2013. március 12., kedd

Céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuval

Hú, ez egy nagyon-nagyon finomra sikeredett vacsora volt!:-) Tisztára egy gourmand vega étteremben éreztem magam a saját konyhánkban, annyira harmonikus volt az íze!:-) Köszi, Attila Hildmann!:-))

Céklatorony avokádós kesukrémmel és karamellizált tofuval
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók (2 főre):
260 g főtt cékla
300 g natúr tofu
3 ek. olívaolaj
2 tk. agave szirup
őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
3 avokádó
100 g natúr kesudió krém
1 ek. citromlé

A céklát vágjuk vékony szeletekre, a tofut kb. 1/2 cm vastag szeletekre, és egy pogácsaszaggatóval vágjunk ki belőle a céklával azonos méretű köröket. Forrósítsuk fel az olajat és a tofuszeleteket süssük oldalanként kb. 3 percig.
Adjuk hozzá az agave szirupot és egy kis sót, és karamellizáljuk meg benne a tofut kb. 20 mp-ig, borsozzuk meg. 
Pürésítsük össze a meghámozott avokádót a kesukrémmel, a citromlével és a fokhagymával, sózzuk-borsozzuk. Rétegezzük egymásra a céklát, a krémet, és a tofut. Jó étvágyat!:-)

Forrás: Attila Hildmann: Vegan for Fit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...