2008. június 11., szerda

Fűszeres tepsis krumpli párolt karfiollal (vegán)

Vacsorára készült ez a fogás, és eredetileg az ajánlás szerint a már korábban említett sárgarépaszósz (http://vegagyerek.blogspot.com/2008/05/szejtnos-tofufasrt-srgarpaszsszal-vegn.html) "kellett" volna még hozzá, de már nem volt időm megcsinálni most, mert túl éhesek voltunk.:-) Zöldsalátával tálaltam, de tényleg elfért volna valamilyen zöldséges szósz még hozzá. A tepsis krumplinak ez a verziója valami hihetetlenül finom és a számomra viszonylag sok olaj ellenére sem túl olajos valahogy, mindannyian gyorsan villáztuk befelé. Babóca mondjuk a karfiolokat szépen arrébb pöckölte "persze", meg hát a salátából se nagyon evett, de tapasztalatom szerint kevés gyerek eszi meg ennyi idősen a zöldsalátaféléket... (örüljetek nagyon Anyukák, ahol ez nem így van!:-).
Tepsis krumpli párolt karfiollal
1 éves kortól, mert elég fűszeres, de a párolt karfiolt magában már lehet 8-9 hós kortól adni
Hozzávalók (5 főre):
1 kg karfiol
natúr vegamix
1,25 kg burgonya (noha a recept ezt a mennyiséget 5 főre adta meg, nekünk hármunknak az 1 kg is igen kevésre sikeredett:-)
2 ek. fűszersó (pl. DM-es Alnatura)
2 ek. őrölt pirospaprika
2 ek. curry
90 g sütőolaj (pl. napraforgó)
A karfiolt natúr vegamix-szel megszórjuk, és pároló edényben megpuhítjuk (vagy kevés vízben fazékban ugyanez).
A krumplihoz a fűszereket és az olajat kis kézi habverővel jól elkeverjük, majd egy tepsi alját ezzel az olajjal, ecsettel kikenjük. A krumplikat elfelezzük, vagy a nagyobbakat hosszúkás szeletekre vágjuk, és a vágott felükkel lefelé a tepsire rakosgatjuk. A maradék olajat a tetejére locsoljuk, és 200 fokon (nálam légkeverés) 30 percig sütjük.
Tipp: a karfiolt és a krumplit a sárgarépaszósszal tálalva komplett ebédünk lesz!
Forrás: Matthias Langwasser: Vegane Kochkunst

3 megjegyzés:

  1. Én anyuka örülök is :o))

    Várom ám a mail - ed az adatokkal, a játék miatt, bár igaz, hogy van még kb. 350 napod, a maradék 10 kell nekem, hogy elkészítsem és postázzam :o))

    VálaszTörlés
  2. Kata!
    Hát, örülhetsz is nagyon! Nálunk az Á. gyakorlatilag szinte semmilyen nyers zöldséget nem hajlandó megenni....!

    Jogos-jogos, küldöm a címet!:-)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...