2007. december 28., péntek

Lassan járj!/ Va' piano! - éttermi tapasztalat

Fotók: www.vapiano.hu
Dolcevita blogján olvastam, hogy itthon is nyílt olasz helyben főzős-sütős gyorsétterem, a 'Vapiano' étteremlánc személyében. Mivel én is az elkötelezett olasz-kedvelők táborába sorolom magam, már tervezgettem egy ideje, hogy mi is betérünk és leteszteljük. Ma sétára mentünk a belvárosba, és gyermekestül benéztünk ebédre (mert hogy gyerekkel étteremben ebédelni nem mindig olyan pozitív vállalkozás ám!:-). Az étterem önkiszolgáló, ezért így inkább nekünk való, könnyebben rohangálunk az állandóan felfedezni induló csemete után.:-))

A bejáratnál kapsz egy leolvasó-kártyát, amivel abba a sorba kell állnod, amit választottál (pizza, vagy pasta:-), és ott rátesszik a kártyára a fogyasztást, majd a végén a bejáratnál leolvassák az összeget és fizetsz. A pizza készítése praktikus, mert ott még megtoldanak egy csipogó kütyüvel, amivel a helyedre mész és sípolni kezd, ha kész a pizzád és mehetsz érte. Tehát nem kell a sort végigállnod esetleg... (csak a tésztáknál+a desszertnél+a salátánál:-).

Mi 1 pizzát és 1 rukolás-fenyőmagos raviolit ettünk, panna cotta-val (főzött vaníliakrém), üdítőt ittunk és fizettünk 5.400 Ft-ot... Tehát olcsónak semmiképp sem nevezhető, de amúgy is a Váci utca sarkánál, a Kempinsky mellett van, ami amúgy sem az a környék...

A pizza finom volt - 1.700 Ft, de jó nagy méretű (bár nem sütötték át teljesen), olyan olaszos, a tésztám is, de mondjuk rengeteg fokhagymát tettek rá, és az 1.500 Ft-os adagba mindössze 9 db tészta fért bele (jó, igaz, nagy méretű, de ha igazán éhes lettem volna...). A panna cotta házi készítésű és nagyon finom, a cappuccino kiváló ('Cimbali' márkájú), jó erős kávéból.

A sorbanállásokkal együtt jó 1 órát töltöttünk bent, tehát mondjuk nem a 'fast food'-kategória.:-) Viszont nem is az a cél, mert hát ugye ki kell várni, amíg minden helyben elkészül. Többnyire magas bárszékes asztalok, de minden asztalon van fris fűszernövény (bazsalikom+rozmaring) cserépben, amiről még téphetsz a tányérodra.:-) Az alkalmazottak gyorsan dolgoznak, de ált. 15 perceket kell minden fogáshoz külön sorbaállni.

Összességében 4-est adnék az ötös skálán. Nagy pozitívuma volt számunkra, hogy Babóca nagyon sok látnivalót talált magának (kávéfőző néni + pizzatésztadobáló bácsi:-)), így olyan jól lekötötte a figyelmét, hogy teljesen jól viselte a bent töltött időt. Ami a mi kis igen aktív csemeténknél nagy szó!:-)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Siccike!

    Én Bécsben voltam először Vapianoban és akkor, ott teljesen magával ragadott a hely: a fiatalossága, az, hogy helyben és frissen készülnek az ételek, a belépéskor kapott kis kártya és a csipogó kütyük.
    Épp ezért nagyon vártam a hazai nyitást.
    Tulajdonképpen pont ugyanezt kaptam itthon is, de valahogyan a 3., 4. látogatást követően sokkal visszafogottabbá vált a lelkesedésem. Az továbbra is nagyon szimpi, hogy elég sok húsmentes ételük van, és - nem tudom, kiszúrtad-e - a választható tészták között már teljes kiőrlésű/bió is szerepel. Csak valahogyan kevéssé változatosnak érzem az ottani étkezést. Nem igazán frissül az étlapjuk, s sok fogásuk annyira "egyszerű", hogy egy fél óra alatt én magam is elkészítem otthon. S ehhez képest - ahogyan Te is írtad - meglehetősen borsosak az árak. Megjegyzem, közvetlenül a nyitás utáni 1-2 hónapban számottevően olcsóbbak voltak...

    A Vegetárium éttermet ismered?
    Én nagyon kedvelem.
    A Belvárosban, a Cukor utcában található.
    Az étlapjukon külön csoportosítják a vegán és a lakto-ovo kajákat.
    Nagyon jó hangulatú, nyugis kis hely. A pincérek kedvesek.
    Egyáltalán nem a fast food kategória, ennek oka viszont az, hogy mindent frissen készítenek!!!!
    Nem olcsóak az ételek (nekem mondjuk tökre bejönnek :-), de van pl. déli menüjük, ami egy leves és egy főétel: ez 690 ft(!!!) és hamarabb is kihozzák.
    Talán még Babóca is élvezné a falra kiakasztott sok-sok fotót és a színes indiai szöveteket :-)!

    Idemásolom a linket: http://www.vegetarium.hu/

    Remélem, nem haragszol a sok fecsegésért :-)!

    Adéle

    VálaszTörlés
  2. Szia Adéle!
    Fecsegj csak nyugodtan, attól lesz élő a blog!:-)
    A biotésztákat én is kiszúrtama Vapiano-ban, de miután konstatáltam a 'sima' tészták árát, inkább nem is kérdeztem rá.:-)
    A Vegetárium már régóta szerepel a látogatandók listáján, köszi a megerősítést!:-)
    siccike

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...