2013. február 16., szombat

Helyzetjelentés II.

Egészség - betegség

Aki régebb óta követi/ követte a blogunkat, sokat olvashatott a küzdelmeinkről....
Azt nem mondom, hogy már semmilyen nincsen, de rengeteg dolog változott, és rengeteg eredményt értünk el közösen a családdal....

Indultunk onnan, hogy 3 évvel ezelőtt megismertem a deekshát... nem sokkal utána jött velem a húgom, majd a férjem, és a sógorom is... Deekshaadók lettünk.. És kezelni kezdtük  a férjemmel ketten a gyerekeket, magunkat... És változtak a nézőpontjaink.. a világhoz, önmagunkhoz, a környezetünkhöz... És a gyerekek gyógyulni kezdtek...

Közben rátaláltunk az ország egyik (ha nem a legjobb!) homeopátiás terapeutájára, Bóna Lászlóra. És az ő kiváló munkatársára, Németh Lászlóra.
Németh László személyében egy olyan hihetetlenül lelkiismeretes és hiteles segítőt adott mellénk a sors, akinek rendkívül sokat köszönhetünk az elmúlt 2 évben! A gyerekek gyógyulási/ gyógyítási folyamatában nagyon nagy része volt neki is! Nagyon-nagyon hálásan vagyunk neki a sok-sok segítségért!!
Mert a homeopátia mellett kitartottunk/ kitartunk így közel 8 év után is! Elkerülve rengeteg sok gyógyszert!
A Nagy tavaly megkapta végül a 6 éves oltást, azonnali oltáskivezetéssel, előtte-utána deekshával. És láss csodát, semmi, de semmi tünete nem volt! Hónapok múlva sem!

Kitartottunk amellett is, hogy közel 3 éve nem csillapítunk lázat egyik gyereknél sem! Sok türelmet, odafigyelést, éjszakázást jelent, de úgy tűnik, talán ez is megérte!
Hogy miért nem csillapítunk lázat, és hogyan csináld Te is, ha ezt az utat választod, ITT megtalálod annak a gyermekorvosnak az írását, akit olvasva belevágtunk!

A 2012-es szeptemberi óvodakezdés óta a Nagy 2 napot volt beteg októberben, a Kicsi most februárban lett először beteg egy vírusos torokgyulladással. Az előző években ugye a Nagynál ez általában úgy nézett ki, hogy a 10 hónapos óvóda évből 3 hónapot járt, a többit itthon töltötte betegséggel. A Kicsinél jobb volt az arány, de ő is sokat és nagyon volt beteg...

Allergiák
Vannak, megvannak még, de jelentősen lecsökkent tünetekkel!
A Nagynál alap a tej- és tojásallergia, emellé párosulnak pl. a kakaó, paradicsom, citrusfélék.
És sok-sok pollen...
Gyógyszert nem kap erre lassan közel két éve. Homeopátiás alkati szereket igen! Elmúlt a több évig tartó hasfájás, állandó szipogás, orrdugulás.
A diétáján lazítottunk. Az óvodában ugyan tej-. és tojásmentes diétán van ő is és a húga is (és így legalább az adalékok jelentősebb részétől is mentesül talán), de itthon már kap időnként sajtot, tojást, egyebet. És ha úgy látjuk, hogy erősödnek a tünetek, akkor ismét erősebb diéta.
És Normaflore- kúra évente legalább kétszer, egyenként min. 3 hónapig! Minden nap! Igen, így! Egy természetgyógyász javaslatára, és azóta rengeteget erősödött az immunrendszere is, azáltal hogy jobban van a bélnyálkahártyája!

A Kicsinél is az allergiák még megvannak: adalékok, paradicsom, citrusfélék. Nála jobban kell még figyelni a diétára, bolti péksütemény nem nagyon mehet, és viszonylag gyorsan telítődik a szervezete allergénekkel (kb. 1-2 hét). Olyankor ekcéma, szájdagadás, bőrpír. Homeopátiás alkati szer és vissza a diéta.

És mindketten kérik és kapják a deekshát rendszeresen!:-))

Hát így állunk most összességében, ha van kérdés, írjatok, kérdezzetek nyugodtan!:-)

5 megjegyzés:

  1. hűha! ez igen! Tényleg nagy a változás körülöttetek! Örülök, hogy jobban vagytok! A nem lázcsillapítás engem is érdekel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, mi is örülünk nagyon!:-) A nem lázcsillapításról a cikket asszem kiteszem ide is a blogra, mert nagyon hasznos!

      Törlés
  2. Nagyon örülök a javulásnak. Gyerekek mennyi normaflore-t szednek? Nagyon jó probiotikum még a Biokult, ajánlom azt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor ezt a probiotikum-kúrát csináljuk, akkor mindegyik gyerek egy ampulla Normaflore/ nap adagot szed. A Biokultról én is hallottam, de még nem próbáltuk. Igazság szerint tudom, hogy vannak jobb készítmények, mint a Normaflore, de havi felhasználásnál, két gyereknél jelentős tényező az ár is, így is elég húzós sajnos.

      Törlés
    2. Ne is mondd, tudom sajnos...de a Normaflore korántsem olyan gáz szerintem, mint ahogy sokan gondolják. Ti vagytok az élő példa :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...