Tepsiben sült padlizsános tészta
1 éves kortól
Hozzávalók (4 főre):
400 g tollhegy-tészta (penne rigate)
olívaolaj
1 nagy padlizsán
1-2 kisebb cukkini
700 g paradicsomszósz (nálam Mutti konzerves)
120 g mozzarella-jellegű növényi sajt
2 db friss paradicsom
friss bazsalikomlevélkék
őrölt napraforgómag
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Felkockázzuk a padlizsánt, a cukkinit karikázzuk, néhány evőkanál olívaolajon megpirítjuk a szétpréselt fokhagymát, majd hozzáadjuk a padlizsánt és cukkinit és egy-két percig együtt pirítjuk. Beleöntjük a paradicsommártást, hozzáadjuk a friss bazsalikomot, sózzuk-borsozzuk és addig főzzük, míg a padlizsán kellően megpuhul. Közben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, majd ízesítjük egy kis szósszal. Egy méretesebb magas falú tepsiben, esetleg nagyobb tortaformában elkezdjük a rétegezést. Egy réteg tészta - paradicsomos padlizsán - kockákra vágott növényi sajt - majd ismét tészta a tetejére. Felül betakarjuk a karikákra vágott friss paradicsommal, megszórjuk őrölt napraforgómaggal és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig, vagy amíg kellően megpirul a teteje.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése