeresésbe kezdtünk, és mivel többen egymástól függetlenül is ugyanazt a dokinőt ajánlották ódákat zengve róla, tegnap felhívtam.
3 HÉT MÚLVÁRA KAPTUNK LEGKÖZELEBB IDŐPONTOT!:-((((((( És mivel addig is kezdeni kell valamit, a házidoki felírt egy másik, szerinte kevésbé altató hatású allergiagyógyszert...:-((((
Viszont ez az elhúzódó hörghurut nagyon aggaszt...!:-(

9 megjegyzés:

  1. Próbáljatok inkább addig is tüneti homeós szereket adni neki szénanáthára!

    VálaszTörlés
  2. Próbáljuk azt is,de már egyre kevésbé reagál rá a szervezete...

    VálaszTörlés
  3. Szomorúan olvasom, és nagyon szorítok Nektek! Nálam az egész család asztmás-allergiás rajtam -és reményeim szerint Mátén-kívül, de szerencsére a gyerekeknél a sima Fenistil csepp is elég a tünetek nagy részének megszüntetéséhez, nehézlégzésre pedig Ventolin, ami szűk fél óra alatt le is bomlik és egyáltalán nem altat. Ezek nem erős szerek, nem is értem, miért kaptatok azonnal lórúgás típusú gyógyszert.

    VálaszTörlés
  4. Anyamanya!
    Nem mondod! Komolyan az egész család?! Hú, ez nagyon kemény! És ti nem próbálkoztatok homeopátiával? Amúgy nekünk is írt fel Ventolint, de hát az is csak gyógyszer, lehetséges mellékhatásokkal, úgyhogy nem olyan szívesen adom neki.

    VálaszTörlés
  5. Ha nem reagál valaki a homeopátiára, annak két oka lehet tudomásom szerint:
    - nem jó a szer
    - olyan szélsőségesen ki van merülve a szervezete, hogy nincs öngyógyító erő.
    Azért nem hiszem, hogy Á-nál az utóbbi lenne.
    Mit próbáltatok? Komplex készítményt?

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sajnálom, hogy csak ilyen sokára kaptatok időpontot! Lehet, hogy ennek semmi érteleme nem lenne, de én most azzal próbálkoznék, hogy kiiktatnám a maradék állati fehérjéket is, és a szóján is elgondolkodnék. És én is kipróbálnám, amit Vera írt. (Pl van egy euphorbium nevű orrcsepp is, ami asszem allergiás orrfolyásra is van.)
    És lehet,hogy megnéznék más természetgyógyászati dolgokat, hátha találnék valamit,ami legalább átmenetileg enyhíti a tüneteket.
    Másrészről az is lehet, hogy segít, ha beszélsz más anyákkal, akiknek allergiás a gyerekük,és gyógyszerelik őket. Lehet,hogy nekünk, akik nagyon a szelíd gyógymódokban gondolkodunk, túl riasztóak azok a dolgok, amiket azért mások simán használnak (és kibírnak). Ezzel azt akarom mondani,hogy lehet, hogy az hozna az egész családnak egy kis megnyugvást, ha elfogadnátok, hogy átmenetileg, nem hosszútávon, most így segítetek.
    Nagyon szorítok nektek!

    VálaszTörlés
  7. Én is százszor meggondolok minden gyógyszert, és olyan a dokinénink is, aki mindent bevet a gyógyszer előtt, ezért mertem ezeket ajánlani. A Ventolin fél óra alatt teljesen elbomlik a szervezetben, addig viszont megszünteti a légszomjat, ami még egy felnőttnek is ijesztő élmény lehet, ellazítja a hörgőket és kap a babó levegőt. Ez tényleg egy nagyon gyengéd szer, ha mást nem is, szerintem ezt gondold meg. A fáradtság, aluszékonyság is lehet a légszomj miatt, Pocinak így indult anno, az tűnt fel először, hogy náthás és emellett kómázik egész nap, pici futástól elfárad és sokkal többet aludna. Nem fulladt, de az oxigénhiánytól, ami a folyamatos hörgőgörcs eredménye volt, teljesen lelassult. A nátha és a hörgőgörcs együtt pillanatok alatt kezdődő tüdőgyulladást eredményezett, mert nem tudott tisztulni a tüdeje, és kizárólag Ventolinnal teljesen kikezeltük.

    VálaszTörlés
  8. Vera, Palanka!
    Monokészítményeket próbáltunk, de a tegnapi nappal asszem feladtam egy időre (legalábbis míg el nem érünk a nagyon várt homeós dokinőhöz), feladtam a hoemózást... A múlt héten ugye Babóca kapta az allergiagyógyszert, részben jobban lett, de nagyon fáradékony volt. A héten már nem annyira adtam neki, csak ahomeósokat, egyre jobban lett, aztán 2 napja teljesen kezelhetetlen lett, mert annyira visszajöttek a tünetek (orrfolyás, orr- és szemviszketés), hogy teljesen ki volt akadva. Apa a héten hétfő óta kb. 3 órát volt a gyerekkel, mert annyit dolgozott, így én is és a gyerek is még tovább merültünk, úgyhogy ma fel is írattam a háziorvossal az újabb allergiagyógyszert, ami nem álmosít, viszont mellékhatásként álmatlanságot okozhat... Na, szóval, most az immáron több mint 1 hónapos küzdés után egyelőre elfogytak sz energiáink, és egyelőre gyógyszerezünk...:-(

    Anyamanya!
    Nagyon köszi az infókat! MA felírta a dokinő ismét a Ventolint, de azt mondta egyelőre nem kell adnunk, mert teljesen tiszta a tüdeje, de van már itthon, úgyhogy ha kell, hozzányúlhatunk.:-)

    VálaszTörlés
  9. Kedves Siccike!

    Így is nagyon kitartóak voltatok! Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy pont után én már nem tudom megtalálni a szert, orvos kell hozzá! Nyilván minél tapasztaltabb homeos-anya valaki, annál könnyebb, de az igazi krónikus dolghoz kell azorvos tudása.
    Nagyon drukkolok!
    Palanka

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...